תעודת מכינה

קבלה על סמך תעודת מכינה וציון בחינה פסיכומטרית

ציון ה מכינה ישוקלל עם ציון הבחינה הפסיכומטרית ויהווה 50% מ הציון המשוקלל הסופי בכל החוגים.​

המכינות המוכרות:

• ​​מכינת האוניברסיטה העברית
  • מכינת אוניברסיטת תל אביב  (הכרה עד שנת תשע"ה 2015-2014 בלבד)
  • מכינת בר אילן (הכרה משנת תשע"ו 2016-2015)
  • מכינת הטכניון (הכרה משנת תשע"ז 2017-2016)
  • מכינת חיפה במסלול מדעי הרוח והחברה בלבד - (הכרה ב  מכינה  החל משנת תשפ"ב 2021- 2022)

חישוב ציון מכינה ובדיקת סיכוי קבלה:

• ציון מכינה חדש יחושב לבוגרי המכינות של ת"א, בר אילן, הטכניון וחיפה לפי מחשבון האוניברסיטה העברית. יש להעביר את גיליון הציונים למדור רישום וקבלה לצורך המרת ציון ה מכינה .
  • בוגרי מכינת העברית עד שנת תש"ף (2021-2020) כולל ובוגרי מכינות אחרות מכל השנים (ת"א, בר אילן והטכניון)  מתבקשים לחשב את סיכויי קבלתם בקישור זה בלבד.
  • מועמדי מכינת האוניברסיטה העברית בלבד שסיימו את ה מכינה משנת תשפ"א (2021-2022) ואילך, יבדקו את סיכויי קבלתם במחשבון סיכויי הקבלה שבאתר המידע.

מועדי המצאת מסמכים:

•  המועד הפסיכומטרי האחרון שרלוונטי לקבלה עבור תלמידי ה מכינה מהשנה הנוכחית (תשפ"ד) הינו מועד יולי 2024 (למעט מועמדים לחוג לרפואה).
  • מועמדים לרפואה, רפואת שיניים וריפוי בעיסוק ממכינות ת"א, בר אילן והטכניון אינם יכולים להירשם מיד בשנה העוקבת ללימודי ה מכינה , בשל הצורך בהמצאת המסמכים עד סיום ההרשמה בחודש אפריל 2024. מועמדים אלו יוכלו להירשם לשנת תשפ"ו (2025-2026).

על מנת להתקבל לפקולטות הבאות נדרשת מכינה במסלולי טבע בלבד:

• ה פקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע (*ראו הערה למטה).
  • ביה"ס להנדסה ומדעי המחשב.
  • ה פקולטה לרפואת שיניים.
  • ה פקולטה לרפואה כולל ביה"ס לרוקחות (למעט בחוגים ריפוי בעיסוק וסיעוד).

*בוגרי מכינת האוניברסיטה העברית בלבד יכולים להתקבל לחוגי ה פקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע גם ממסלול רוח וחברה מוגבר.