• אגרואקולוגיה ובריאות הצמח

    מידע כללי:

    החוג "אגרואקולוגיה ובריאות הצמח" מקנה לבוגריו את הידע הדרוש על מנת להתמודד עם סוגיות חקלאיות וסביבתיות בגישה רב-תחומית המתבססת על עקרונות אקולוגיים. המחקר וההוראה בחוג מתרכזים בלימוד יחסי הגומלין בין הגורמים הביוטיים והא-ביוטיים במערכות חקלאיות, ובהיבטים סביבתיים של העשייה החקלאית המודרנית.

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג 

     

    תחומי ההוראה בחוג כוללים:

    1. לימודים כלליים בביולוגיה.
    2. דינאמיקה של מחלות צמחים במערכות אגרואקולוגיות.
    3. חרקים מזיקים ומועילים במערכות אגרואקולוגיות.
    4. יחסי גומלין בין מערכות אגרואקולוגיות ומערכות טבעיות.
    5. אורגניזמים מועילים בקרקע.
    6. התמודדות עם מזיקים בראייה סביבתית.
    7. חקלאות אורגנית.
    8. יחסים בין צמחים במערכות חקלאיות.

     

    מורי החוג:

    החוג מאחד תחת קורת גג אחת מורים העוסקים בתחומי מחקר שונים, החל במיקרוביולוגיה סביבתית, ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית, דרך אקולוגיה, פיסיולוגיה והתנהגות של חרקים וכלה באפידמיולוגיה של נגעים בבתי גידול חקלאים, והדברתם באמצעים ידידותיים לסביבה.

    הקו המאחד את המורים בחוג הוא זיקתם לאורגניזמים המועילים או מזיקים לאדם, לפועלו או לסביבתו.

    מורי החוג עובדים בחמש רמות מיקוד שונות- הרמה המולקולרית, התאית, רמת האורגניזם השלם, חקר אוכלוסיות ולמידת יחסי הגומלין בין אורגניזמים שונים המאכלסים את אותו בית גידול. גישה רחבת אופקים זו מתבטאת בתכנית הלימודים של החוג.
     

    בשלב הלימודים לתואר מוסמך מושם הדגש על העמקת ההתמחות במקצועות האנטומולוגיה, המיקרוביולוגיה, הפיטופתולוגיה (מחלות צמחים), הנמטולוגיה והוירולוגיה, וכן לימוד ופיתוח גישות חדישות להגנת הצומח והסביבה. כמובן ששלב לימודי זה כולל מחקר בסיסי בתחומי המחקר של מורי החוג .

    אם הינכם מעוניינים בלמידה והבנה של מערכות טבעיות וחקלאיות מורכבות בהן קיימים יחסי גומלין בין אורגניזמים שונים, מקומכם איתנו!

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.24

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    באתר האוניברסיטה ובמזכירות הפקולטה.

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי 

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג. חובה על הסטודנט לכלול לפחות 1/3 מלימודיו מבין הקורסים השייכים לחוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: ד"ר יעל חפץ - טל' 08-9489313, מייל: Agroecology@mail.huji.ac.il

     
    פרטים נוספים
  • אוקיינוגרפיה

    מידע כללי:

    לאוקיינוסים תפקיד מכריע במערכת האקלים ובתהליכים חשובים אחרים בכדור הארץ. הם מהווים מקור למשאבים שונים (כגון אנרגיה, מזון, מים מותפלים) וכאמצעי תחבורה, וחשיבותם רבה לרווחת וכלכלת האנושות. בשל מורכבותם וחשיבותם הרבה, חקר האוקיינוסים מהווה אתגר מדעי מרתק עם השלכות מעשיות.

    החוג לאוקיינוגרפיה מציע לסטודנטים מצטיינים בפיזיקה, בכימיה, במדעי החיים, במדעי כדור-הארץ ובהנדסה הזדמנויות מחקר לתארים מתקדמים באוקיינוגרפיה פיזיקלית, כימית, ביולוגית, וגיאופיזית, תוך שימוש בשיטות תיאורטיות, נסיוניות ועבודת שדה. הזדמנויות המחקר כוללות מחקר תחומי ורב-תחומי. 

    תכנית הלימודים באוקיינוגרפיה משותפת למכונים למדעי כדור הארץ ולמדעי החיים, וכוללת קורסים בין-אוניברסיטאיים המתקיימים במכון הבין-אוניברסיטאי באילת. לקורסים אלו יש להירשם ישירות במכון הבין-אוניברסיטאי באמצעות אתר האינטרנט

    ניתן גם להירשם למסלול להתמחות במדעי הסביבה עם אפשרות לקבלת מלגת הצטיינות מביה"ס ללימודי הסביבה באוניברסיטה העברית.

    מוסמכי החוג עוסקים במגוון תפקידים הקשורים לחקר הסביבה (מחקר, ניטור, פיקוח והוראה) באוניברסיטאות ומכוני מחקר, גופים ממשלתיים, מוסדות ציבוריים ובחברות תעשייתיות ועסקיות.

    סטודנטים מצטיינים מוזמנים בתום השנה הראשונה ובמהלך השנה השנייה של לימודי המוסמך להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט.

     

    ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה, המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה. 

     

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מבנה התכנית:

    משך הלימודים הרגיל הוא ארבעה סמסטרים והוא כולל השתתפות בלימודים הסדירים, ביצוע עבודת גמר ובחינה סופית. היקף הלימודים יהיה לפחות 32 נ"ז.

    הלימודים מורכבים מהרצאות, עבודות מעבדה, עבודות שדה, סיורים וסמינריון. חובה על הסטודנט להתקשר עם המדריך לעבודת המחקר שהוא מורה מהחוג המסכים להנחות את הסטודנט. נושא עבודת הגמר יקבע על ידי הסטודנט ומדריכו. הסטודנט יגיש תכנית מפורטת לעבודת הגמר, באמצעות מדריכו, וייבחן עליה. במסגרת הבחינה על הצעת המחקר ייבדקו גם ידיעותיו הכלליות של הסטודנט במקצוע לימודיו בהקשרים הרחבים של נושא המוסמך. מועד הגשת תכנית המחקר והבחינה יהיה תוך שנה מתחילת הלימודים לתואר.

    תכנית לימודיו של הסטודנט תכלול קורסים מתקדמים במסלול לימודיו וקורסים מחוגים אחרים הקשורים לתכנית המחקר. היא תקבע בעזרת ועדת מלווה שתמונה על ידי ראש החוג ותאושר על ידו. ועדה זו תקבע אלו קורסי בוגר יוכלו להיכלל במסגרת תכנית המוסמך של הסטודנט. 

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל  shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    מועמדים לתואר מוסמך מוזמנים להגיש את מועמדותם על ידי משלוח הטפסים שנמצאים באתר הפקולטה למזכירות לתלמידי מוסמך בפקולטה למדעי הטבע.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    ללימודי המוסמך יוכל להגיש מועמדותו בעל תואר בוגר במדעי הטבע, מתמטיקה, מדעי הים, או הנדסה, שציונו הכללי "טוב" (80) לפחות. סטודנט שציונו הסופי הוא 85 ומעלה - קבלה ישירה.

    סטודנטים שממוצע הבוגר שלהם 80-84 יתקבלו רק באישור ועדת הלימודים. מועמדותם של בעלי ממוצע בוגר של 75-79 תישקל רק במקרים חריגים.

    דרישת קדם: קורס 66140 "מבוא למדעי הים" או קורס מקביל. ניתן להשלים קורס זה במהלך השנה הראשונה.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עדי טורפשטיין, 02-6584246 או  08-6360139, adi.torf@mail.huji.ac.il

    מזכירה לענייני הוראה: מגי פרקין, 02-6584923, magip@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות

    מידע כללי:

    במסגרת החוג נלמדים ונחקרים נושאים המתמקדים ביחסי הגומלין שבין חקלאות וסביבה לצורך ייעול חקלאי תוך הגנה מרבית על הסביבה. נושאי לימוד ומחקר מרכזיים נוגעים במעבר דו-כיווני של זיהומים אל הסביבה החקלאית וממנה, חקלאות מדייקת וניצול נכון של משאבי טבע. לימודי הליבה נשענים על היבטים כימיים, פיזיקליים, ביולוגיים  ואקולוגיים, כאשר תכנית הלימוד של כל תלמיד תכלול אחד או יותר ממרכיבים אלו, בכדי שתענה על צרכי המחקר הספציפיים. בין נושאי המחקר והלימוד נכללים מיקרוביולוגיה סביבתית, זיהומים בקרקע-מים-צמח והטיפול בהם, טיפול במים, אקולוגיה של יערות ושימור טבע, יחסי הגומלין של צמחייה עם זיהום אוויר ושינויי אקלים והתנהגות של נגעים חקלאיים והדברתם באמצעים ידידותיים לסביבה.

    החוג לאיכות הסביבה ומשאבי הטבע בחקלאות משויך אקדמית גם לבית הספר המתקדם ללימודי הסביבה של האוניברסיטה העברית, לפיכך רשומים תלמידי החוג גם בביה"ס ולומדים קורסים מטעמו. בית הספר המתקדם ללימודי סביבה פועל להכשיר את מיטב החוקרים ואנשי המעש בתחומי הסביבה אשר יתמודדו עם סוגיות רחבות היקף במבט על תחומי ובין לאומי. במסגרת בית הספר מתקיימים 4 מסלולים עם קורסי ליבה משותפים לתלמידים בעלי רקע אקדמי שונה. קורסי הליבה יאפשרו לתלמידים מפגש בין-תחומי הכולל רכישת ידע והבנה של הסוגיות והגישות המכוונות את המחקר הסביבתי מנקודת ראות מדעית, כלכלית, משפטית, תכנונית ואתית.

    החוג מיועד לתלמידים העומדים בדרישות הקבלה למוסמך בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, ושהינם בעלי רקע מתאים בתחום (מסלול לימודי הסביבה בלימודי הבוגר בתחומים השונים של החקלאות, מדעי הטבע וההנדסה וכן כלכלה ומנהל). עבור תלמידים מרקע שונה תיקבע ועדת הלימודים של החוג תכנית ללימודי השלמה.

    תכנית הלימודים בחוג כוללת לימודי חובה ובחירה, נקבעת ע"י המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג, והינה בהיקף של 24 נ"ז במסלול המחקרי ו-40 נ"ז במסלול העיוני. על נושא עבודת הגמר להיות בעל זיקה ברורה לתחומי איכות והגנת הסביבה והוא יאושר על ידי ועדת הלימודים של החוג.
    כל אחד מחברי החוג יכול לשמש כמנחה מטעם החוג - ראה/י רשימת חברי החוג המתפרסמת באתר בית הספר המתקדם ללימודי סביבה של האוניברסיטה העברית - כאן
    כמו-כן, כל חוקר שמחקרו מתקשר באופן מובהק לאחד או יותר מהתכנים אשר נלמדים ונחקרים במסגרת החוג  יוכל לשמש כמנחה מטעם החוג.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.24

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    במזכירות הפקולטה

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    מבנה התכנית:

    הלימודים מתקיימים במסלול המחקרי ובמסלול העיוני. תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג. נושא עבודת הגמר יהיה קשור באופן מובהק לתחומי איכות ושמירת הסביבה ויאושר על ידי ועדת הלימודים של החוג

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עדו קן, טל' 08-9489233, דוא"ל iddo.kan@mail.huji.ac.il

    מזכירות החוג: גב' גילה שוהם, טל' 08-9489086, דוא"ל gilas@savion.huji.ac.il

    פרטים נוספים
  • אנגלית

    מידע כללי:

    בתכנית לימודי המוסמך בחוג לאנגלית מוצע מגוון רחב של קורסים וסמינריונים הניתנים ע"י מרצים מובילים בתחומם. חלק מהקורסים מבוססים על ניתוח השוואתי או תמטי וקורסים אחרים מתמקדים ביצירותיהם של סופרים בולטים. בלימוד מיושמות גישות מסורתיות וחדשניות כאחד.

    העיסוק במגוון רחב של יצירות ספרותיות, הדיונים בהיבטים האסתטיים של יצירות ובסוגיות העולות מהן – כגון סוגיות היסטוריות, תרבותיות ואתיות – מציעים חוויה אינטלקטואלית עשירה וכלים לכתיבה אקדמית על פי הסטנדרטים המקובלים בעולם דובר האנגלית.

    תחומי ההתמחות של חברי הסגל כוללים דמויות בולטות מן העבר (כגון שייקספיר, מילטון, ג'יין אוסטין, צ'רלס דיקנס, ג''ימס ג'ויס וג'וזף קונרד) וסופרים עכשוויים (מרגרט אטווד, ג'.מ. קוטזי, ג'יי.קיי. רולינג). בוגרי התכנית מועסקים כמורים, עורכים ועיתונאים או בתפקידים במגזר הציבורי והעסקי בהם השליטה באנגלית היא תנאי הכרחי.

    חלק מהסטודנטים ממשיכים לעסוק במחקר, ורובם ממשיכים לטפח את העניין בספרות ואת העירנות האינטלקטואלית בעזרת הכלים שנרכשו במהלך לימודיהם. החוג מאפשר לתלמידי המוסמך לרכז חלק ניכר של הלימודים ליומיים בשבוע.

     

    התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים 

    פתוחה לכל תלמידי המוסמך בפקולטה, על חשבון מכסת הנ"זים הדרושה לתואר.

     

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    25.02.2024- 08.10.2024

    תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

    • הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה לפקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה לפקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של הפקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

    » מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

     

    מבנה התכנית:

    הלימודים למ"א מתנהלים בשני מסלולים:
    1. מחקרי (מסלול א')
    2. עיוני (מסלול ב')

     

    תנאי קבלה:

    הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ללימודי מוסמך. עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

    א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים לפקולטה

    ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי לתואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

    ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

    ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו לתואר בוגר, רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ללימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.  


    » מועמדים לשנת השלמה למוסמך בחוג שברשותם פטור מקורס אנגלית, אך אין להם פטור מבחינה פסיכומטרית, בחינת אמיר"ם או בחינת אמי"ר (ציון של 134 לפחות), יידרשו לעמוד בתנאי קדם לקבלה ללימודים שהינו מעבר בהצלחה בסדנת הכנה להחוג
    מועמד שלא יעמוד בהצלחה בתנאי קדם זה - קבלתו לחוג תבוטל.

     

    פרטי קשר:

    ראשת החוג: פרופ' רובן בורג ruben.borg@mail.huji.ac.il

    יועצת לתואר מוסמך: פרופ' גליה בנזימן  galia.benziman@mail.huji.ac.il    

    מזכירות החוג: גב' גל יאנג, טלפון: 02-5883581, galzohary@savion.huji.ac.il

    שעות קבלת קהל: ימי א' 14:30-11:30, ימים ב'-ה' בשעות 13:00-10:00, חדר 45405

    פרטים נוספים
  • אקולוגיה, אבולוציה והתנהגות

    מידע כללי:

    מטרת הלימודים היא להכשיר סטודנטים לעבודה ולמחקר באקולוגיה בסיסית ויישומית, בהבנת תהליכים אבולוציוניים ובחקר התנהגות בעלי חיים, על ידי לימוד והבנה של התהליכים האבולוציוניים והאקולוגיים ברמות שונות, אשר עיצבו ומעצבים את החיים בכדור הארץ.

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל  shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    מבנה התכנית:

    המחקר וההוראה בחוג מתמקדים בהבנת התהליכים והדגמים האבולוציוניים, האקולוגיים וההתנהגותיים הפועלים באורגניזמים, באוכלוסיות, בחברות ובמערכות אקולוגיות ביבשה, בים ובמים מתוקים. בפרט, עוסק החוג ביחסי הגומלין שבין אורגניזמים לבין סביבתם, ובהיסטוריה האבולוציונית של יחסים אלו. המחקר מתבצע החל מן הרמה הגנטית-פיסיולוגית, דרך אבולוציה של מנגנונים מולקולריים המשפיעים על התנהגות, קביעת דגם הגוף או אינטראקציה עם הסביבה, ועד תהליכים המשפיעים על התנהגות האורגניזם בהקשר האקולוגי ודגמים הקובעים את מגוון המינים והתפרסותם במרחב. חברי החוג חוקרים מגוון רחב של מיני בעלי חיים וצמחים מקבוצות שונות במגוון בתי גידול. המחקרים כוללים עבודות מעשיות בשדה ובמעבדה תוך שימוש בשיטות תצפיתיות, אנליטיות ומולקולריות, עבודות תיאורטיות הכוללות שימוש בכלים מתמטיים וסטטיסטיים, ושילוב גישות רב תחומי. 

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    תנאי הקבלה ללימודי מוסמך בחוג הינו ממוצע של 85 לפחות ומציאת מנחה מבין מורי החוג.

    רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר במדעי הטבע באוניברסיטה העברית או אוניברסיטה אחרת שעומדים בתנאי הקבלה למוסמך וכן בעלי תואר בוגר בגאוגרפיה, חקלאות, סטטיסטיקה, מדעי המחשב וכלכלה. סטודנט בעל תואר בוגר שאינו ממדעי החיים יחויב בלימודי השלמה כפי שייקבע על ידי ראש החוג או על ידי ועדת קבלה חוגית, אשר תמונה על ידי ראש החוג. ועדה זו תדון גם בבקשות קבלה של סטודנטים בעלי תואר בוגר ממוסדות אחרים (מכללה, האוניברסיטה הפתוחה וכד'). במקרים מיוחדים תידרש שנת השלמה מלאה אשר במהלכה יחויב הסטודנט ללמוד קורסי השלמה, ולהשיג בהם ציון ממוצע מינימלי של 85, כתנאי מקדים לקבלה לחוג. בכל מקרה קורסי ההשלמה לא ייכללו במניין הנקודות הדרושות לתואר מוסמך.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' מעוז פיין - maoz.fine@mail.huji.ac.il

     

    זכירות: גב' שרון ברגר - טל' 02-6585337 sharonb@savion.huji.ac.il  

     

    פרטים נוספים
  • ארכאולוגיה והמזרח הקרוב הקדום

     

    מידע כללי:

    ארכאולוגיה - הלימודים לתואר שני בארכיאולוגיה מתנהלים בשני מסלולים:

    1. המסלול המחקרי: מטרת המסלול היא לאפשר לתלמידים המעוניינים בהמשך לימוד ומחקר אקדמי להעמיק את היכרותם עם שדה המחקר הארכיאולוגי בארץ ובעולם, לפתח מיומנויות אקדמיות, ולבצע מחקר עצמאי ראשון בהיקף של תזה למוסמך (עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי).
    2. המסלול העיוני: מטרת המסלול היא לאפשר לתלמידים המעוניינים להמשיך בלימודיהם להרחיב את אופקיהם ולהעמיק את ידיעותיהם בתחומים הנלמדים בחוג באמצעות קורסים מתקדמים, סמינרים וקורסי בחירה מגוונים, והוא מיועד לתלמידים שאינם מעוניינים לדבוק במסלול אקדמי בהמשך.

     

    מה עושים עם זה?

    לימודי התואר השני מפתחים את הכישורים האקדמיים של הסטודנטים בתחום הארכיאולוגיה, מה שמאפשר המשך התמחות בלימודים אקדמיים כמו גם השתלבות בעבודה כאנשי מקצוע ברשות העתיקות, במוזיאונים ובהוראת ארכיאולוגיה במערכת החינוך.

     

     

    המזרח הקרוב הקדום, לשונותיו ותרבויותיו

    הלימודים לתואר השני יתקיימו במגמה לאשורולוגיה. במסגרת לימודי התואר השני מתמחים הסטודנטים בניתוח טקסטואלי, פילולוגי וספרותי של ספרות המזרח הקדום כראי להתהוות תרבויות האזור. למעוניינים, ניתן גם להתמחות באגיפטולוגיה.

    לאתר החוג לארכאולוגיה ומזרח קרוב קדום

    לאתר המכון לארכאולוגיה

     

    התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים 

    פתוחה לכל תלמידי המוסמך בפקולטה, על חשבון מכסת הנ"זים הדרושה לתואר.

     

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    25.02.2024 - 08.10.2024

    תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    • הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה לפקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה לפקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של הפקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

    » מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

     

    סטודנט הלומד במסלול המחקרי יחליט על נושא מחקרו וימצא את המדריך המתאים תוך 6 חודשים לכל היותר מיום הרשמתו. כאשר הסטודנט והמנחה החליטו על נושא המחקר יש להפקיד בתיקו האישי של הסטודנט במזכירות החוג הצעת מחקר קצרה כחלק מדרישות הלימודים.

     

    מבנה התכנית:

    לימודי המוסמך בארכיאולוגיה ובלימודי המזרח הקרוב הקדום מתנהלים במסלול מחקרי ובמסלול עיוני. בשני המסלולים ניתן להתמחות במדור אחד או בשניים, והיקף הלימודים מסתכם ב-36 נ"ז. במסלול המחקרי נדרשים לימודי מיומנויות בהיקף של 8 נ"ז, כאשר במדור לארכיאולוגיה קלאסית ובלימודי המזק"ק, לימודים אלו כוללים בדרך כלל שפת מחקר שנייה (צרפתית או גרמנית) ברמת מתקדמים.

     

    תנאי קבלה:

    הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ללימודי מוסמך. עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

    א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים לפקולטה

    ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי לתואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

    ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

    ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו לתואר בוגר, רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ללימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

    בכל מקרה, לאנשים המעוניינים בלימודים מתקדמים בחוג לארכאולוגיה יינתן יעוץ אישי בהתאם ללימודים האקדמיים.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עוזי ליבנר - טלפון:  02-5881545 Uzi.Leibner@mail.huji.ac.il

    מזכירות החוג: גב' אורנה אבידר - טלפון: 02-5882404, ornaa@savion.huji.ac.il

    קבלת קהל: ביום א' בשעות 14:30-11:30, בימים ב'-ה' בשעות 13:00-10:00, בניין ארכיאולוגיה חדר 503

     

    פרטים נוספים