• משפטים

• הר הצופים

• העולם המודרני מאופיין במורכבות הבעיות אשר עומדות לפתחם של מעצבי המדיניות בתחומים השונים. לימודי המשפט, הפילוסופיה והכלכלה נותנים כל אחד נקודת מבט וניתוח שונות על הבעיות הללו. התוכנית לתואר כפול במשפטים, כלכלה ופילוסופיה נשענת על התפיסה כי בעיות מורכבות מחייבות לרוב תשובות מורכבות, וכי שילוב של שלושת הדיסציפלינות ייתן לבוגריה את הכלים לדון בהיבטים התאורטיים, הערכיים והמעשיים של פתרונות אלו.

התוכנית המוצעת, המשלבת לימודים בשלושה חוגים- משפטים , כלכלה ופילוסופיה תעניק לבוגריה יתרון ייחודי. כל אחד מתחומי הידע מספק כלים אנליטיים חשובים ומשלימים. תלמידי התכנית ייחשפו למגוון רחב של תכנים הקשורים בסוגיות חברתיות עכשוויות, וילמדו לשלב ביניהם. בזכות הכלים שיקבלו, בוגרי התוכנית צפויים להשתלב בעמדות מפתח במגזרים הציבורי והעסקי, בארגונים חברתיים, וכמובן בסקטור האקדמי במדינת ישראל; ולהשתמש בידע הבינתחומי שרכשו על מנת להטביע את חותמם על החברה הישראלית.

קצת לעומק:

התוכנית תציע תואר כפול במסלול ייחודי אשר משלב שלושה תחומי דעת קשורים, מובחנים ומשלימים- משפטים, כלכלה ופילוסופיה. בכל אחד מהחוגים הללו יש לאוניברסיטה העברית יתרון איכותי על פני מוסדות אחרים, והשאיפה היא  למנף את נקודת החוזק הללו לכדי שלם הגדול מכלל חלקיו.

• הקניית כלים בשלושת תחומי הדעת הרלבנטיים כך שיאפשרו לסטודנטים להשתלב בקהילה המשפטית או הכלכלית בישראל (ובפרט בסקטור הציבורי) או באקדמיה כמנהיגים וכמובילי דרך. התוכנית מספקת מענה לצורך חשוב: להכשיר אליטה משרתת ולספק לה כלים אינטלקטואליים על מנת להבין את המורכבות של החברה האנושית על רבדיה השונים וכלים מעשיים לקדם שינויים בחברה. כמו בכל חברה אנושית, דבר זה נחוץ לחברה הישראלית כיום.

ייחודיות התוכנית נובעת מכך שהיא מאפשרת לבוגריה לקבל תואר בוגר כפול המורכב משלושה חוגים אטרקטיביים אשר יפתחו, כל אחד בדרכו שלו, את יכולתם האנליטית ואת ארסנל הכלים המקצועיים שברשותם. השילוב הייחודי של שלושת תחומי הדעת בתוארי הבוגר אחד יאפשר עומק הנובע מסינרגיה של שלושת התחומים.

• פעילויות ייחודיות ב  פקולטה  למשפטים:

• תכניות לחילופי סטודנטים – אנו מקיימים תכניות לחילופי סטודנטים עם למעלה מעשרים פקולטות מובילות בעולם בתחום המשפטים, רבים מתלמידי ה  פקולטה  לומדים  סמסטר לימודים אחד בחו"ל או משתתפים במגוון התכניות הבינלאומיות שה  פקולטה  מציעה.
    • ניסיון מעשי – אנו שמים דגש רב על פרקטיקה ומציעים למעלה מעשר סדנאות מעשיות, בהן מלמדים טובי עורכי הדין בישראל. אנו מזמינים את הסטודנטים להשתתף גם ב-8 קליניקות במסגרת המרכז לחינוך משפטי קליני, המטפל בכל שנה במאות לקוחות מהשכבות החלשות בחברה הישראלית.
    • שירותי השמה לתלמידי ה פקולטה  - היום שאחרי הלימודים – עבור הסטודנטים הקמנו שירותי השמה מפותחים שמסייעים לבוגרים להשתלב במשרדי עריכת הדין המובילים בישראל.

• גב' ססיל שרון - רכזת לימודי הבוגר במזכירות תלמידים, דוא"ל  ceciles@savion.huji.ac.il טלפון: 02-5881208

גב' מעיין כפיר - רכזת המועמדים והמתקבלים ב פקולטה ,  דוא"ל  maayan.kfir@gmail.com טלפון: 050-5384483

מזכירות החוג -  שעות קבלת קהל:  בימים א'-ה' בשעות 9:00 - 12:30  ו-13:30 - 16:00

• תואר בוגר במשפטים בהיקף מופחת – 115 נ"ז

וגם תואר בוגר בכלכלה ובפילוסופיה במסלול דו חוגי בהיקף מופחת - 45 נ"ז בכלכלה ו45 נ"ז בפילוסופיה.

התכנית מורכבת משיעורי חובה, ושיעורי בחירה בכול אחד מתחומי הלימוד, שני סמינריונים וכן מספר מצומצם של קורסים ייעודיים לתלמידי התכנית. מדובר בקורסים מתקדמים אשר יבקשו לעשות סינרגיה בין שלוש הדיסציפלינות: קורסים ייחודיים מתקדמים במשפט וכלכלה (אשר יכללו תוכן תאורטי), משפט ופילוסופיה פוליטית, וקורסים אשר ישלבו מיומנויות פילוסופיות עם מיומנויות משפטיות וכלכליות.

משך הלימודים בתכנית הוא ארבע שנים.

• 115 נ"ז בחוג למשפטים ו-90 נ"ז בחוגים כלכלה ופילוסופיה

• ציון 100/רמה ׳מתקדמים א׳

• ציון 110, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

• 50%/50%, 70%/30%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד

• ערוץ קבלה אינו רלוונטי בחוג זה

• נוהל קבלה מחדש לסטודנטים שלימודיהם הופסקו בעבר - סטודנט שלימודיו הופסקו עקב כישלון אקדמי, המבקש להתקבל שוב לאחד מחוגי ה פקולטה , חייב בבדיקת ה פקולטה   וקבלתו מותנית באישור ועדת הוראה שלה.

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א