מדע המדינה מגמה במשפט, ממשל וחברה

• הר הצופים

• לא מחקרי

• מידע כללי:

הלימודים המתקדמים מאפשרים לסטודנטים להתמחות באחד מכמה מסלולים במדע המדינה, ומכשירים אותם לעבודה בתפקידי מחקר, תכנון וארגון במוסדות מדע ובמוסדות ציבור אחרים. הלימודים ל תואר מוסמך  במחלקה למדע המדינה מקנים הכשרה אקדמית והתמחות מקצועית בתחומי מדע המדינה השונים: מחשבה מדינית, התנהגות פוליטיתפוליטיקה השוואתית, פוליטיקה ישראלית, מדיניות ציבורית ומנהל ציבורי, תקשורת פוליטית, לימודי דמוקרטיה ופוליטיקה בישראל, ולימודי משפט, ממשל וחברה.

מועדי הרשמה:

ההרשמה תחל בתאריך 19.1.20  ותסתיים בתאריך 30.6.20 . תתכן הרשמה למגמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הרשמה נוספת בחוג:

סטודנטים המבקשים להירשם ללימודים במגמה מתבקשים, בנוסף ובמקביל להרשמה באתר האוניברסיטה, למלא טופס רישום פנימי של המחלקה למדע המדינה ולהעבירו לידי רכזת ההרשמה ב פקולטה למדעי החברה, גב' נטע לוי: netalevi@savion.huji.ac.il.

תיאור התכנית:

מגמת משפט, ממשל וחברה הינה מגמה חדשה וייחודית של המחלקה למדע המדינה, בשיתוף ה פקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, אשר נועדה להקנות לתלמידי תואר מוסמך במדע המדינה ידע רלוונטי בתחומי המשפט, הממשל והחברה בישראל. מגמה זו צמחה מתוך ההבנה כי המשפט הינו גוף ידע נדרש בכל עשייה פוליטית, ציבורית וחברתית וכי הכשרה משולבת בתחומים אלו במסגרת תואר מוסמך (לא מחקרי) במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית תקנה לתלמידי המגמה ידע ומיומנויות נדרשות בכל אחד מן התחומים לצד חיזוק ההכרה לגבי יחסי הגומלין ביניהם. תכנית הלימודים במגמה כוללת קורסי חובה ובחירה במחלקה למדע המדינה בשילוב מרכיב משמעותי של קורסי בחירה ב פקולטה למשפטים. למסיימים בהצלחה יוענק תואר מוסמך במדע המדינה במגמת משפט, ממשל וחברה.

תנאי קבלה:

תואר בוגר במדע המדינה בציון 80 לפחות או בציון של 80 לפחות ב תואר בוגר  אחר וממוצע של 80 לפחות בקורסי ההשלמה. למקדימים להירשם תתכן אפשרות למבחני פטור בחלק מקורסי ההשלמה.

פרטי קשר אודות הרישום למגמה:

ראש המגמה: פרופ' דן אבנון -   dan.avnon@mail.huji.ac.il

רכז אקדמי: עו"ד אופיר חדד - ofir.hadad@mail.huji.ac.il

יועץ ל תואר מוסמך : ד"ר אפרים פודוקסיק - podoksik@mail.huji.ac.il

אודות הרישום לתואר שני:

מנהלנית מוסמך: גב' נעה בן עוקבי, מנהלנית מוסמך במחלקה למדע המדינה: noabenu@savion.huji.ac.il

ניתן גם להתקשר למזכירות המחלקה בטלפונים: 02-5883060 או 02-5882797

לאתר המחלקה