• מתמטיקה ומדעי הטבע

• אדמונד י' ספרא בגבעת רם

• אוהבים ביולוגיה ומחשבים? מחפשים להתמחות בשניהם?

בשנים האחרונות גוברת המודעות לצורך בביולוגיה חישובית, בעיקר בזכות פרויקט מיפוי הגנום האנושי וקביעת הקשרים בין תאי המוח. פרויקטים אלו מציבים אתגרים רבים עבור חוקרים ברחבי העולם. הביואינפורמטיקה היא ענף אינטר-דיסציפלינרי שעוסק בניתוח והבנה של מידע ביולוגי כמותי באמצעות אלגוריתמים ממוחשבים, בינה מלאכותית וכלים סטטיסטיים.

תכנית הלימודים מספקת בסיס עיוני מוצק במדעי המחשב ובמדעי החיים. הסטודנטים בתכנית ילמדו חטיבת לימודים במתמטיקה ולימודים משלימים במדעי הטבע. במסגרת תכנית הלימודים נעניק לכל סטודנט כלים להתמודדות עם מודלים מתמטיים מורכבים, תוכנות מחשב ואלגוריתמים המאפיינים מאגרי מידע גדולים תוך חיפוש אחר תבניות. מיומנויות אלה יתגלו כשימושיות בכל תחומי המחקר והחיים.

אתר החוג

• חזית המחקר הביו-רפואי מחייבת את השילוב של שני החוגים. תכנית הלימודים שלנו מכשירה את הסטודנטים להיות הטובים ביותר בתחום ולהוביל את המחקר בנושא. אנו מציעים לימודים שיעניקו לבוגרים שלנו כלים להבנה, ניתוח, ארגון וקיטלוג של נתונים ביולוגיים שונים.

הביואינפורמטיקה חדרה לכל תחום של הביולוגיה הקלאסית. חברות רבות בתחומי הפארמה והביוטכנולוגיה זקוקות למומחיות זו ועל כן הביקוש הגבוה לבוגרי החוג, שהם בעלי הבנה מעמיקה ורחבה. תחום זה אף משיק לתחומים מעשיים אחרים כדוגמת: פיתוח תרופות, תעשיות ביו-טכנולוגיות ומחקר חקלאי, סביבתי ורפואי.

הצטרפו אלינו לתכנית אינטימית ומלהיבה, שמציעה יחס וליווי אישי ע"י המרצים בתכנית ונתמכת ע"י תלמידנו הבוגרים.

• זהו תואר ישיר למוסמך, משמע סטודנטים הבוחרים במסלול זה בלבד יכולים להמשיך לתואר המוסמך בביולוגיה חישובית. זאת בתנאי שסיימו תואר בוגר ועמדו בתנאי הקבלה לתואר המוסמך. התכנית מפתחת מיומנויות מחקר משמעותיות שמשמשות מקפצה לחוקרים של העתיד. החוג הינו מהראשונים בעולם, ובוגרי החוג משובצים בתפקידי מפתח בתעשיה ובאקדמיה בישראל. אנו מציעים לסטודנטים הכשרה רב תחומית המשלבת כישורים אנליטיים וחישוביים עם העולם הביולוגי המורכב.

תכנית הלימודים ידידותית מאד כלפי הסטודנטים, אנו מקיימים מדיניות של "אח בוגר" ומעניקים חונכות אישית ע"י המרצים וראשי החוג. יעוץ וסיוע במהלך הלימודים ניתן הן מצד ראשי התכנית, דרך רכזת החוג, וכלה בבוגרים אשר כולם יחד עומדים לרשות הסטודנטים.

במהלך כל שנה בתכנית, הסטודנטים יצטרפו למפגש מחקרי שיערך במשך יומיים ויחשפו למשמעות של עבודת מחקר בביולוגיה חישובית. סטודנטים מצטיינים יוכלו להשתלב בעבודת מחקר במעבדות ובקבוצות מחקר כבר במהלך הקיץ.

• ראשי חוגים:

ד"ר תומי קפלן tommy@cs.huji.ac.il

פרופ' מיכל ליניאל michall@mail.huji.ac.il

רכזת החוג:

גב' הילה חיו: hilaha@savion.huji.ac.il, טלפון: 02-5494502, פקס: 02-5494502

• אנו מציעים תכנית לימודים במסלול ישיר למוסמך. במסגרת הלימודים בתכנית, אנו מכשירים בוגרים בעלי הבנה אמיתית ומעמיקה בשני התחומים ומעניקים לכל סטודנט כלים רעיוניים ומעשיים שיקדמו אותם לקראת קריירה מובילה בתחום. הסטודנטים בתכנית יזכו לבחור מבין מגוון עשיר של קורסי בחירה ולהעשיר את ידיעותיהם בתחומי העניין שלהם. תכנית הלימודים למוסמך נמשכת על פני תשעה סמסטר ים, במסלול ישיר ל תואר מוסמך בביולוגיה חישובית. המסלול כולל ביצוע מחקר וכתיבת עבודת גמר.

• הצירוף היחיד המותר הוא עם אמירים טבע.

• פרופ' מיכל ליניאל - מדעי החיים. האישה הראשונה שמונתה לעמוד בראש המכון ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית. פרופ' ליניאל שימשה מנהלת מרכז סודרסקי לביולוגיה חישובית במכון למדעי החיים ע''ש סילברמן, ומתמחה בביוכימיה וביואינפורמטיקה. מחקריה מתרכזים באסטרטגיות המשמשות את התא בהתמודדותו עם תנאים משתנים כמו עקה, התמיינות ומחלות.

פרופ' ניר פרידמן – מדעי המחשב ומדעי החיים. זוכה פרס הקרן האוניברסיטאית ע"ש סֵר זלמן קוהן לתגלית במחקר הרפואי לשנת 2007 על תרומותיו לניתוח מערכות ביולוגיות מורכבות. זוכה פרס המחקר על-שם סר צ'ארלס קלור.  ראש מרכז המצוינות הישראלי לחקר כרומטין ורנ"א בבקרת שעתוק.

ד"ר תומי קפלן – מדעי המחשב. זוכה פרס GE ומגזין Science לחוקר צעיר מצטיין. חתן פרס ברנהולץ למחקר יישומי. חבר במרכזי המצוינות הישראליים לחקר כרומטין ורנ"א ולבקרת גנים במחלות אנושיות. מחקריו עוסקים בכלים חישוביים להבנת כרומטין וקיפול הגנום, גנומיקה, אפיגנטיקה, ובקרת שעתוק.

• מצטיינים? יש לנו תכניות בשבילכם.

מתואר ראשון לדוקטורט - אנו מציעים לסטודנטים מצטיינים בתכנית להמשיך לימודיהם במסלול ישיר לדוקטורט. לימודים אלו יוכלו להתממש דרך מדעי המחשב או מדעי החיים.

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

• 50%/50%

• 50%/50% (רלוונטי עבור מסלולי טבע בלבד במכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• 650 בדגש כמותי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

ה פקולטה תקבל גם מועמדים עם רמת מתקדמים ב' ותאפשר להם להשלים את הפטור במהלך ה סמסטר הראשון של שנה ב'

• לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית

• 45 נ״ז לכל הפחות

• התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

• נדרשת עמידה בדרישות המעבר משנה א' לשנה ב' במוסד שבו למדו.

הדיון בבקשות של מועמדים ממוסדות להשכלה גבוהה, הנרשמים לשנה ב' ומעלה ל תואר בוגר , ייערך סמוך לתחילת שנת הלימודים. קבלתם תידון לפי גיליון ציונים שיגישו למזכירות לענייני הוראה של ה פקולטה , ובהתאם למספר המקומות הפנויים בתחום.

לבקשת הרשמה לשנים מתקדמות ולמידע נוסף יש לפנות לרכזת הבוגר, טל' 02-6585362

• בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

1. השתלבות בתפקידי מפתח בפיתוח, מחקר ותכנון של מכשור טכנולוגי בתעשייה, בארגונים פרטיים וארגונים ציבוריים.
    2. תעסוקה במחלקות המחקר באוניברסיטאות השונות בארץ ובעולם, בתעשיית ההיי-טק, הביוטכנולוגיה ועוד.
    3. לימודי המשך לתארים מתקדמים בתחום והשתלבות בעולם האקדמי במגוון מסלולים כגון: חישוביות עצבית, מדעי המחשב, מדעי החיים והנדסה ביו-רפואית.