מדע המדינה מגמה במשפט, ממשל וחברה

• جبل المشارف

• לא מחקרי

• אודות המגמה:

מגמת משפט, ממשל וחברה הינה מגמה חדשה וייחודית של המחלקה למדע המדינה, בשיתוף ה  פקולטה  למשפטים באוניברסיטה העברית, אשר נועדה להקנות לתלמידי  תואר מוסמך  במדע המדינה ידע רלוונטי בתחומי המשפט, הממשל והחברה בישראל. מגמה זו צמחה מתוך ההבנה כי המשפט הינו גוף ידע נדרש בכל עשייה פוליטית, ציבורית וחברתית וכי הכשרה משולבת בתחומים אלו במסגרת  תואר מוסמך  (לא מחקרי) במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית תקנה לתלמידי המגמה ידע ומיומנויות נדרשות בכל אחד מן התחומים לצד חיזוק ההכרה לגבי יחסי הגומלין ביניהם. תכנית הלימודים במגמה כוללת קורסי חובה ובחירה במחלקה למדע המדינה בשילוב מרכיב משמעותי של קורסי בחירה ב  פקולטה  למשפטים. למסיימים בהצלחה יוענק  תואר מוסמך  במדע המדינה במגמת משפט, ממשל וחברה.

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ב:

ההרשמה תחל בתאריך 17.01.2021 ותסתיים למסלולים המחקריים בתאריך 18.05.2021 ולמסלול הלא מחקרי בתאריך 30.06.2021 למסלול הלא מחקרי תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הרשמה נוספת בחוג:

סטודנטים המבקשים להירשם ללימודים במגמה מתבקשים, בנוסף ובמקביל להרשמה באתר האוניברסיטה, למלא  טופס רישום פנימי של המחלקה למדע המדינה ולהעבירו לידי רכזת ההרשמה ב פקולטה  למדעי החברה, גב' נטע לוי:  netalevi@savion.huji.ac.il

תנאי קבלה:

תואר בוגר במדע המדינה בציון 80 לפחות או בציון של 80 לפחות ב תואר בוגר  אחר וממוצע של 80 לפחות בקורסי ההשלמה. למקדימים להירשם תתכן אפשרות למבחני פטור בחלק מקורסי ההשלמה.

פרטי קשר:

ראש המגמה: פרופ' דן אבנון,  dan.avnon@mail.huji.ac.il