מחשבת ישראל

• كلية العلوم الانسانية

• מחקרי, עיוני

מידע כללי:

תכנית הלימודים מציעה העמקה במגוון נושאים כגון הגות תקופת בית שני, הגות יהודית-הלניסטית, מחשבת חז"ל, פילוסופיה יהודית בימי-הביניים, בתקופת הרנסנס ובעת החדשה, קבלה ומיסטיקה יהודית בימי הביניים ובעת החדשה, פילוסופיה של ההלכה, מחשבה ציונית, מחשבה מדעית, הרמנויטיקה ועוד. תכנית הלימודים משלבת בין ניתוח טקסטואלי-פילולוגי, עיון רעיוני והשוואתי בהקשר היסטורי.

מטרת הלימודים היא להעניק לסטודנטים/יות יכולת לעיון מחקרי בנושאים המוצעים, יחד עם כלים מתודולוגיים וחשיפה לגישות מחקריות שונות. לסטודנטים/יות המתכוונים לעסוק בהוראה על-יסודית מקנה התכנית מטען ידיעות ודרכי מחשבה הנחוצים להוראת מחשבת ישראל בבתי הספר העל-יסודיים.

הסטודנטים/יות בחוג יכולים/ות להתמחות באחד מארבעת התחומים הבאים: הגות תקופת הבית השני ומחשבת חז"ל, הפילוסופיה היהודית בימי-הביניים ובתקופת הרנסנס, הקבלה והמיסטיקה היהודית לתקופותיה (בימי הביניים ובעת החדשה) מן העת העתיקה ועד לימינו, הפילוסופיה היהודית בעת החדשה.

אתר החוג

התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים

פתוחה לכל תלמידי המוסמך ב פקולטה , על חשבון מכסת ה נ"ז ים הדרושה לתואר.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 - 08.10.2024

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

מבנה הלימודים:

הלימודים מתנהלים באחד משני הכיוונים:

התמחות בתחום אחד ולימודים נוספים מלימודי החוג ומחוגים אחרים, או התמחות בשני תחומים סמוכים מבחינה כרונולוגית או עניינית. הקורסים למוסמך הם בדרך כלל סמינריונים.

הלימודים למוסמך נלמדים בשני מסלולים:

מסלול מחקרי : מורכב מקורסי החוג (מהם קורסים בהיקף של 12 נ"ז בתחום/בתחומי ההתמחות והשאר בתחומים אחרים) ומקורסים מחוץ לחוג (באישור המנחה). קורסי עזר: שפת מחקר נוספת, ברמת מתקדמים מאחת השפות שבהן מכיר החוג לצורך התואר (יוונית, לטינית, ערבית, יידיש, גרמנית או צרפתית. שליטה בשפה ברמת מתחילים היא תנאי כניסה למסלול המחקרי) ומכינה לתלמוד לתלמידי מוסמך.

מסלול עיוני: מורכב מקורסי החוג (מהם קורסים בהיקף של כ-16 נ"ז בתחום/בתחומי ההתמחות והשאר בתחומים אחרים) וקורסים מחוץ לחוג (באישור היועץ למוסמך). קורסי עזר: מכינה לתלמוד לתלמידי מוסמך.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

שנת השלמה - סטודנטים/יות בעלי תואר בוגר מאחת האוניברסיטאות (או מכללות) בארץ ובעולם, בתחום הרחוק מתחום מחשבת ישראל יחוייבו בשנת השלמה (היקף לימודי ההשלמה הוא כ-30 נ"ז ).
    סטודנטים/יות בעלי תואר בוגר בתחומים הקרובים לתחום מחשבת ישראל (כגון לימודי יהדות, פילוסופיה ומדע הדתות) מאחת האוניברסיטאות בארץ ובעולם יחויבו בהיקף קטן יותר של לימודי השלמה (כ-30 נ"ז , כל מקרה ייבחן לגופו).

ייעוץ:

ראש החוג: ד"ר ריימונד לייכט, טל': 02-5883561,  דוא"ל:  rwleicht@mail.huji.ac.il

יועץ ל תואר מוסמך פרופ' מארן ניהוף, דוא"ל: maren.niehoff@mail.huji.ac.il
    מזכירות החוג: גב' מאיה בן שמחון,  טל': 02-5883605,  פקס: 02-5883572,  mayabe@savion.huji.ac.il

שעות הקבלה: יום א' בשעות 14:30-11:30, בימים ב'-ה'  בשעות 13:00-10:00, חדר 45402.