לימודי אסיה

• كلية العلوم الانسانية

• מחקרי, עיוני

מידע כללי:

האזור של מזרח אסיה, דרום מזרח אסיה ודרום אסיה נמצא בשנים האחרונות במרכז הזירה הכלכלית והפוליטית בעולם כולו. סין, יפן, קוריאה ואינדונזיה - במזרח ודרום-מזרח אסיה, והודו - בדרום יבשת אסיה, מהוות כל אחת בפני עצמה גורם משפיע בזירה הבינלאומית. מעמדה של סין, אשר מיצבה את עצמה זה מכבר כאחת ממעצמות העל בזירה הבינלאומית, וחשיבותן של יפן, של קוריאה, של אינדונזיה ושל הודו - מגבירים ומחזקים את השאיפה להבנה מעמיקה של התרבות, ההיסטוריה החברה והשפות של ארצות אלה.

מדינת ישראל, הנמצאת בקצה המערבי של יבשת אסיה, רואה חשיבות רבה בפיתוח היחסים עם מדינות מזרח, דרום-מזרח ודרום אסיה. הקשרים הפוליטיים והכלכליים של ישראל עם מדינות אזור זה מתפתחים משנה לשנה וכן גדל בהתמדה הביקוש לאנשים הבקיאים בתחומים השונים של אסיה. לימוד השפות והתרבויות של האזור פותח אשנב להבנת העמים החשובים הגרים בו, ומעניק כלים מקצועיים ליצירת קשרים בתחום העסקי, המדיני, החברתי והתרבותי עם תושבי אסיה.

לימודי המוסמך בחוג נועדו להכשיר את הסטודנטים להתמודדות מוצלחת עם תרבויות אסיה במישור האקדמי והלא- אקדמי. הלימודים העיוניים ל תואר מוסמך כוללים מגוון רחב של סמינרים מעמיקים בהיסטוריה, חברה ותרבות, מדינה, כלכלה ויחסי-חוץ של מדינות מזרח, דרום-מזרח ודרום אסיה. במהלך לימודי המוסמך הסטודנטים ירכשו ידע מורחב בשפות אסיה השונות וכלים להשתמש במקורות סיניים, יפניים, הינדיים ועוד לצורך מחקרם.

מורי/ות החוג הם המובילים בתחומם בארץ, כולם בעלי שם עולמי במחקר ובהוראה. החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית הינו מחלוצי התחום בישראל, ומשלב מסורת הוראה מפוארת עם דינאמיות ופתיחות, אשר מאפשרת לשמור על רמה גבוהה של הוראה ומחקר בפתח המאה העשרים ואחת.

להרחבה

אתר החוג

התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים

פתוחה לכל תלמידי המוסמך ב פקולטה , על חשבון מכסת ה נ"ז ים הדרושה לתואר.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 -08.10.2024

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

מבנה התכנית:

לימודי המוסמך מתנהלים בשני מסלולים: מחקרי ועיוני.

במסלול המחקרי, הלימודים ל תואר מוסמך מתקיימים בחוג בשלושה מדורים: סין, יפן או הודו-אינדונזיה. הלימודים במסלול זה כוללים לימודי שפת המחקר ברמת מתקדמים, לימודי שפה זרה שניה מלבד שפת ההתמחות ו/או לימודי מיומנויות מחקריות, לצד השתתפות בסמינריונים מחקריים, קורסי קריאה מודרכת וקורסים למוסמך מחוץ לחוג בתיאום עם המדריך האישי במדור. במסלול המחקרי, התלמידים נדרשים גם בהגשת עבודת סמינר בעלת אופי מחקרי (תזה).

בעלי  תואר מוסמך  במסלול המחקרי רשאים להמשיך את לימודיהם לתואר דוקטור באוניברסיטה העברית או באוניברסיטאות בחו"ל (חלק מהאוניברסיטאות בחו"ל מקבלות ללימודי הדוקטורט שלהם גם בעלי  תואר מוסמך במסלול העיוני מהאוניברסיטה העברית).

במסלול העיוני, לימודי המוסמך מתקיימים בשני מדורים: סין או יפן. מסלול זה כולל לימודי שפה (סינית/יפנית) ברמת מתקדמים וכן השתתפות בסמינריונים מעמיקים בנושאים שונים בתחומי סין, יפן, ומזרח ודרום אסיה ככלל.

במדור סין, הוראת הקורסים למוסמך בכל המסלולים (מחקרי/עיוני) תתנהל ככלל בשפה האנגלית. לפרטים נוספים על תכנית המוסמך באנגלית של מדור סין, נא ללחוץ על הקישור.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

תנאי קבלה של החוג: סטודנטים המגיעים מחוגים אחרים מחויבים להשלים את לימודי השפה (סינית, יפנית, סנסקריט, אינדונזית או הינדי) כנדרש מבוגרי החוג בטרם יורשו להצטרף ללימודי המוסמך. כמו כן נדרשים הנרשמים להשלים את שיעורי המבוא ההיסטוריים מתכנית הלימודים ל תואר בוגר  של החוג.

פרטי קשר:

יועצת מוסמך של מדור סין: פרופ' מיכל בירן   biranm@mail.huji.ac.il

יועץ מוסמך של לימודי יפן: דר' דן שרר dan.sherer@mail.huji.ac.il

יועצת מוסמך של מדור הודו-אינדונזיה: דר' רותם גבע rotem.geva2@mail.huji.ac.il

מזכירות החוג: גב' כנרת לוי, טל' 02-5883648, kinneretl@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: ימים א'-ה' 10:00- 13:00, חדר 44405.