מדע המדינה מגמה במחשבה פוליטית

• הר הצופים

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

המגמה במחשבה פוליטית ( מסלול מחקרי ו מסלול לא מחקרי ), היא מסלול התמחות במדע המדינה לתלמידי מוסמך ולתלמידי התוכנית ללימודי מחקר (תל"ם).
    המגמה מיועדת לחוקרים, לנושאי תפקידים בשירותי הציבורי, לפעילים בחברה האזרחית, למשפטנים, לעיתונאים, לאנשי חינוך ולמובילי דעה השואפים לשפר את הידע, התרבות והמעשה הפוליטי בישראל. היא מעניקה לתלמידים תשתית חזקה בפילוסופיה פוליטית, בהיסטוריה של הרעיונות ובחקר אידיאולוגיות ומציידת אותם בכלים לניתוח מעמיק וביקורתי של תופעות ותהליכים פוליטיים.

המסיימים יקבלו תואר מוסמך במדע המדינה שבו תצוין התמחות במחשבה פוליטית.

מועדי הרשמה:

ההרשמה למגמה  פתוחה עד לתאריך 30.9.18.

הרשמה נוספת בחוג:

סטודנטים המבקשים להירשם ללימודים במגמה מתבקשים, בנוסף ובמקביל להרשמה באתר האוניברסיטה, למלא  טופס רישום פנימי של המחלקה למדע המדינה ולהעבירו לידי רכזת ההרשמה ב פקולטה  למדעי החברה,  גב' נטע לוי:  netalevi@savion.huji.ac.il

מבנה התכנית:

המגמה מאפשרת לתלמידים למוסמך להרכיב תוכנית לימודים אישית בייעוץ ובהכוונה של חברי הסגל.

ככלל, תוכנית הלימודים של כל תלמיד/ה תכלול גוף ידע במחשבה פוליטית בהיקף שלא יפחת מ-12 נ״ז. גוף הידע יכלול את קורסי החובה של המגמה בסך 6 נ״ז, קורס או קורסי חובת בחירה בסך שלא יפחת מ-4 נ״ז, וקורסי בחירה במחשבה פוליטית, לפי הצורך והעניין, להשלמת מכסת הנקודות.

חריגים מכלל זה הם תלמידי תל״ם, אשר, בשל עומס הלימודים בתל"ם, ירכיבו תוכנית אישית בהתייעצות ויהיו פטורים מהדרישה להירשם לסך מינימלי של קורסי חובת בחירה. תלמידי תל"ם שיצטרפו למגמה יישאו בכל דרישות תל"ם.

התוכנית מתוכננת לארבעה סמסטר ים, לא כולל קורסי השלמה לחייבים בכך. יועץ המ״א וראש המגמה יקבעו לכל תלמיד/ה את תוכנית לימודי ההשלמה. קורסי ההשלמה יינתנו במהלך שנת הלימודים הראשונה.

המסלול המחקרי ותל"ם: קורסים בהיקף של 32 נ"ז (ברמת המוסמך), עבודה סמינריונית בהיקף של 4 נ"ז ועבודת גמר.

המסלול הלא מחקרי: קורסים בהיקף של 28 נ"ז (ברמת המוסמך), שתי עבודות סמינריוניות בהיקף כולל של 8 נ"ז , ללא עבודת גמר.

סה"כ בכל אחד משני המסלולים: 36 נ"ז .

תנאי קבלה:

למסלול המחקרי: לבעלי  תואר בוגר  במדע המדינה - ציון ממוצע של 87 לפחות; לבעלי  תואר בוגר  אחר - ציון ממוצע של 87 לפחות וממוצע של 85 לפחות בקורסי ההשלמה.

למסלול הלא מחקרי: לבעלי  תואר בוגר  במדע המדינה - ציון ממוצע של 80 לפחות; לבעלי  תואר בוגר  אחר - ציון ממוצע של 80 לפחות וממוצע של 80 לפחות בקורסי ההשלמה.

פרטי קשר:

אודות המגמה: