חינוך יהודי

• الآداب

• جبل المشارف

מידע כללי:

המגמה מזמינה אתכם ללימודי תואר שני בחינוך יהודי המיועדת למורים ואנשי חינוך במסגרות פורמליות ובלתי פורמליות, חוקרים ולאחרים המתעניינים בחינוך יהודי על היבטיו השונים, מנקודת מבט של תרבות וזהות יהודית בישראל ובתפוצות, הגות חינוכית, מדעי היהדות, יזמות חברתית, מדעי החברה, תכניות לימודים והוראה.

הלימודים במגמה לחינוך יהודי מכוונים להיכרות במחקר בחינוך היהודי לגווניו ולבירור המטרות, הדרכים והבעיות בהנחלת התרבות היהודית ובהוראת מקצועות היהדות בארץ ובתפוצות.

חוויית הלימוד במגמה מאופיינת באווירה פתוחה ופלורליסטית עם מגוון של סטודנטים המייצגים קשת רחבה של דעות ותפיסות בחינוך ובחברה הישראלית.

• מערך הלימודים מאפשר שילוב בין לימודים ועבודה, על בסיס יום לימודים מרוכז(יום רביעי) למשך שנתיים.
    • המגמה מעניקה מספר מלגות הצטיינות לעומדים בקריטריונים
    • לעובדי הוראה במערכת הממלכתית קיים מגוון אפשרויות להחזר שכר לימוד ומלגות עידוד.

הסגל האקדמי והמזכירות האקדמית תומכים ומעניקים ליווי ויחס אישי לאורך כל התואר

מסלולי לימוד לבחירה:

מסלול א': (מחקרי) שמטרתו להרחיב ולהעמיק את ידיעותיו של הסטודנט בתחום לימודיו ולפתח את כושרו המחקרי.

מסלול ב': (הלא-מחקרי) שמטרתו להרחיב ולהעמיק את ההשכלה האקדמית על היבטיה המקצועיים והעיוניים כאחד.

אתר החוג

לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

תנאי קבלה ומלגות:

• רשאים להגיש את מועמדותם ל לימודי מוסמך בחוג לחינוך תלמידים שסיימו את לימודי התואר הראשון בציון 80 לפחות
    • תלמידים שטרם סיימו חובותיהם לתואר הראשון, בקשתם תדון לפי ממוצע ביניים של 80 לפחות. אין ציון הקבלה המינימאלי הנדרש מבטיח קבלה - הדבר תלוי במספר המועמדים ביחס למספר המקומות בכל מגמה.

השלמות:

• תלמידים שאינם בוגרי החוג לחינוך או חוגים במדעי היהדות יחוייבו בלימודי השלמה על מנת להבטיח השתלבות מוצלחת בלימודי המגמה. חובות לימודי ההשלמה נמסרות לכל סטודנט עם קבלתו ללימודים. קורסי ההשלמה אינם חלק ממכסת הלימודים לתואר מ.א וחובה לסיימם עד תום שנת הלימודים הראשונה
    • תלמידים מחו"ל – פטור בעברית:  הרמה המינימלית בשביל קבלה היא רמה ד', לימודים עד הפטור בעברית ניתן להשלים במהלך לימודי התואר.

מועדי הרשמה:

19.1.20- 31.7.20 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד)

סדרי הרשמה:

ברמה אוניברסיטאית:

סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית - יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך:

באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע ל  תואר בוגר  ואישור זכאות ל  תואר בוגר  .

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל,  צריכים להירשם במדור רישום וקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607 http://info.huji.ac.il/en-overseas

לתשומת לבכם - לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

פרטי קשר:

מזכירות הוראה ותלמידים: 02-5882033/4, 02-5881282, etige@savion.huji.ac.il