• 729

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • מתעניינים בעסקי תיירות ומזון? מחפשים אופק ניהולי? רוצים להשתלב בעסקים בינלאומיים?

    תכנית הלימודים משלבת בין ניהול תיירות, כלכלה ומזון.

    במסגרת הלימודים הסטודנטים יזכו להכשרה לקראת השתלבות בעתיד בעסקים בתחום המלונאות, תיירות ומסעדנות ולתואר ראשון (B.Sc.) בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות. 

    תכנית הלימודים מציעה לסטודנטים להיחשף לקשת רחבה של תחומי ידע ברמה אקדמית גבוהה. אנו מאמינים בחשיבות הפיתוח המחשבה העצמאית, היצירתית, העסקית ומקנים לסטודנטים כלים להתמודדות עם אתגרים מעשיים ומחשבתיים מולם יעמדו במקומות תעסוקתם בעתיד. השילוב הייחודי של לימודי ליבה בניהול וכלכלה בשילוב לימודי מלונאות, תיירות, תזונה ומזון מעניק לכל סטודנט כלים להמשך דרכו המקצועית בתפקידי ניהול בתחומים רבים.  

    אתר החוג

     

  • ענפי התיירות, המלונאות והמסעדנות הם ענפים דינמיים הצומחים בקצב מהיר ומושפעים מאד משינויים טכנולוגיים ומתמורות כלכליות. לדוגמא מהפיכת המידע והתפתחות האינטרנט שינו את המבנה של שווקים קיימים, ואף יצרו שווקים חדשים כגון "כלכלת השיתוף" ו-Airbnb . דוגמא נוספת היא הצמיחה של חברות תעופה זולות ששינו את פני שוק התעופה. דוגמאות אלו ואחרות מהוות אתגר משמעותי, אך גם הזדמנויות חדשות, עבור העסקים הפעילים בענפי התיירות. העסקים המצליחים בתחום הפנימו זה כבר שמרכיב הכרחי להצלחה והישרדות הוא גיוס מנהלים בעלי הכשרה מתאימה להתמודדות עם עולם מורכב ומשתנה. תואר בתחום ניהול עסקי התיירות מספק את הכלים הללו ופותח בפני בוגרי החוג אפשרויות לקריירה מאתגרת ומגוונת בניהול בארץ וברחבי העולם.

    הצטרפו אלינו! לחוג היחיד בארץ המציע שילוב לימודי מנהל עסקים, עם התמחות בתיירות, משאבי מזון ומלונאות.  

    • אנו מעניקים מדי שנה 16 מלגות לסטודנטים מצטיינים בתכנית לניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות. גובה המלגות נע בין 10,000 ₪ ל-3,000 ₪. פרס כספי בגובה מחצית שכ"ל שנתי יוענק לסטודנטים בעלי נתוני קבלה גבוהים.
    • קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים

  • ראש החוג ד"ר אייל ארט: eyal.ert@mail.huji.ac.il 08-9489375

    מזכירות גב' גילה שוהם: 08-9489086, gilas@savion.huji.ac.il

     

  • בתחום הניהול והכלכלה יינתנו קורסים כגון: מבוא לכלכלה, יסודות השיווק, ניהול פיננסי, ניהול משאבי אנוש, מבוא לחקר ביצועים, התנהגות אירגונית, אסטרטגיה וקבלת החלטות. 

    בתחום המזון והתזונה יינתנו קורסים כגון: תזונה ופיזיולוגיה, פרקים בדיאטטיקה, תכנון מערכות מזון, ניהול אירועים ומסעדות, תורת היין. 

    בתחום המלונאות והתיירות יינתנו קורסים כגון: ארגון ותפעול המלון, תיירות עירונית וכפרית, ניהול תעופתי וסוכנויות נסיעות, שיווק במלונאות ותיירות, כלכלת תיירות. בנוסף, כל סטודנט יזכה להעשיר את ידיעותיו בתחומים המעניינים אותו בבחירה ממגוון רחב של קורסי בחירה.

    הכשרה מעשית אנו מציעים לסטודנטים הכשרה מעשית (סטאז') והתנסות בעסקי תיירות בארץ ובחו"ל. בארץ בוגרים שלנו התמחו במהלך לימודיהם בעבודה בחברות תעופה כגון אל-על, ישראייר ואחרים, במלונות מובילים בארץ כגון הילטון, וולדורף-אסטוריה ואחרים. התכנית בחו"ל כוללת התמחות מעשית ב-Venetian בלאס וגאס לסטודנטים שיימצאו מתאימים.

    במהלך התואר נערכים סיורים לימודים בארגונים שונים בתחומי התיירות השונים. חשיפה זו לנעשה בפועל בעסקים השונים מעניקה לסטודנטים ניסיון מעשי יקר ערך ויתרון תעסוקתי בתום הלימודים. בנוסף מנהלים בכירים מעסקי המלונאות, התיירות והמסעדנות מרצים בפני הסטודנטים בסדנאות שונות וחושפים אותם לעולם אליו הם עתידים להיכנס.

     

    ניתן לשלב עם חטיבה בחקלאות שיווק ומימון

  • 130

  • פרופ' עליזה פליישר מלמדת בקורסים כלכלת תיירות ותורת היצרן.

    ד"ר אייל ארט מלמד בקורס שיווק במלונאות ובתיירות ובקורס אסטרטגיה וקבלת החלטות.

    פרופ' נעם שובל מלמד בקורסים תיירות עירונית וכפרית.

    ד"ר עליזה שטרק מלמדת את קורסי הלימודי בתזונה וביניהם: תורת המזון ואומנות הבישול.

  • הכנה ללימודים לתואר שני במנהל עסקים סטודנטים מצטיינים עם נתוני קבלה גבוהים יוכלו להמשיך ללימודי תואר שני במנהל עסקים ללא מבחני GMAT . יתרון נוסף של תכנית זו היא האפשרות להתחיל לקחת קורסי מוסמך במנהל עסקים כבר בשנה ג' ללימודי התואר הראשון.

    חטיבה בשיווק ובמימון הסטודנטים בחטיבה זו מתמחים בלימודי שיווק ומימון בהיקף של כשליש מהתואר. השילוב של לימודי שיווק ומימון בהיקף המוצע בתכנית ובתכנים הוא ייחודי ונותן יתרון בשוק העבודה ובלימודי המשך. תכנית הלימודים כוללת התמחות בשיווק בדגש על שיווק מוצרי מזון, חקלאות, סביבה ותיירות. לימודי המימון נעמיק את ההיכרות עם מבנה שוק ההון בישראל והנכסים הפיננסים הקיימים והסטודנטים ירכשו כלים לניתוח ניירות ערך. נרחיב בלימודים תיאורטיים ומעשיים של קבלת החלטות ושל השקעה בתנאי אי ודאות. הסטודנטים ילמדו את עקרונות הרישום החשבונאי וניתוח דוחות כספיים של החברות. סטודנטים מצטיינים זכאים למלגות הצטיינות.

    תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים יתנסו במחקר מעבדה או שטח במהלך השנה השלישית ללימודיהם בהנחיה ישירה של מנחה מן החוג. התכנית פותחת אפשרות ל קבלה ישירה לתואר שני בחוג.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • נוסף על תנאי הקבלה הכלליים ל פקולטה לחקלאות, יידרשו מועמדים בעלי בגרות במתמטיקה בהיקף של 3 יחידות לימוד, להשתתף במכינה במתמטיקה או לעמוד במבחן בקיאות במתמטיקה. 

    מועמד שיתקבל ולא יעבור קורס מכינה במתמטיקה או את מבחן הבקיאות במתמטיקה לא יהיה רשאי להתחיל את לימודיו

    למידע נוסף לגבי מועדי המכינה והבחינות, עלויות וחלופות ניתן לקרוא באתר.

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

  • 50%/50%, 70%/30%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • 600 רב תחומי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 38 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • קיים

  • בוגרי החוג מבוקשים ידי חברות בתחום המלונאות, תיירות ומזון, חלקם הפך ליזמים עצמאים ואילו חלקם המשיכו בלימודים מתקדמים. אפיקי התעסוקה הם מגוונים ורבים מבוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

    1. תפקידי מפתח במלונות בארץ ובעולם.
    2. מנהלים באתרי אינטרנט כמו: Booking.com
    3. מפתחי אפליקציות בתחום התיירות.
    4. השתלבות בחברות ייעוץ בתחומים שונים.
    5. תעסוקה בחברות תיירות במגוון משרות.
    6. מנהלי מסעדות וחברות קייטרינג.
    7. אחראי קשרי לקוחות בבתי מלון וחברות הייטק.
    8. מסלולי עתודה ניהולית בבנקים.