לימודים רוסיים וסלאוויים

• كلية العلوم الانسانية

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

הכשרה למחקר בתחומים: היסטוריה, פוליטיקה, ספרות ותרבות רוסית, היסטוריה ותרבות של יהודי רוסיה ומזרח אירופה.

במסלול המחקרי לימודים שיילמדו מחוץ לחוג ייקבעו בהתייעצות עם המדריך האישי ובאישורו של ראש החוג. שיעורים או סמינריונים אלה יהיו בעיקר מהחוגים הבאים: היסטוריה, היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, ספרות כללית והשוואתית, ספרות עברית, בלשנות, פילוסופיה, לימודי התאטרון, תולדות האמנות, לימודי תרבות ולימודים גרמניים.

אתר החוג

התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים

פתוחה לכל תלמידי המוסמך ב פקולטה , על חשבון מכסת ה נ"ז ים הדרושה לתואר.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 - 08.10.2024

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

אין דרישה לידיעת השפה הרוסית.

♦ לתלמידים תינתנה מספר מלגות בהיקף של 24,000 בשנה.
    תלמידים בשנה האחרונה ללימודי הבוגר (עוד לפני הסיום) ובעלי תואר בוגר בכל תחום מוזמנים להגיש את מועמדותם בדוא"ל irinak@savion.huji.ac.il עד לתאריך 01.06.2023.
    יש להגיש מכתב המפרט את תחומי העניין ונושאי המחקר העתידיים שלכם. נא לצרף גם קורות חיים (עד עמוד אחד) וגיליון ציונים.

פרטי קשר:

ראש החוג: ד"ר סמיון גולדין,  Semyon.Goldin@mail.huji.ac.il