לימודי גרמניה בת ימינו: פוליטיקה, חברה ותרבות

• العلوم الاجتماعية

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

תוכנית בינלאומית יחודית ל לימודי מוסמך הנלמדת באנגלית.

מטרת התוכנית בלימודי גרמניה בת ימינו: פוליטיקה, חברה ותרבות, היא לתת לסטודנטים כלים ללימוד ולחקר תהליכים בני זמננו בחברה הגרמנית: תפקידה של גרמניה באיחוד האירופי ובאינטגרציה האירופית; תרומתה לתמורות גלובליות בכלכלה, בפוליטיקה, במדע ובטכנולוגיה; מקומה של גרמניה בחיי התרבות והאמנות העכשוויים; המבנה הפוליטי והחוקתי של הרפובליקה הפדרלית של גרמניה; מודל כלכלת השוק החברתי; בעיות בעקבות איחוד גרמניה בשנת 1989.
    ידיעת השפה הגרמנית איננה מהווה תנאי מוקדם לקבלה לתכנית, אך כל הסטודנטים חייבים לעבור מבחן פטור בגרמנית או קורס גרמנית למתקדמים כתנאי לקבלת התואר.
    רוב הלימודים בחוג נלמדים בשפה האנגלית. קיימים מספר קורסים גם בשפה העברית.

התוכנית מציעה:

1. מלגות מחיה למצטיינים
    2. תוכניות התמחות בארץ ובחו"ל
    3. סיורים לימודיים מסובסדים באירופה
    4. מלגות ללימודי שפה בחו"ל
    5. מלגות ללימודי סמסטר בחו"ל
    6. סימולציה של דיונים במוסדות האיחוד האירופי
    7. שילוב תלמידים בקבוצות מחקר ובכנסים בינלאומיים

הלימודים כוללים קורסים הניתנים על ידי מרצים מהאוניברסיטה העברית, קורסים אינטנסיביים עם מומחים מחו"ל, סדנאות סימולציה וסיורים בגרמניה. התכנית מעודדת השתתפות בכנסים, ותומכת בהוצאה לאור של מחקרי סטודנטים.

הלימודים מתקיימים ב מסלול מחקרי ובמסלול עיוני.

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 15.10.2024

תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג

מבנה התוכנית:

תוכנית הלימודים נמשכת שנתיים, ומורכבת מחמישה תחומי התמחות:

1. פוליטיקה וכלכלה
    2. משפט ויחסים בינלאומיים
    3. גיאוגרפיה ולימודים עירוניים
    4. היסטוריה וסוציולוגיה
    5. סִפרות, פילוסופיה, תרבות ואמנות

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה

1. בעלי תואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
    2. פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
    3. תוכנית זו מיועדת לבוגרי כל המוסדות להשכלה גבוהה המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה , שציון הגמר שלהם הוא 80.
    4. הקבלה ללימודים היא למסלול העיוני (ללא תזה) . בשנה ב' ניתן לעבור מהמסלול העיוני למסלול המחקרי (עם תזה) בתנאי שנלמדו קורסי מוסמך בהיקף של לפחות 50% מה נ"ז לתואר בציון ממוצע של 90 לפחות, כולל עבודה סמינריונית בקורס חובת-בחירה בציון 90 לפחות.
    5. מועמדים עם ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה , עם עבודות סמינריוניות בציון 90 ומעלה , יוכלו להתקבל ישירות למסלול המחקרי בשנה א'. המשך הלימודים במסלול המחקרי בשנה ב' מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר ב' של שנה א' לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני .

פרטי קשר:

ראש המרכז ללימודים גרמניים: פרופ' נועם שובל.

מזכירות פורום אירופה: חדר 42604 , בניין ה פקולטה למדעי הרוח,  טלפון: 02-5883286  , דוא"ל:  mseuro@mail.huji.ac.il

לאתר החוג