• מדעי הרוח

• הר הצופים

• מתעניינים ביהדות? מחפשים לימודים עם אופק תעסוקתי?

תכנית "רביבים" היא ייחודית לאוניברסיטה העברית והוקמה מתוך חזון ליצירת מנהיגות חינוכית אשר תתרום לקידום הוראת מקצועות היהדות במערכת החינוך הממלכתית ברחבי הארץ.

במסגרת הלימודים נשלב בין לימוד אקדמי מעמיק במדעי היהדות לבין הכשרה מעשית בהוראה.

תכנית הלימודים מבוססת על השקפת עולם יהודית מגוונת ופלורליסטית ומעניקה כלים המאפשרים התמודדות עם התכנים של מדעי היהדות מתוך גישה ביקורתית, הן כסטודנטים והן כמורים לעתיד.

התכנית עשירה בתכנים ובפעילויות כדוגמת סיורים, ימי עיון, הרצאות אורחים ועוד.

בוגרי התכנית יסיימו את לימודיהם בתום 4 שנים עם תואר ראשון ושני (בוגר ומוסמך) ותעודת הוראה.

הקבלה לתכנית מותנית בראיון אישי.

ניסיון בפעילות חינוכית כגון: הדרכה בתנועות נוער ובמחנות קיץ, תפקידי חינוך והדרכה במסגרת מכינה קדם צבאית, בשנת שירות ובשירות הצבאי/ הלאומי ייחשב ליתרון בעת ההרשמה לתכנית.

אתר החוג

• בחברה הישראלית ישנה מגמה הולכת וגדלה של התרחקות בני נוער מן התרבות של העם היהודי לדורותיו, מהגותו וממנהגיו. העוסקים בהוראת מקצועות היהדות נדרשים להציג את מקצועות היהדות לנוער באופן יצירתי ומעניין. תכנית הלימודים שלנו מכשירה מורים בעלי השכלה רחבה ועמוקה, מיומנים באמנות ההוראה ובעלי כלים לחשוף בפני תלמידיהם את התרבות היהודית על רבדיה בדרך מעניינת, מאתגרת ובעלת משמעות. ייחודה של התכנית הוא בשילוב התנסות בהוראה כבר במהלך הלימודים לתואר הראשון.

הלומדים בתכנית זוכים לצוות פדגוגי מעולה, לליווי אישי לאורך הלימודים, להזדמנות לסיים תואר בוגר , תואר מוסמך ותעודת הוראה ב- 4 שנים בלבד ולמלגת לימודים.

• הסטודנטים בתכנית יזכו למלגות שכר לימוד ומלגות מחיה במשך כל תקופת הלימודים בתכנית. אנו מציעים תכנית העשרה הכוללת ימי עיון, סיורים, ביקורים במוזיאונים ופעילות תרבותית נוספת בהיקף של כ- 6 מפגשים בכל שנת לימודים.

התכנית מלווה את בוגריה עם כניסתם לעבודה בהוראה במערכת החינוך במשך השנתיים הראשונות לעבודתם. מטעם התכנית יש מנחה זמין להתייעצות ולתמיכה בכל עניין הקשור לעבודת הבוגר. בוגר המעוניין בכך, יכול להזמין את המנחה לצפות בשיעור ולקבל משוב וייעוץ בעקבות הצפייה. בשנה הראשונה לאחר סיום הלימודים בתכנית מתקיימת סדנה לבוגרים, כחלק מדרישות תכנית ההתמחות של משרד החינוך. הסדנה עוסקת בסוגיות חינוך הנוגעות למורים בשנת ההוראה הראשונה שלהם במערכת החינוך.

• ראש התכנית - פרופ' סטיב פסברג: steven.fassberg@mail.huji.ac.il, טלפון: 02-5881970

מזכירות - זלדה אשכנזי: יום א' 14:30-11:30, ימים ב'-ה' 13:00-10:00, טלפון: 02-5881970

• תכנית הלימודים של תלמידי רביבים כוללת:

1. תואר בוגר הנלמד במשך שלוש השנים הראשונות ברביבים (שנים א'- ג'):

תואר בוגר בשני חוגים: התכנית ללימודי יהדות והחוג למקרא.

• במסגרת התכנית ללימודי יהדות, יילמדו בשנה א' קורסי מבוא כלליים בחוגים: היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, מחשבת ישראל, ספרות עברית, לשון עברית ותלמוד. בשנים ב'-ג' כל סטודנט יבחר להתמקד בקורסים באחד החוגים הנ"ל.
    • בחוג למקרא ילמדו קורסי מבוא לצד קורסי בחירה בחוג.​

2. תואר מוסמך נלמד במשך השנתיים האחרונות בתכנית (שנים ג'-ד'):

בסוף שנת הלימודים השנייה בתכנית, כל סטודנט יבחר את החוג בו ילמד ל תואר מוסמך , מבין החוגים הבאים: מקרא, היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, מחשבת ישראל, ספרות עברית, לשון עברית, תלמוד והמגמה לחינוך יהודי בבית הספר לחינוך (בהתאם לתכנית לימודי הבוגר של הסטודנט). בשנה ג', במקביל לסיום הקורסים ל תואר בוגר , יילמדו גם מספר קורסים ל תואר מוסמך שיבחרו בתיאום עם יועץ המוסמך בחוג שנבחר מבין החוגים לעיל. לימודי המוסמך יושלמו בשנה ד'.

3. לימודים לתעודת הוראה (שנים א'-ד'):

הלימודים לתעודת הוראה נמשכים על פני ארבע שנות הלימודים בתכנית רביבים. לימודים אלו כוללים קורסים ייחודיים לתלמידי רביבים לצד קורסי מבוא ובחירה במחלקה ללימודי הוראה בבית הספר לחינוך. התנסות מונחית בהוראה, בליווי הצוות הפדגוגי של תכנית רביבים, מהווה מוקד להכשרה הייחודית של תלמידי התכנית. בשנה א', התכנית מכינה את תלמידיה להוראה התנסותית, ובשנים ב'–ד' מתקיימת הוראה התנסותית בליווי מנחי התכנית במגוון בתי ספר בירושלים.

• בהתאם לסך הנקודות הנדרש בחוגים הנלמדים במסגרת זו.

• הלימודים בתכנית משלבים לימודי בוגר בתכנית ללימודי היהדות והחוג למקרא, ו לימודי מוסמך באחד החוגים העוסקים במדעי היהדות או בחינוך יהודי.

• הסטודנטים ילמדו עם מיטב החוקרים העוסקים במדעי היהדות ובחינוך. בראש התכנית עומד צוות אקדמי ומנהלי המלווה את תלמידי התכנית.

פרופ' סטיב פסברג מהחוג ללשון העברית ולשונות היהודים מכהן כראש האקדמי של תכנית רביבים. פרופ' פסברג עוסק בלשון המקרא ובשפות הקרובות לה (אוגריתית, פניקית ולהגים ארמיים).

ד"ר אהרון דיטשר, המנהל החינוכי של התכנית, הינו חוקר ומרצה בתחומי תפיסתו של הילד את הסיפור המקראי, שאלות תאולוגיות והוראת המקרא, טקסי מעבר כחוויה חינוכית ודגמים של מנהיגות חינוכית בימינו. הוא פרסם רבות בנושאים אלו, מנהל מספר פרוייקטים חינוכיים בקהילות שונות בעולם ומלמד את הקורס הייחודי לתכנית "גישות דידקטיות בהוראת מקרא".

• ציון 100/רמה ׳מתקדמים א׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• על כל מועמד לעמוד בראיון קבלה. גם בעלי תואר בוגר חייבים לעמוד בראיון קבלה.

• ציון פסיכומטרי רב תחומי

• 50%/50%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• 650 רב תחומי

• קבלה 'על תנאי'

מועמדים שחסרה להם בחינת בגרות במקצוע אחד בלבד, יוכלו להתקבל כ'תלמידים על תנאי' אם יעמדו בתנאים הבאים:

1. המקצוע החסר אינו אנגלית

2. אם הציון המשוקלל (של ממוצע תעודת הבגרות עם הבחינה הפסיכומטרית) יעמוד בסף הקבלה כאשר מציבים במקצוע החסר ציון 40

על מועמדים אלו להפנות בקשה לדיון בוועדת ערעורים. במעמד 'על תנאי' ניתן ללמוד במשך שנה אחת בלבד. על הסטודנטים להשלים את תעודת הבגרות על מנת להמשיך בלימודיהם.

עמוד ה פקולטה

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • בוגרי התכנית המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

1. תעסוקה במערכת החינוך כמורים מובילים במדעי היהדות בבתי ספר ממלכתיים על יסודיים.
    2. השתלבות במערכת החינוך הבלתי פורמאלית כמנהלי כפרי נוער ומכינות קדם צבאיות, מנהלי הדרכה בארגונים שונים, מנהלי פיתוח תוכן ומדריכים.