כלכלה תכנית משותפת עם אוניברסיטת תל אביב מסלול מחקרי

• הר הצופים

• מחקרי

• מידע כללי:

המחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים וביה"ס לכלכלה באוניברסיטת תל-אביב החליטו לשתף פעולה ולאחד את תכנית התואר השני המחקרי של שתי המחלקות. מטרת התכנית היא להקנות לסטודנטים מצטיינים ידע מעמיק בתחומי הכלכלה, ולהכשירם לעבודת מחקר כלכלי. התכנית מיועדת לסטודנטים המעוניינים לעסוק בעבודה מחקרית במסגרות האקדמיה, השירות הציבורי והסקטור הפרטי. התואר השני מעניק הכשרה בסיסית לעבודה מחקרית ומהווה הכנה מצוינת להמשך הלימודים בתכנית דוקטורט. למסיימי התכנית יוענק תואר מוסמך מהאוניברסיטה בה יהיו רשומים ללימודים.

מועדי הרשמה:

ההרשמה תחל בתאריך 22.1.17 ותסתיים בתאריך 10.6.17. אם יוחלט על הארכת מועד ההרשמה נפרסם זאת באתר זה.

מועמדים המעוניינים בתשובה מוקדמת, יגישו את כל המסמכים הנדרשים לרישום עד 15 במרץ 2017, ויציינו זאת בבקשתם. ככלל, ההחלטות תינתנה רק לאחר סגירת מועד ההרשמה.

הנחיות לרישום:

מועמדים למסלול המחקרי מתבקשים להירשם ללימודי המוסמך באמצעות הרישום המקוון, ובמקביל לשלוח את המסמכים המפורטים להלן לכתובת: מזכירות מוסמך, ה פקולטה למדעי החברה, האוניברסיטה העברית, הר הצופים, ירושלים 9190501.

המסמכים הדרושים:

1. גיליון ציונים מקורי.
    2. אישור זכאות לתואר.
    3. קורות חיים.
    4. הצהרת כוונות (עד עמוד).
    5. שני מכתבי המלצה אקדמיים, סגורים וחתומים.
    6. לבוגרי כלכלה ממוסדות אחרים: יש צורך לצרף בנוסף סילבוסים של קורסי החובה. יש להוסיף מידע רשמי על מיקומו של הסטודנט במוסד בו הוא למד, או על התפלגות הציונים במוסד. מידע זה אינו נדרש מבוגרי האוניברסיטה העברית ובוגרי אוניברסיטת תל-אביב.

מבנה התכנית:

הלימודים נמשכים שנתיים ומבוססים על לימודי חובה ולימודי בחירה. חלק מקורסי החובה יינתנו ב סמסטר א' באוניברסיטה העברית, וחלק נוסף ב סמסטר ב' באוניברסיטת תל-אביב. קורסי בחירה יילמדו בכל אוניברסיטה בנפרד, אך סטודנט יוכל לבחור גם בקורסים המוצעים באוניברסיטה בה אינו רשום. מערכת השעות של קורסי החובה תיבנה באופן שיצמצם את הצורך ללמוד ב קמפוס המרוחק למינימום האפשרי.

שפת ההוראה בחלק מהקורסים הינה אנגלית. בנוסף, שפת ההוראה עשויה להשתנות לאנגלית בכל קורס בו ישתתף תלמיד מחו"ל.

שכר הלימוד בתכנית:

הסטודנטים בתכנית ישלמו את שכר הלימוד רק למוסד בו יהיו רשומים.

תנאי קבלה:

הדרישות שלהלן מהוות תנאי מינימום להגשת מועמדות ואינן מקנות זכות אוטומטית לקבלה ללימודים. הקבלה ללימודים כפופה לאישור ועדת הקבלה.

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה

• בוגרי כלכלה מהאוניברסיטה העברית: ממוצע של 85 לפחות בכלכלה, ממוצע של 85 לפחות בקורסי החובה: "מקרו-כלכלה א'", "תורת המחירים א+ב" ו-"מבוא לאקונומטריקה", וכן סיום הקורסים 'אלגברה ליניארית לכלכלנים' ו'מתמטיקה מתקדמת לכלכלנים' בממוצע 80 לפחות לפני תחילת לימודי המוסמך.
    •  בוגרי כלכלה מאוניברסיטת ת"א: ממוצע של 85 לפחות בכלכלה, וממוצע 85 לפחות בקורסים הנלמדים בת"א - מיקרו 1,2,3, מקרו א' וב', מבוא לאקונומטריקה. בנוסף, סיום הקורסים 'אלגברה ליניארית לכלכלנים' ו'שיטות מתמטיות בכלכלה'  בממוצע 80 לפחות לפני תחילת לימודי המוסמך.

בוגרי כלכלה ממוסדות אחרים: ממוצע 85 לפחות בכלכלה, ממוצע 85 לפחות בקורסי החובה בכלכלה המקבילים לאלה המופיעים לעיל, וממוצע 80 לפחות בקורסים מקבילים במתמטיקה.

בוגרי חוגים אחרים: ציון 85 לפחות בתואר (עבור בוגרי החוגים מתמטיקה, מדעי המחשב ופיסיקה ציון 80 לפחות לתואר) ועמידה בדרישות הידע במתמטיקה ובסטטיסטיקה בהיקף הנלמד בכלכלה, לרבות הקורסים "אלגברה ליניארית לכלכלנים" ו"מתמטיקה מתקדמת לכלכלנים" או קורסים מקבילים, בממוצע 80 לפחות.  במקרים מסוימים הקבלה תותנה בלימודי השלמה (עד שנתיים).

קבלת מועמדים שחסר להם הרקע המתמטי הנדרש תתאפשר בכפוף להחלטת ועדת הקבלה: ככלל ועדת הקבלה רשאית לוותר על דרישות השלמה, חלקן או כולן, למועמדים בעלי הישגים גבוהים במיוחד בלימודיהם הקודמים, בהתחשב בתחום הלימודים.

פרטי קשר:

יועץ מוסמך ( מסלול מחקרי ): פרופ' אלכס הרשקוב, דוא"ל: alexg@huji.ac.il

פניות באמצעות מזכירות המחלקה, טל' 02-5883066/7 או בדוא"ל: diklas@savion.huji.ac.il.

לאתר החוג