• الطب

• عين كارم

• תכנית המצוינות לתואר דוקטור ברוקחות קלינית מיועדת למבקשים להתמחות בהיבטים הקליניים של הטיפול התרופתי כבר בשלב הרישום לתחילת לימודיהם האקדמיים.

התכנית הינה שש שנתית המזכה את בוגריה בתואר Pharm.D. – דוקטור ברוקחות קלינית. בתום השנה הרביעית, יהיו הסטודנטים בתכנית זכאים ל תואר בוגר ברוקחות (.B.Sc. Pharm) ורישיון רוקח.

התכנית מבוססת על לימודים תיאורטיים ומעשיים ברוקחות קלינית, וכן על הכשרת הרוקח הקליני לחשיבה מחקרית. לצורך כך התכנית כוללת ביצוע מחקר (תזה) בנושאים הקשורים בטיפול תרופתי, בהיקף המקביל למוסמך במדעי הרוקחות. הלימודים בדגש על לימוד פעיל והתנסותי, ובאמצעות ניתוח מקרים של חולים, כנהוג בלימודי הרפואה. הקוריקולום מותאם להכשיר את הרוקח לתפקידיו המקצועיים העכשוויים והעתידיים.

את התכנית מובילים סגל ההוראה הקבוע של החוג לרוקחות קלינית, ראש החוג פרופ' אמנון הופמן, פרופ' שמעונה יוסלסון סופרסטיין, ד"ר שרה אייל וד"ר אילן מתוק.

• בשנים האחרונות מושם דגש רב להתאמת הטיפול התרופתי לכל חולה על פי הצרכים הייחודיים לו ובהתייחסות לתרופות אחרות בהן הוא מטופל. מערכות בריאות גדולות ובתי חולים זקוקים למומחי המידע התרופתי לשם תכנון מדיניות תרופות, להדרכה והכוונת רופאים ורוקחים, להדרכת מטופלי התרופות ולתכנון וניהול ניסויים קליניים בתרופות חדשות. תכנית ה-Pharm.D. מכשירה מומחים לניהול נושאים אלה.

• בכל שנה יקלטו 6 סטודנטים חדשים.

• ראש החוג פרופ' אמנון הופמן (amnonh@ekmd.huji.ac.il)

אתי מרון 02-6757915 (etib@savion.huji.ac.il)

• 120 Score Advanced Level

• 105 Score

• תנאי הסף להגשת המועמדות הינו ממוצע בגרות מעל 11.00
    • מעבר ראיון אישי

• Quantitative PET score

• 70%/30%

• 50%/50% (Relevant for nature courses only)

• 50%/50% (Not relevant when there is direct acceptance for degree holders)

• Available for Doctors only

• Not relevant acceptance channel

• קבלה ישירה לבעלי תואר דוקטור מחייבת ראיון כשאר המועמדים.

Examine the chances of acceptance, first year admission