פסיכולוגיה

• جبل المشارف

• מחקרי

• מידע כללי:

לימודי המוסמך בפסיכולוגיה מכוונים לעודד עיון ומחקר בתחום הפסיכולוגיה כמדע בסיסי, ומתן הכשרה ראשונית לקראת התמחות ביישום הפסיכולוגיה בתחומים שונים. מגוון התחומים בפסיכולוגיה בא לידי ביטוי בקורסים השונים ובמגמות השונות של לימודי המוסמך. לימודי המוסמך הם שמעניקים אפשרויות תעסוקה מקצועיות בטיפול וייעוץ (לאחר סיום ההתמחויות).

לימודי המוסמך בפסיכולוגיה מתקיימים במסלול המחקרי בלבד (עם עבודת גמר) ומכוונים לעודד עיון ומחקר בתחום הפסיכולוגיה כמדע בסיסי, ולתת הכשרה והכנה ראשונית לקראת התמחות ביישומי הפסיכולוגיה בתחומים שונים.

אתר החוג

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ב:

ההרשמה תחל בתאריך 17.01.2021 ובכל מגמה תסתיים במועד המפורט בקישורים מטה.

סדרי הרשמה:

סדרי ההרשמה מפורטים באתר המחלקה

מגמות בתואר המוסמך:

ניתן להירשם למגמה אחת בלבד מהמגמות המפורטות:

1. פסיכולוגיה מחקרית  (סמל חוג 300)
    2. המגמה לפסיכולוגיה קלינית (סמל חוג 306)
    3. המגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית (סמל חוג 367)
    4. פסיכולוגיה חינוכית-קלינית של הילד בשיתוף ביה"ס לחינוך (סמל חוג 239), לפרטים לגבי מגמה זו נא לפנות לטללית גנץ tlalitg@savion.huji.ac.il

הלימודים נמשכים שנתיים (במגמה לנוירופסיכולוגיה קלינית שיקומית משך הלימודים 3 שנים).

תנאי קבלה למוסמך:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה

ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם.

במסלול מוסמך בפסיכולוגיה מחקרית (סמל חוג 300), לא נדרש ציון מתא"ם.

כל תנאי הקבלה מפורטים ב אתר המחלקה

החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

לימודי הכנה למוסמך ← התכנית נסגרה להרשמה לשנת הלימודים תשפ"ב

למעוניינים ללמוד תואר מוסמך בפסיכולוגיה והינם בעלי תואר בוגר בתחום אחר שאינו פסיכולוגיה:

כל המועמדים למסלול זה נדרשים לממוצע של 85 לפחות ב לימודי בוגר במדעים העיוניים או לממוצע 80 לפחות במדעים הניסויים, בנוסף עליהם לעמוד באחד מהתנאים הבאים:

1. ציון פסיכומטרי רב תחומי 650 לפחות
    2. עמידה בסף הקבלה לשנה א' ע"פ הציון המשוקלל (פסיכומטרי ובגרות).
    3. קבלה ישירה בעמידה בציון בגרות של  11.75

בנוסף, הגעה לרמת פטור באנגלית בהתאם לנהלי האוניברסיטה עד תום שנה א' בלימודיי ההכנה למוסמך.

המתקבלים נדרשים להשלמת כל קורסי החובה בפסיכולוגיה במשך שנתיים ועמידה בתנאי הקבלה למוסמך ככל מועמד, כולל מבחן מתא"ם.

פרטי קשר -

לימודים ל תואר מוסמך :

מנהלנית הוראה ותלמידים לתארים מתקדמים והשלמות למוסמך: גב' סיון בכר- בטלפון: 02-5883412  או בדוא"ל sivanbach@savion.huji.ac.il

לימודי הכנה למוסמך:

יועצת לתלמידי בוגר: גב' חן גואטה בדוא"ל: counselor.psychology@gmail.com

מנהלנית הוראה ותלמידים: גב' אביטל קויתי-אילוז, בטלפון: 02-5883407 או בדוא"ל:  avitalk@savion.huji.ac.il