• מדעי הרוח, מנהל עסקים

• הר הצופים

• בית הספר למנהל עסקים בשיתוף עם החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים מציעים תכנית לימודים חדשה ואטרקטיבית לתואר ראשון, המיועדת לסטודנטים המעוניינים להוביל את שיתוף הפעולה העסקי בין ישראל למדינות המזרח הדינמיות ובעיקר לסין. מדובר בתכנית המובילה בישראל בתחום, שנבנתה מתוך רצון להכשיר כוח חלוץ, שיוביל את הידוק הקשרים הכלכליים והעסקיים בין ישראל למדינות מזרח אסיה.

אתר התכנית

• כלכלות מזרח אסיה מציגות את שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר בעולם. ההתפתחות הכלכלית המהירה של מדינות אסיה יוצרת שורה ארוכה של הזדמנויות עסקיות עבור חברות ואנשי עסקים מישראל.

• למשתתפים מצטיינים בתכנית, שיעמדו בדרישות, מוצעות גם מלגות נדיבות ותכניות חילופי סטודנטים ייחודיות בשיתוף עם האוניברסיטאות המובילות בסין בפרט ובמזרח אסיה בכלל. בכדי להקל על המשתתפים בתכנית, נבנה המסלול המיוחד באופן שיאפשר את שילוב האופטימלי בין שני החוגים.

בנוסף למלגת חילופי הסטודנטים של בית הספר למנהל עסקים לסין, סינגפור ודרום קוריאה, סטודנטים מצטיינים של התכנית המשותפת יכולים לזכות במלגת לימודים בבית הספר הבינלאומי של אוניברסיטת רנמין בבייג'ין ללמוד על הכלכלה הסינית. הלימודים יהווה הזדמנות עבור הסטודנטים להיחשף לסין וללמוד לעומק על כלכלתה ממיטב המרצים.

ב-25 באפריל, יום ג', 18.30-19.30 יתקיים יום האוריינטציה בו סטודנטים של התכנית המשותפת ידברו על חילופי סטודנטים, יריד התעסוקה ויציגו את הפרויקטים שלהם

• גב' אירה ליאן: Asia.Business@mail.huji.ac.il

• לסטודנטים הבוחרים במסלול זה מוצעים, מלבד הקורסים הנלמדים בכל אחד מהחוגים, גם קורסים אינטגרטיביים ייעודיים, שנבנו במיוחד עבור התכנית. בנוסף, משתתפים בשורה ארוכה של אירועים, המיועדים להם, כגון הרצאות אורח, סדנאות, פגישות עם אנשי עסקים מובילים והשתתפות בכנסים עסקיים ואקדמאיים.

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• בחינת בגרות במתמטיקה ב-4 יחידות לימוד לפחות.

מועמדים בעלי 3  יח"ל  ישלימו את הידע במתמטיקה באחת הדרכים הבאות:

1. השלמת בגרות לרמה של 4  יח"ל  .
    2. למידה במכינה האוניברסיטאית בהיקף מקביל ל-4  יח"ל  .
    3. למידה במכינה למתמטיקה שתתקיים במהלך חופשת סוכות. עלות המכינה 350 ₪. תלמידי המכינה ייבחנו בבחינת הביניים שתתקיים בקורס המתמטיקה הרגיל שלומדים תלמידי שנה א' ב  סמסטר   א'. לבחינה זו יהיה גם מועד ב'. ציון העובר הינו 60.

• ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

• 50%/50%, 70%/30%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• 650 רב תחומי

• נדרשת עמידה בתנאי הקבלה לשנה א' בחוג השני.

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • יש לעמוד בתנאי הקבלה לשנה ב' של שני החוגים. פרטים נוספים מופיעים בעמודי החוגים.

• התכנית משלבת לימודי מנהל עסקים עם לימודי תרבות, חברה ושפה, במטרה להעניק לבוגרים כלים, שיאפשרו להם להשתלב במהירות בעולם העסקים ויקנו להם יתרון יחסי בניהול קשרי עסקים ומסחר מול חברות ומנהלים מסין.

StartUpAsia- יריד התעסוקה לסטודנטים ובוגרים של בית הספר למנהל עסקים ולימודי אסיה: