יום פתוח בבי"ס לסיעוד ב"אסף הרופא" יתקיים בתאריך 27.5.2018 בשעה 12:00.
מסלולי לימוד לתואר שני




מידע כללי:
החוג להיסטוריה מבקש להביא לידיעת הסטודנטים מערכת כללים ושיטות ולתת בידיהם את הכלים למחקר היסטורי ואת יסודות הידע וההבנה ההיסטורית. מרבית הקורסים בחוג להיסטוריה עוסקים בהיסטוריה האירופית, אך בהיצע הקורסים מקום לפרקים רבים בהיסטוריה העולמית. הסטודנטים יתמחו בתחום העדפותיהם. ההתמחות הינה לפי תקופות או אזורים וכן לפי תחומי הפעילות: ההיסטוריה הפוליטית, החברתית, התרבותית וכיו"ב.
מועדי הרשמה:
21.1.18- 13.9.18
מבנה התכנית:
במסגרת לימודי המוסמך יבחרו הסטודנטים בכיוון התמחות המעניין אותם מבחינת התחום והתקופה. תכנית הלימודים של כל סטודנט תורכב בהתייעצות אישית עם יועץ החוג, אך על הסטודנטים חובה להשתתף בסמינריון המתודולוגי של שנה א'. במסלול המחקרי נבנית התכנית כשהיא שואפת אל עבודת הגמר (עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי). בתכנית דגש ניכר על הצד המתודולוגי וההיסטוריוגרפי. אין בהיצע סמינריוני המחקר כדי "לכסות" את כל התחומים, ולפיכך רשאי הסטודנט להסתייע בקורסים של חוגים רלוונטיים אחרים או להחליף סמינריון בהדרכה אישית שבה ידריך המורה את הסטודנטים בנושא שייקבע על ידם.
תנאי קבלה:
תנאי הקבלה ייחודיים לפקולטה
תנאי קבלה למסלול המחקרי: תואר בוגר בממוצע 85 לפחות (מקרים חריגים ידונו לגופם). בנוסף לתנאי הקבלה של הפקולטה נדרשת שליטה בשפה אירופית שנייה ברמת מתקדמים (נוסף לאנגלית).
תנאי קבלה למסלול הלא מחקרי: תואר בוגר בממוצע 80 לפחות (מקרים חריגים יידונו לגופם). קיים מסלול לימודי מוסמך במגמת הוראה .
פרטי קשר:
יועצת המוסמך: ד"ר איה אלידע-להב aya.elyada@mail.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' שרה פרנסה, טל' 02-5883764, מייל: sarap@savion.huji.ac.il
קבלת קהל: יום א': 11:30-14:30, ימים ב'-ה' 10:00-13:00
פרטים נוספים
מידע כללי:
לימודי המוסמך ניתנים במסלול מחקרי ובמסלול לא-מחקרי.
לימודי המוסמך בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו במסלול המחקרי מיועדים לפתח את היכולות המחקריות של הסטודנטים, לקראת אפשרות המשך מחקר בעבודת דוקטור;
במסלול הלא מחקרי להעמיק ולהרחיב את ידיעות הסטודנט ואת מיומנויותיו בתולדות ישראל.
הלימודים בחוג מחולקים לחמישה מדורים:
- תקופת המקרא
- תקופת הבית השני, המשנה והתלמוד
- תקופת ימי-הביניים
- תקופת העת החדשה המוקדמת
- תקופת העת החדשה המאוחרת
היקף הלימודים במסלול המחקרי הוא 28 נ"ז, מלבד קורסי עזר/רקע ועבודות סמינריונית. היקף הלימודים במסלול הלא מחקרי הוא 40 נ"ז, מלבד קורסי עזר/רקע ועבודות סמינריוניות.
מועדי הרשמה:
21.1.18- 13.9.18
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למדעי הרוח
פרטי קשר:
מזכירות החוג: גב' איריס נהרי טל' 02-5881388 irisn@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: יום א' 11:30-14:30 ימים ב'-ה' 10:00-13:00.
פרטים נוספים
מידע כללי:
מטרת הלימודים היא להקנות בסיס עיוני ומתודי לחקר הלשון העברית ולעבודה מעשית בה. הלימודים מעניקים ידיעה מעמיקה בלשון העברית לתקופותיה על פי שיטות הבלשנות המודרנית והפילולוגיה, בזיקה ללשונות הקרובות לעברית קרבה של מוצא ובזיקה ללשונות היהודים בנות לווייתה של העברית. החוג מציע התמחויות בתקופות העיקריות של הלשון העברית ובתחומי המחקר הבלשניים השונים.
הלימודים לתואר מוסמך מתנהלים במסלולים הבאים:
המסלול המחקרי (מסלול א')
המסלול הלא-מחקרי (מסלול ב')
מסלול עריכת לשון
הסטודנטים מרכיבים את תכנית הקורסים שלהם בהתייעצות עם המדריך האישי או עם יועץ המוסמך.
מועדי הרשמה:
21.1.18- 13.9.18
מה עושים עם זה?
מוסמכי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:
תעסוקה כעורכי לשון בימינו הביקוש לעורכי טקסטים עבריים הולך וגובר. בחוג קיים מסלול מיוחד לתואר שני בעריכה, ובוגריו הם עורכי לשון בהוצאות לאור של ספרים, בכתבי עת, בשירות הציבורי ובעולם התקשורת, הן בערוצי הרדיו והטלוויזיה הן באתרי אינטרנט.
השתלבות במערכת החינוך בוגרים רבים של חוגנו מלמדים את הלשון העברית ואת תולדותיה בבתי ספר תיכון, במכללות ובאוניברסיטאות. רבים מהם משתלבים בהוראת העברית לסטודנטים מחו"ל ולעולים חדשים באולפנים. בוגרי האוניברסיטה העברית מבוקשים מאד למשרות אלו.
עיסוק בהוראת עברית כשפה זרה במוסדות רבים בארץ ובחו"ל.
תעסוקה באקדמיה ללשון העברית במסגרת מפעל המילון ההיסטורי או במסגרת העבודה בוועדות המינוח או בייעוץ בענייני הלשון העברית שהאקדמיה מספקת לציבור הרחב.
אפשרויות תעסוקה בחברות המעסיקות מומחים בעלי ידע מעמיק בלשון העברית.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למדעי הרוח
המסלול המחקרי (מסלול א') סטודנטים הלומדים במסלול המחקרי בלשון העברית בוחרים בתחום התמחותם לפי התעניינותם. נוסף על הלימוד בקורסים (28 נ"ז) הם כותבים עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי. מסיימי מסלול זה יכולים להמשיך לתואר דוקטור בכפוף לעמידה בדרישות הקבלה.
המסלול הלא-מחקרי (מסלול ב') סטודנטים הלומדים במסלול הלא-מחקרי בלשון העברית מרכיבים את תכנית הקורסים שלהם בהתייעצות עם יועץ המוסמך לפי תחומי התעניינותם. היקף הלימודים במסלול זה הוא 40 נ"ז.
מסלול עריכת לשון מסלול זה מקנה ידע ומיומנות בעריכת לשון של טקסטים מדעיים, עיתונאיים וספרותיים והכנתם לדפוס. הלימודים בהיקף של 40 נ"ז כוללים גם סדנאות מעשיות. הסטודנטים מתנסים בתקופת התמחות בליווי עורך לשון ותיק. בימינו הביקוש לעורכי טקסטים עבריים הולך וגובר. בוגרי המסלול יכולים להשתלב כעורכי לשון בהוצאות לאור של ספרים, בכתבי עת, בשירות הציבורי ובעולם התקשורת, הן בערוצי הרדיו והטלוויזיה והן באתרי אינטרנט.
תכנית הלימודים מאפשרת היכרות מכלי ראשון עם היצירה התרבותית והספרותית של היהודים בלשונותיהם, וכן הבנת יחסי הגומלין שבין הלשון היהודית לבין העברית מכאן ובינה לבין לשונות ותרבויות של הסביבה הלא יהודית מכאן. הלימודים אף משמשים כלי לקידום הבנתן של בעיות ותופעות המשותפות ללשונות היהודים השונות. הלשונות העיקריות הנלמדות בתכנית: ערבית יהודית חדשה (במזרח, בתימן ובצפון אפריקה), לאדינו (ספרדית יהודית), ארמית יהודית חדשה ויידיש. למבנה תכנית הלימודים בשנתון.
ייעוץ:
פרופ' יעל רשף: yael.reshef@mail.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' דבי מזן: חדר 4504 (גוש 5, ירוק), שעות קבלה: ביום א' בשעות 14:30-11:30, בימים ב'-ה' בשעות 13:00-10:00
טלפון: 02-5883558,debim@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
התמסדותם של לימודי תרבות כתחום דעת ומחקר אוטונומי החלה בשנות ה-50 של המאה ה-20 באוניברסיטאות באירופה וארה"ב, על רקע מספר תהליכים היסטוריים, כלכליים, טכנולוגיים, וחברתיים. תהליכים אלה - גידול חד בנפח הייצור התרבותי, הפצה המונית ומהירה של מידע, הקמה של תנועות חברתיות על בסיס של "פוליטיקה של זהויות", חלוקה מחדש של טריטוריות לאומיות, תהליכי הגלובליזציה - העצימו את חשיבות התרבות להבנת חיי אנוש וחברה.
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל בתאריך 21.1.18 ותסתיים בתאריך 30.9.18. תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
הרשמה נוספת בחוג:
לאחר הרישום באתר האינטרנט לתכנית 369, מזכירות הפקולטה למדעי החברה יוצרת קשר עם המועמד ובמידה והמועמד עומד בתנאי הקבלה המינימליים, ראיון קבלה נקבע מול מזכירות התכנית 02-5883795.
מבנה התכנית:
תכנית הלימודים תתפרש על פני שנתיים. מטרתה היא רכישת מתודות ותאוריות בחקר רב-תחומי של תרבות, חברה, ופוליטיקה במסגרת קורסי ליבה המיוחדים לתכנית.
מבחינה רעיונית, התחום שואב מארבעת המסורות האינטלקטואליות השונות שהתפתחו במשך המאה ה-19 והמאה ה-20 והציעו תאוריות ומתודות שונות לניתוח תרבותי:
- המסורת הטקסטואלית - הבנה של תהליכים חברתיים במונחים של שפה, סמלים, ודימוים כמכוונים את התפיסה, אופן המחשבה, והפעולה שלנו.
- המסורת הביקורתית - הבנה של הקשר בין תרבות ואי-שוויון, חקר הקשר בין ידע וכח, ניתוח של אידאולוגיות.
- המסורת המוסדית - הבנה של תהליך היצירה והקבלה של תרבות, חקר התהליכים התאורטיים, חברתיים, כלכליים ופוליטיים העומדים בבסיסה של חלוקת התרבות ל"גבוהה" ו"נמוכה".
- המסורת האנתרופולוגית - חקר תרבויות "אחרות", לא-מערביות והבדלים תרבותיים.
תכנית הלימודים באוניברסיטה העברית היא היחידה בארץ שמבוססת על שילוב שיטתי של גישות ותאוריות של מדעי הרוח והחברה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למדעי החברה
- תואר בוגר (ממוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה) בציון 85 לפחות.
- פטור באנגלית
- ראיון אישי בו יש להציג גיליון ציונים מקורי של תואר בוגר ואישור מקורי על סגירת התואר.
בהתאם לנתוני המועמד/ת ועדת הקבלה תחליט על מסלול הלימודים המתאים: שנת השלמה, מסלול לא מחקרי או מסלול מחקרי.
פרטי קשר:
ראשת התכנית- ד"ר ניקול הוכנר דוא"ל: nicole.hochner@mail.huji.ac.il 054-2561162
מזכירות התכנית- גב' ליאור לוין טלפון: 02-5883795 מורית כהן, טלפון: 02-5880371. חדר 3711 בניין מדעי החברה, הר הצופים.
שעות קבלת קהל: בימים א'-ה' בשעות 9:30 - 13:00, מייל: liorl@savion.huji.ac.il
מידע כללי:
מטרת התוכנית להקנות לתלמידים לתואר מוסמך כלים תיאורטיים וכלים ניסויים לחקר תהליכים בגנום השלם, תוך הכשרתם בתחומי הגנטיקה, הפרוטאומיקה והמחשבים.
תכנית הלימודים בגנומיקה וביואינפורמטיקה כוללת היבטים מתחומי מדעי הטבע, רפואה וחקלאות.
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל ב-21.1.18 ותסתיים ב-14.10.18
מבנה התכנית:
תכנית הלימודים כוללת קורסי חובה וקורסי התמחות שיותאמו לתכנית המחקר של כל סטודנט בתיאום עם יועצי התכנית. הסטודנטים יידרשו ללמוד גם לימודי השלמה מסוימים על פי הכשרתם הקודמת ועל פי כיוון התמחותם.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע
רשאים להציג את מועמדותם תלמידים שסיימו לימודי "בוגר" בציון ממוצע 85 לפחות באחד מהתחומים הבאים: מדעי הטבע, סטטיסטיקה, מדעי המחשב, מדעי הרפואה וחקלאות. לתכנית יתקבלו 15 תלמידים לשנה, שיבחרו על סמך מיון מוקדם. התכנית מחייבת קבלה ללימודים באחד מחוגי הפקולטאות למדעי הטבע, החקלאות או הרפואה. במהלך השנה הראשונה על התלמיד/ה להתקבל לעבודת מחקר בהנחיית חבר סגל אקדמי.
נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
פרטי קשר:
ראש התכנית- פרופ' חנה מרגלית: hanah@md.huji.ac.il ,02-6758614
פרופ' איתמר סימון: itamarsi@ekmd.huji.ac.il 2-67585440
מזכירות התכנית: קרן דניאל kerned@savion.huji.ac.il,02-6586541
פרטים נוספים
מידע כללי:
תהליכי קבלת החלטות והסברים רציונליים לתופעות טבע ותופעות חברתיות נחקרים במגוון רחב של כלים בתחומי מחקר רבים. כלים ומושגים מתמטיים של תורת המשחקים משמשים להבנה בסיסית של תהליכים בכלכלה, אבולוציה ביולוגית וגם בתכנון ובהבנת חקיקה משפטית. פסיכולוגים חוקרים תהליכי קבלת החלטות רציונליים וכן טעויות בשיפוט, וסטטיסטיקאים חוקרים שיטות לקבלת החלטות על סמך נתונים סטטיסטיים.
המרכז לחקר הרציונליות הוא מרכז בין תחומי שחוקריו עוסקים בנושאים אלה וכיוצא באלה. חוקרי המרכז משתייכים למחלקות לפילוסופיה, פסיכולוגיה, מתמטיקה, מדעי המחשב, כלכלה, מנהל עסקים, משפטים, חינוך, הוראת המדעים, סטטיסטיקה, ביולוגיה, מדיניות ציבורית ומדע המדינה.
המרכז לחקר הרציונליות פתח החל משנת הלימודים תשס"ו התמחות לתואר מוסמך במסלול המחקרי ולדוקטורט בשיתוף עם החוגים מהם באים חברי המרכז.
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל ב- 21.1.18 ותסתיים ב- 1.10.18
הרשמה נוספת בחוג:
על הסטודנט להתקבל לאחד החוגים בהם ישנם חברי מרכז.
טפסים למילוי:
מבנה התכנית:
15 נ"ז בנוסף לחובות חוג האם.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע
המרכז לחקר הרציונליות מקבל סטודנטים מצטיינים בתכנית ההתמחות. הקבלה מותנית בהרשמה ובקבלה ללימודים מתקדמים באחד מהחוגים באוניברסיטה ובעמידה בתנאי התכנית. המרכז יקלוט תלמידי דוקטורט. כמו כן יתקבלו סטודנטים לתואר מוסמך במסלול המחקרי, שבכוונתם להמשיך לדוקטורט.
הרקע הנדרש כולל מתמטיקה ברמה הנדרשת במחלקה לסטטיסטיקה (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ואלגברה ליניארית), רצוי גם רקע בסיסי בסטטיסטיקה והסתברות ובתורת המשחקים. ניתן להשלים חלק מחומר הרקע במהלך הלימודים בהסכמת יועץ התכנית.
עבודת הדוקטורט תבוצע בהדרכת חבר המרכז. במידה ואושרה עבודת דוקטורט שלא בהנחיית חבר מרכז, יהיה אחד מחברי הוועדה המלווה חבר מרכז.
נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה האוניברסיטאית.
המרכז יעניק מספר מלגות לסטודנטים מצטיינים.
פרטי קשר:
יו"ר ההתמחות- פרופ' אהוד גוטל: ehudg@mscc.huji.ac.il
מזכירות המרכז: 02-6584135, rominag@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר, בפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית, מציע תכנית התמחות בלימודי מגדר. התכנית מיועדת לסטודנטיות/ים למוסמך בפקולטות השונות באוניברסיטה העברית המעונייניות/ים להתמחות בתחום זה.
קטגורית המגדר - ההבניות של מהם נשיות, גבריות ויחסי הכוח ביניהם - עומדת היום במרכז תחומי דעת שונים, המכירים בכך כי ללא נקודת המבט המגדרית לא ניתן להסביר תופעות מרכזיות בחברה, כגון חלוקת העבודה בבית ובשוק העבודה מחוץ לבית, מבנה משפחה, אי-שוויון בזירות החינוך והרווחה, התנהגות פוליטית, שיח של זכויות, רגשות וייצוגים תרבותיים, תופעות פתולוגיות וקליניות. תיאוריות מגדריות רואות במגדר כלי אנליטי לבחינת שינויים היסטוריים, פוליטיים, חברתיים, תרבותיים ומשפטיים המקנה תובנה בחקר התהוותם ופעילותם של מבנים ומנגנונים בחברה.
לימודי מגדר עוסקים בחקר ביחסי הגומלין בין הבניית הנשיות והגבריות לבין תהליכים תרבותיים וחברתיים בתקופות שונות. חקר המגדר הוא תחום אינטרדיסציפלינרי המשלב ידע מתחומים מגוונים ומהווה גוף ידע אקדמי חשוב ובולט באוניברסיטאות המובילות ברחבי העולם המערבי בעשורים האחרונים.
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל בתאריך 21.1.18 ותסתיים בתאריך 30.6.18. תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
טפסים למילוי:
מבנה התכנית:
לימודי ההתמחות במגדר יתקיימו במקביל ללימודים לתואר מוסמך בחוג דיסציפלינארי וישולבו בהם.
תכנית ההתמחות מציעה מערך שיעורים דו-שנתי המורכב מארבעה חלקים: לימודי בסיס של תיאוריות מגדר מתקדמות, סמינריון, קורסי בחירה וקולוקוויום מדעי. מטרת מערך זה היא להעמיק את הידע של הסטודנטיות/ים בחשיבה תיאורטית מתקדמת בצד עיסוק במגוון רחב של תחומי ידע. מגוון רחב זה יקנה לסטודנטיות/ים כלי לניתוח רעיונות מובנים של מגדר, זהות ופוליטיקה מינית, ויוביל לפיתוחה של הבנה מחודשת של מבנים חברתיים ותרבותיים אלה.
בכל אחת משתי שנות הלימוד יתקיים קולוקוויום מדעי, בו יציגו חוקרות/ים עבודות חדשות, אשר יאפשרו להרחיב את הידע בתחום המגדר, מזוויות מבט מגוונות.
מסיימי התכנית אשר ימלאו את החובות האקדמיות של תכנית ההתמחות, יהיו זכאיות/ים לציון התמחותן/ם זו בתעודה הניתנת למסיימי תואר מוסמך, כלומר, התעודה תציין "מוסמך אוניברסיטה ב [שם החוג הראשי שהסטודנט/ית לומד/ת בו] ובהתמחות במגדר".
תנאי קבלה:
- סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים
- פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית
- התכנית מיועדת לסטודנטיות/ים למוסמך בחוגים ובפקולטות השונים
לעיתים נדרש גם לעבור ראיון התרשמות וקבלה אישי עם יו"ר המרכז.
פרטי קשר:
מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר: טל': 02-5883455, דוא"ל:tamarya@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
מטרת הלימודים להקנות ידע וכלים בתחום הלימודים העירוניים והתכנון העירוני לסטודנטים מחוגי אם מגוונים, כמו משפטים, מנהל עסקים, מדע המדינה, סוציולוגיה וכד'. המסיימים יקבלו תואר מוסמך בו תצוין ה"התמחות בלימודים עירוניים ואזוריים".
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל בתאריך 21.1.18 ותסתיים בתאריך 30.6.18. תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
מבנה התכנית:
ההתמחות בלימודים עירוניים ואזוריים כוללת קורסי יסוד בתיאוריות בתכנון, דיני תכנון ובנייה, תכנון הלכה למעשה, כלכלת מקרקעין וענף הנדל"ן, אולפנים בתכנון, ומגוון קורסי בחירה בתחום העירוני, ביניהם קליניקה אורבנית.
תנאי קבלה:
לימודי ההתמחות פתוחים לסטודנטים שהתקבלו לתואר מוסמך באחד החוגים באוניברסיטה, לא כולל "גאוגרפיה" או "ניהול משאבי הטבע". יש לציין את לימודי ההתמחות בעדיפות נפרדת בטופס ההרשמה ללימודי מוסמך.
פרטי קשר:
רכזת המכון- דורית ברק: טל' 02-5883367, דוא"ל: doritb@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: בימים א'-ה' בשעות 09:00 -15:00.
מידע כללי:
המחלקה לגאוגרפיה מציעה התמחות למוסמך בתכנון ובמדיניות סביבתית, עם דגש על מדעי החברה ושילוב רב-תחומי. בנוסף לסטודנטים לגאוגרפיה התכנית פתוחה לסטודנטים מחוגים אחרים ולסטודנטים מפקולטות אחרות המתעניינים בנושאי מדיניות הסביבה.
בשנים האחרונות מושם הדגש בתחום הסביבתי על מחקר רב-תחומי תוך חיפוש אחר הדרכים המיטביות לשילוב היבטים סביבתיים בקבלת החלטות. עבודות ודיונים נערכים בצוותים רב-תחומיים הבוחנים, בין היתר, את היתרונות והחסרונות של אמצעים כלכליים, תכנוניים ומשפטיים, תוך מתן דגש לשיקולי יעילות חברתית וישימות פוליטית. מטרת ההתמחות להכשיר חוקרים ובעלי מקצוע בתחומים שונים להתמודד עם בעיות סביבתיות. לשם כך, ההתמחות מדגישה את הצורך בהסתכלות ובהערכה רב-תחומית, תוך התמקדות בהיבטים של מדעי החברה. הקורסים והסדנאות הנכללים בהתמחות מיועדים להמחיש לסטודנטים את מורכבות הנושא הסביבתי, את הצורך בשילוב רב-תחומי בטיפול בבעיות קיימות וכן את הדרכים האפשריות למניעת היווצרות בעיות עתידיות. בתוך כך, ייחשפו הסטודנטים בהתמחות לפרויקטים עכשוויים בעלי משמעות סביבתית אשר עליהם מתדיינים העוסקים בסביבה בישראל ובעולם.
סטודנטים שיסיימו בהצלחה את דרישות ההתמחות יהיו זכאים לציון ההתמחות בתעודת המוסמך "מוסמך בגאוגרפיה (או בחוג אחר) בהתמחות בניהול, תכנון ומדיניות הסביבה".
מבנה התכנית:
משך הלימודים: שנתיים. תכנית ההתמחות כוללת 23 נ"ז ונלווית ללימודי מוסמך באחד מחוגי הפקולטה למדעי החברה. החוג הראשי רשאי להכיר בחלק מקורסי ההתמחות כקורסי בחירה במסגרת התואר. לימודי ההתמחות פתוחים ללומדים במסלול המחקרי ובמסלול הלא-מחקרי. הסטודנטים במסלול המחקרי, הכותבים עבודת גמר במסגרת חוג-האם יעסקו בנושא הקשור לאיכות הסביבה.
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל בתאריך 21.1.18 ותסתיים בתאריך 30.9.18. תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
תנאי קבלה:
יתקבלו להתמחות סטודנטים העומדים בדרישות הקבלה ללימודי מוסמך בחוג העיקרי אשר בחרו.
סטודנטים המבקשים להירשם להתמחות במסגרת לימודי מוסמך בגאוגרפיה ואינם בעלי תואר בוגר בגאוגרפיה, יחויבו בלימודי השלמה אשר יקבעו לכל סטודנט בתיאום עם מרכז ההתמחות.
סטודנטים מפקולטות אחרות יידרשו להביא אישור מהחוג הראשי.
פרטי קשר:
מרכז ההתמחות-פרופ' איתי פישהנדלר: Itay.Fishhendler@mail.huji.ac.il
מזכירות המחלקה לגאוגרפיה-יעל בר-דוד: 02-5883017, yaelbd@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
מידע כללי:
התמחות זו מיועדת לסטודנטים בחוגי אם מגוונים מהפקולטה למדעי החברה ומפקולטות ובתי ספר אחרים, כמו משפטים ומנהל עסקים.
המסיימים יקבלו תואר מוסמך בו תצוין ה"התמחות בתכנון עירוני ואזורי".
היקף הלימודים הוא 23 נ"ז (19 נ"ז + כתיבת עבודה סמינריונית) והלימודים מעוגנים במכון ללימודים עירוניים ואזוריים.
תתכן דרישה של עד שני קורסי השלמה.
התכנית מקנה ידע עיוני ומעשי בתחום התכנון העירוני והאזורי ומכשירה סטודנטים לעבודה כמתכננים עירוניים, כמשתתפים בצוותי תכנון ובתחומים אחרים של מדיניות עירונית.
מועדי הרשמה:
ההרשמה תחל בתאריך 21.1.18 ותסתיים בתאריך 30.6.18. תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
מבנה התכנית:
לימודי ההתמחות כוללים את לימודי הליבה בתכנון עירוני, כמו תיאוריות בתכנון, דיני תכנון ובנייה, תכנון הלכה למעשה, כלכלת מקרקעין וענף הנדל"ן, אולפנים בתכנון ומערכות מידע גאוגרפיות, ומגוון קורסי בחירה ובהם קליניקה אורבנית.
תנאי קבלה:
לימודי ההתמחות פתוחים לסטודנטים שהתקבלו לתואר מוסמך באחד החוגים באוניברסיטה, לא כולל "גאוגרפיה". יש לציין את לימודי ההתמחות בעדיפות נפרדת בטופס ההרשמה ללימודי מוסמך.
פרטי קשר:
רכזת המכון-דורית ברק: טל': 02-5883367, דוא"ל: doritb@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: בימים א'-ה' בשעות 09:00 -15:00.