בחינות מיון ושיבוץ ביחידה לעברית

לבחינה של היחידה לעברית שני חלקים: בחינת מיון הנערכת באינטרנט, ובחינת שיבוץ המתקיימת בביה"ס לתלמידי חו"ל בבניין בויאר, הר הצופים.

1. חלק ראשון - בחינת מיון: נעשית "און ליין" והיא זמינה כל היום, בקישור:  https://overseas2.huji.ac.il/Pltest/Logint.aspx

לשם כתיבת הבחינה יש למלא מספר סטודנט וקוד אישי אותו קיבלת מהמדור לקבלת תלמידים. לאחר הבחינה תקבל/י הודעה זמנית על הרמה הזמנית שלך.

2. חלק שני - בחינת שיבוץ: בהתאם לרמה הזמנית שתקבל/י בבחינת המיון, תוכל/י לגשת לבחינה זו אשר תקבע את רמת העברית הסופית שלך.

היחידה לעברית תקיים בחודשים: יוני, יולי, אוגוסט, ספטמבר, אוקטובר בחינות שיבוץ בחמישה תאריכים.

בכל אחד מחמשת התאריכים יערכו 3 בחינות.

ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש. הבחינה ללא עלות.

לבחינה זו יורשו להירשם רק תלמידים שעשו בחינת מיון און-ליין בשלב הראשוני.

להלן תאריכי בחינות השיבוץ:

16.6.20

6.7.20

18.8.20

15.9.20

12.10.20

הבחינות יתחילו בשעה 10:00 ויימשכו עד השעה 12:45

10:45-10:00 – בחינה מס. 1

11:45-11:00- בחינה מס. 2

12:45-12:00 – בחינה מס. 3

הבחינה תמשך 45 דקות. יש להגיע לאולם 5 דקות לפני תחילת הבחינה. המאחרים יידרשו לסיים את הבחינה בזמן.  ההרשמה לבחינה תהיה על בסיס מקום פנוי. על הסטודנט להציג תעודה מזהה בכניסה לאוניברסיטה ובכניסה לאולם הבחינה.

ההרשמה האינטרנטית לבחינה תפתח חודש לפני מועד הבחינה.

הרישום לבחינה יתבצע באמצעות לחיצה על קישור : https://overseas2.huji.ac.il/Academic/StudentData/EssayRegister.aspx

על הסטודנט להכניס את מס. הסטודנט והקוד האישי שקיבל ממשרד הקבלה.

לאחר ההרשמה, יישלח אל הסטודנט מייל עם זימון רשמי לבחינה. בזימון יופיעו פרטים על הבחינה.

שימו לב!   חל איסור מוחלט בשימוש בפלאפונים או שעונים חכמים.   אין להשתמש במילון ובשום חומר עזר.

הבחינה אורכת עד 45 דקות ולא יותר.

נהלי ביטול הרשמה לבחינה:

• ביטול הרישום עד 14 יום מיום הבחינה- ללא עלות.
  • ביטול פחות מ 14 ימים או אי הגעה לבחינה, כדי להירשם למועד מיוחד של בחינת השיבוץ הסטודנט יידרש לשלם 100 ש"ח.

הערות:

לא ניתן לקבל תואר מהאוניברסיטה העברית ללא אישור על פטור בעברית.

אי לכך, תלמידים שהגיעו לרמה הנדרשת בבחינת השיבוץ אך לא עברו את בחינת הפטור (או לא הגיעו לציון הנדרש בבחינת  יע"ל ), ישתתפו בקורסים ללימוד השפה העברית במשך שנת הלימודים הראשונה שלהם בנוסף לקורסים הרגילים, עד להגעה לרמת פטור בעברית.

יש לעמוד בכל דרישות הקבלה הנוספות  לחוג/ים, עמידה בדרישת העברית אינה מבטיחה קבלה.