ייעוץ חינוכי לגיל הרך

• הר הצופים

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

תכנית משותפת לבית הספר לחינוך ולבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית.
    התכנית מכשירה לתפקיד יועצ/ת חינוכי/ת לגיל הרך. מקנה תשתית עיונית, מחקרית ומעשית בתחום הייעוץ החינוכי לגיל הרך; הכרות עם מסגרות חינוכיות לגיל הרך והחטיבה הצעירה, פיתוח אסטרטגיות עבודה ושיטות התערבות ייחודיות למסגרות אלו והתנסות במגוון תפקידים: איתור צרכים של ילדים, הורים וצוות, היוועצות פרטנית וקבוצתית, התערבות במסגרת המשפחה, עבודה מערכתית ועוד.

מועדי הרשמה:

1.7.17-22.1.17 (הרשמה מאוחרת תתאפשר רק במידה ויוותרו מקומות פנויים בתכנית).

סדרי הרשמה:

ברמה אוניברסיטאית: סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית- יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך: באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע ל תואר בוגר ואישור זכאות ל תואר בוגר .*

לתשומת לבכם - לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

בטופס ההרשמה הפנימי של החוג לחינוך ניתן להירשם לשלוש מגמות עפ"י סדר עדיפויות. לסדר העדיפויות יינתן משקל בשיקולי הקבלה של המגמה. אנא שימו לב לכך שחלק מהמגמות מטפלות במועמדים שנרשמו רק בעדיפות ראשונה או שנייה (פירוט נמצא בדף של כל מגמה).

* מועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות ל תואר בוגר , יש לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתום, הכולל ממוצע ביניים לתואר.

מבנה התכנית:

בשל אופייה ההכשרתי של המגמה, כל הסטודנטים במגמה חייבים ללמוד תכנית מלאה במשך שתי שנות לימוד. אין אפשרות לפרוס את הלימודים מעבר לכך.

הלימודים מתחילים ב סמסטר א' ונפרסים על-פני ארבעה סמסטר ים. בשנה א' הלימודים מתקיימים בימים ב' ו-ג'. לא יתאפשרו לימודים ביום אחד. בשנה ב' הלימודים יתקיימו ב סמסטר א' ביום ד' וב סמסטר ב' ביום ג'.
    בשנה א' הסטודנטים נדרשים לפנות יום נוסף לעבודה מעשית, מעבר ליומיים בהם מרוכזים השיעורים וההדרכה הקבוצתית. בשנה ב' הסטודנטים נדרשים לפנות יום וחצי לעבודה המעשית, מעבר ליום וחצי בהם מרוכזים השיעורים וההדרכה המעשית.
    העבודה המעשית בשנה א' תתקיים במהלך סמסטר א' במשפחתונים ובמעונות וב סמסטר ב' בגנים לגילאים צעירים. היא תהיה מלווה בקורסי הכשרה מעשית ובהדרכה. העבודה המעשית בשנה א' הינה בליווי ובאחריות סגל תכנית שוורץ ל לימודי מוסמך בגיל הרך, בביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית.
    העבודה המעשית בשנה ב' תערך בגני ילדים (גילאי 3-6 שנים) במשך יום בשבוע, בליווי יועצות חינוכיות מוסמכות לגיל הרך. יום נוסף של הכשרה מעשית ייערך בחטיבה הצעירה בבתי ספר יסודיים, בליווי יועצת בית הספר. העבודה המעשית בשנה ב' מלווה בהדרכה קבוצתית - אחת לשבוע (סביב צרכים, דילמות ותהליכים שעוברים הסטודנטים בעבודה הפרטנית והקבוצתית) והדרכה אינדיבידואלית - בהתאם לצורך. בנוסף מקבלים ליווי מהיועצת המאמנת במסגרת בית הספר שאליו שובצו. העבודה המעשית בשנה ב' הינה בליווי ובאחריות סגל המגמה לייעוץ חינוכי בבית הספר לחינוך.

תנאי קבלה

• ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי תואר הבוגר או תואר המוסמך.
    • וותק של שנתיים לפחות בעבודה חינוכית או בגיל הרך.
    • עדיפות לבעלי תואר בוגר בתחומים רלוונטיים (כגון: חינוך, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת).
    • ראיון אישי עם חברי סגל המגמה לייעוץ חינוכי (יתכן זימון ליותר מראיון אחד).
    • התחייבות ללימודים מלאים:
    • בשנה א' יומיים באוניברסיטה ויום בשדה ובשנה ב' יום וחצי באוניברסיטה ויום וחצי בשדה - סה"כ 3 ימי לימוד והכשרה מעשית (ראו תכנית הלימודים בשנתון האוניברסיטה).
    • המועמדים נדרשים להציג פטור אוניברסיטאי קביל באנגלית כבר בזמן ההרשמה, אחרת בקשתם לא תידון. מועמדים שאינם מחזיקים בפטור אוניברסיטאי קביל מלימודי אנגלית יכולים להשיגו באמצעות מבחן אמי"ר /ם.

פרטי קשר:

רכזת התכנית- גב' טוני גוטנטג: hug_246@savion.huji.ac.il.

ראשי התכנית: ד"ר עידית בלית וד"ר סימה עמרם-וקנין

אתר החוג