• מדעי הרוח

• הר הצופים

• אוהבים אמנות והיסטוריה? מוקפות בתרבות חזותית ורוצות להבין את שפתה? בחוג לתולדות האמנות תקבלו מגוון כלים להתבונן, להעריך, לנתח ולפרש את האמנות (והאדריכלות) תוך הקניית ידע היסטורי ותרבותי רחב הנחוצים להבנת האמנויות השונות לאורך התקופות, החל בתקופה הפרה-היסטורית ועד היום, בארץ ובעולם. החוג מציע אווירת לימודים מיוחדת המשלבת מצוינות אקדמית לצד יחס אישי.

אתר החוג

• התרבות החזותית משחקת תפקיד חשוב בחיי היום יום שלנו. היא נמצאת בכל מקום. על מנת להבין אותה יש להכיר את השפה החזותית ולחקור את מקורותיה. מי שבקיאים בתולדות האמנות רואים אחרת ומבינים יותר. הם מפתחים חיישנים שבזכותם העולם הופך למעניין ויפה יותר: יש להם אסוציאציות חזותיות, הם מזהים ציטוטים אמנותיים מן העבר הקרוב והרחוק, הם בוחרים לבקר בתערוכות במוזיאונים מתוך ידיעה, וטיוליהם בארץ ובחו"ל מורכבים ואינם שגרתיים, שכן הם רכשו פרספקטיבה ייחודית על מה שנראה בעולמנו וחווית הצפייה שלהם מועצמת.

• החוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית הוא החוג הוותיק בארץ בתחומו. על בוגריו נמנים אלו שהקימו את החוגים האחרים לתולדות האמנות בכל האוניברסיטאות האחרות בארץ.
    • החוג לתולדות האמנות גאה בשני חתני פרס ישראל וכלה אחת: פרופ' משה ברש ז"ל, פרופ' בצלאל נרקיס ז"ל  ופרופ' זיוה עמישי – מייזלש שתיבדל לחיים ארוכים.
    • בוגרנו משתלבים בעמדות מפתח במוזיאונים בכל רחבי הארץ ומלמדים במוסדות החינוך התיכוני והגבוה.
    • החוג מנהל קשר ישיר והדוק עם מוזיאון ישראל, החשוב שבמוזיאוני הארץ. שיעורים מיוחדים ואפילו קורסים שלמים בהדרכת מורי החוג ואוצרי המוזיאון מתקיימים שם.
    • זהו החוג לתולדות האמנות היחיד בארץ שממוקם בעיר בעלת היסטוריה מפוארת וארוכת שנים המאפשרת לא רק ללמוד תולדות האמנות בכיתה, אלא ללמוד באופן ישיר ובלתי אמצעי מול היצירות עצמן ולצד (ולעיתים קרובות גם בתוך) המבנים ההיסטוריים שברחבי העיר.
    • סיורים לימודיים: אנחנו מאמינים שסיורים הם חלק אינטגרטיבי וחשוב מתכנית הלימודים ומזמינים את הסטודנטים להצטרף לסיורים בירושלים, ברחבי הארץ ובחו"ל.

• ראשת החוג ויועצת B.A. פרופ' גלית נגה-בנאיgnbanai@mscc.huji.ac.il

מזכירות: יום א' - 14:30-11:30  , ימים ב'-ה' - 13:00-10:00

גב' ענת רביבו - טלפון: 02-5883872,  anatr@savion.huji.ac.il

• הלימודים מתקיימים במתכונת תלת שנתית הדרגתית, במהלכה לומדים הסטודנטים את יסודות הדיסציפלינה, מפתחים חשיבה ביקורתית ומגבשים את צעדיהם הראשונים כ"היסטוריונים של אמנות".

בשנה הראשונה נלמדים קורסים בעלי אופי מבואי המספקים מבט-על פנורמי על תולדות האמנות, לתקופותיה, תוך התעמקות בסוגיות מרכזיות, הצגת שיטות מחקר ומודלים לניתוח.

בשנים ב' וג' הסטודנטים לומדים קורסי בחירה מתקדמים המחזקים ומעמיקים את הידע ויכולת הניתוח. קורסי הבחירה מגוונים וכוללים קשת רחבה של תחומים, תוך דגש מיוחד על אמנות המערב והאמנות המקומית. חשוב לציין, שניתן לקחת קורסי בחירה מחוגים אחרים המציעים קורסים בתולדות האמנות כמו למשל אמנות מצרית (בחוג לארכאולוגיה), אמנות מוסלמית (בחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון) ואמנות במזרח הרחוק (החוג ללימודי אסיה).

• 60 נ"ז (כולל קורסי " אבני פינה ")

• מסלול  דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים

• המורים בחוג הם חוקרים מעולים, מובילים בתחומים ומחוייבים להוראה.

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• ציון פסיכומטרי רב תחומי

• 50%/50%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• 550 רב תחומי

• קבלה 'על תנאי'

מועמדים שחסרה להם בחינת בגרות במקצוע אחד בלבד, יוכלו להתקבל כ'תלמידים על תנאי' אם יעמדו בתנאים הבאים:

1. המקצוע החסר אינו אנגלית

2. אם הציון המשוקלל (של ממוצע תעודת הבגרות עם הבחינה הפסיכומטרית) יעמוד בסף הקבלה כאשר מציבים במקצוע החסר ציון 40

על מועמדים אלו להפנות בקשה לדיון בוועדת ערעורים. במעמד 'על תנאי' ניתן ללמוד במשך שנה אחת בלבד. על הסטודנטים להשלים את תעודת הבגרות על מנת להמשיך בלימודיהם.

עמוד ה פקולטה

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

• לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית

• 600 רב תחומי

• 32 נ״ז לכל הפחות

• התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

• 1. נדרשת עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.

2. נדרש ציון ממוצע 75 ומעלה בחוג בו הם מבקשים להמשיך לימודיהם.

יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג ובאישור ועדת ההוראה של ה פקולטה . ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשוייה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים. כל המועמדים חייבים למסור גיליון ציונים, שכולל את הממוצע המשוקלל למזכירות לענייני תלמידים ב פקולטה , חדר 4319 במדעי הרוח.

לתשומת לב:

• בעלי לימודים אקדמיים שאינם עומדים בדרישות הנ"ל יוכלו להתקבל ללימודי שנה א' אם יעמדו בתנאי הקבלה. לימודיהם הקודמים ייזקפו לזכותם על פי המלצת יועצי החוגים, ובאישור ועדת הוראה.
    • תואר בוגר האוניברסיטה העברית יינתן רק לסטודנטים שלמדו באוניברסיטה העברית תכנית מלאה של שנה ג' לפחות בכל חוג בהיקף של שליש לפחות מלימודי התואר. לימודים אלה יכללו את כל הסמינריונים שהסטודנטים חייבים בהם.

• בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

• המשך ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטאות מובילות אחרות בעולם.
    • אוצרים/ות בגלריות.
    • ייעוץ לאספנים ולחברות.
    • כתיבה ועריכת תוכן בגופי תקשורת שונים.
    • הדרכה במוזיאונים, בגלריות, בתי תרבות ועוד.
    • הוראה בבתיה"ס ובמסגרות בלתי פורמליות.