גאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי

• הר הצופים

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

המחלקה לגאוגרפיה והמכון ללימודים עירוניים ואזוריים מציעים תכנית משותפת ל תואר מוסמך , המעניקה השכלה מקיפה בתחום התכנון העירוני והאזורי. חבילת הקורסים של המכון ללימודים עירוניים ואזוריים מתמקדת בלימודי הליבה של התכנון העירוני והאזורי (כגון דיני תכנון ובנייה, תיאוריות בתכנון, תכנון – הלכה ומעשה), בלימודים בעלי גוון פרופסיונאלי (אולפנים בתכנון, קליניקה אורבאנית) ובמגוון לימודים עירוניים אינטר-דיסציפלינאריים.
    לימודי גאוגרפיה כוללים את המטען העיוני בגאוגרפיה עירונית ובתחומים רלוונטיים אחרים, וכלים מתודולוגיים (מערכות מידע גאוגרפיות, שיטות איתור מתקדמות, חישה מרחוק, שיטות מחקר וסטטיסטיקה).

התואר מכשיר את מוסמכיו לעבודה כמתכננים עירוניים ואזוריים ובתחומים אחרים של מדיניות עירונית, ולמחקר בתחום הלימודים העירוניים והאזוריים והגאוגרפיה העירונית.

אתר החוג

אתר המכון

מבנה התכנית:

הלימודים כוללים קורסי יסוד בתכנון עירוני ואזורי, קורסי ליבה עיוניים בתכנון וסביבה, קורסים מתודולוגיים, קורסי בחירה בתכנון ובגאוגרפיה, סמינרים ואולפנים בתכנון. תיתכן דרישה לקורסי השלמה (אחד עד שלושה) ממועמדים שהתואר הראשון שלהם אינו גאוגרפיה.

ניתן לשלב תואר זה עם מגמה בגאוגרפיה היסטורית-יישובית, אך הדבר כרוך בתוספות ושינויים בהיקף הלימודים ל תואר מוסמך .

מועדי הרשמה:

ההרשמה תחל בתאריך 22.1.17 ותסתיים בתאריך 30.6.17. תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הרשמה נוספת בחוג:

המועמדים מתבקשים להירשם ללימודי המוסמך באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה ובמקביל לשלוח גיליון ציונים מקורי ואישור זכאות לתואר מקורי לכתובת: מזכירות לענייני תלמידים עבור אוראל לוי, ה פקולטה  למדעי החברה, האוניברסיטה העברית, הר הצופים, ירושלים, 91905011

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה

סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.

פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

למסלול המחקרי ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר. למסלול הלא מחקרי ציון של 82 לפחות בלימודי הבוגר.

פרטי קשר:

מזכירות המחלקה לגאוגרפיה- יעל בר-דוד: 02-5883017, yaelbd@savion.huji.ac.il

רכזת המכון ללימודים עירוניים ואזוריים- דורית ברק: טל': 02-5883367, דוא"ל doritb@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: בימים א'-ה' בשעות 09:00 -15:00.