• מתמטיקה ומדעי הטבע

• אדמונד י' ספרא בגבעת רם

• "אף מחקר אנושי לא יכול להיקרא מדע אמיתי אם לא ניתן לבססו מתמטית" (לאונרדו דה-וינצ'י)

לימודים לתואר ראשון

הידע והשימוש במתמטיקה בסיסית היוו תמיד חלק טבעי וחיוני בחיי האדם והקבוצה. התפתחות המתמטיקה מורכבת מסדרה של הפשטות ופיתוחים בנושאים שונים. העוסקים במתמטיקה מחפשים דפוסים במספרים, במרחב, במדע, במחשבים ועוד.

במסגרת הלימודים נחווה לרוחב ולעומק את תחום המתמטיקה ונעסוק בנושאים המצויים במחקר מתמיד במתמטיקה המודרנית כדוגמת: תורת המספרים והאלגברה, הסתברות ומתמטיקה שימושית, גיאומטריה לסוגיה, לוגיקה ויסודות המתמטיקה.

הסטודנטים בתכנית יזכו ללמוד עם מרצים שרבים מהם הם בעלי שם עולמי בתחומם.

תכנית הלימודים שאנו מציעים מתאימה לסטודנטים שמתכננים להמשיך את לימודי המתמטיקה לתארים מתקדמים ולסטודנטים המעוניינים לשלב את לימודי המתמטיקה עם חוג נוסף ועם לימודי תעודת הוראה.

אתר החוג

• למה ללמוד אצלנו?

המתמטיקה היא הבסיס לכל המקצועות המדעיים והטכנולוגיים.

לימודי המתמטיקה פותחים בפני הסטודנטים אפיקי תעסוקה רבים ומגוונים והבוגרים שלנו מבוקשים בכל תחומי העיסוק ובמוסדות האקדמיים בארץ ובעולם.
    בית הספר שלנו הוא מוקד למחקר במדעי המתמטיקה ובעל שם בינלאומי של מחקר מתקדם ומצוינות.

הצטרפו אלינו!  בואו ללמוד מהטובים ביותר!  יחס אישי לסטודנטים!

אפשר להתחיל ללמוד גם ב סמסטר אביב ( חד חוגי או דו חוגי מדעי המחשב)!

• האוניברסיטה מציעה מגוון קורסי הכנה במתמטיקה להשלמת פערים בתחום המדעים המדויקים ולרכישת המיומנויות הנחוצות בקורסי שנה א לפרטים נוספים
    • האוניברסיטה העברית גאה בפרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל לכלכלה (2005), חבר סגל החוג למתמטיקה.
    • האוניברסיטה העברית גאה בפרופ' אילון לינדנשטראוס חתן פרס פילדס (2010), חבר סגל החוג למתמטיקה.
    • קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים

האוניברסיטה מעניקה פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים. לפרטים נוספים

תכנית פורטלנד פועלת לשילוב של צעירים חרדים בתעשיית ההיי-טק על ידי מודל חדש שיגשר על פערים בהשכלה. לפרטים נוספים לחצו כאן

♦ מלגות מקרן סלים ורחל בנין

המלגה מיועדת למתקבלים לאוניברסיטה העברית לשנה ראשונה, ל תואר בוגר בתחומי המדע, הטכנולוגיה והרפואה (עדיפות למדעים ביו-רפואיים). עדיפות תינתן לסטודנטים מהפריפריה הכלכלית-חברתית, לאלו שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ולנשים. המלגה תוענק למשך השנתיים הראשונות לתואר ותכסה באופן חלקי את עלויות הלימודים והמחיה. בנוסף לסיוע הכלכלי יזכו מלגאי קרן בנין להשתייך לקבוצת תמיכה שתנוהל על ידי רכז בדיקנט הסטודנטים. הקבוצה תסייע למלגאי קרן בנין במכלול האתגרים הלימודיים שלהם. המלגות במימון הקרן ע"ש רחל וסלים בנין ובניהול של - UJA Federation of New York. מתוך אוכלוסיית הסטודנטים שהגישו בקשה למלגות סיוע תינתן תשובה רק לתלמידים שיהיו זכאים למלגה. כלל התלמידים יטופלו במסגרת יחידת הסיוע.
    לפרטים נוספים נוספים על המלגה לחצו כאן

• פרופ' אלכסנדר יום דין: Alexander.YomDin@mail.huji.ac.il

גב' אורנה ברק: ornaba@savion.huji.ac.il

מזכירות- גב' אורלי אביטל: 02-6585137, orlyko@savion.huji.ac.il

• את ה סמסטר ים הראשונים ללימודים נקדיש ללימודי יסודות המתמטיקה בקורסים כדוגמת: אלגברה, חשבון אינפיניטסמלי, מבנים אלגבריים ועוד.

בהמשך הלימודים יזכו הסטודנטים/יות להעמיק את ידיעותיהם/ן ובתחומים המעניינים אותם/ן.

• 134 נ"ז

• • מסלול חד חוגי או מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים

• מסלולי לימוד בין-תחומיים - אנו מציעים לסטודנטים לשלב את לימודי המתמטיקה עם לימודי פיסיקה / מדעי המחשב / מדעי הסביבה / מדעי הקוגניציה / כלכלה.
    • חושבים קדימה? תואר במתמטיקה ותעודת הוראה – אנו מציעים מסלול ללימודי מתמטיקה במגמת הוראה להכשרת סטודנטים להוראת המתמטיקה בחטיבה העליונה של בתי הספר העל יסודיים. הסטודנטים ילמדו מתמטיקה בהיקף חד חוגי או חד חוגי מורחב, ולימודים לתעודת ההוראה.

לאתר המחלקה ללימודי הוראה

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

ה פקולטה תקבל גם מועמדים עם רמת מתקדמים ב' ותאפשר להם להשלים את הפטור במהלך ה סמסטר הראשון של שנה ב'

• לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית

• 45 נ״ז לכל הפחות

• התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

• קיים

• נדרשת עמידה בדרישות המעבר משנה א' לשנה ב' במוסד שבו למדו וכן מעבר כל קורסי החובה של שנה א' בהתאם לתנאי המעבר של ה פקולטה .

הדיון בבקשות של מועמדים ממוסדות להשכלה גבוהה, הנרשמים לשנה ב' ומעלה ל תואר בוגר , ייערך סמוך לתחילת שנת הלימודים. קבלתם תידון לפי גיליון ציונים שיגישו למדור רישום וקבלה, ובהתאם למספר המקומות הפנויים בתחום.

• לימודי המתמטיקה באוניברסיטה מאפשרים לתלמידים/ות לחוות לרוחב ולעומק את תחום המתמטיקה. בחוג למתמטיקה כ-30 חברי סגל קבועים, רבים מהם בעלי שם עולמי בתחומם. תחומי עיסוקם מכסים את מרבית ההיבטים של המתמטיקה המודרנית, למן תורת המספרים והאלגברה ועד הסתברות ומתמטיקה שימושית, ומן הגיאומטריה לסוגיה ועד הלוגיקה ויסודות המתמטיקה.

בוגרי/ות החוג למתמטיקה מבוקשים/ות מאוד כתלמידים/ות לתארים מתקדמים בתחומים השונים של הלימודים האקדמיים, במשרות בכירות בתעשיית ההי-טק ובכלכלה. הלימודים פותחים בפני הסטודנטים/ות אפיקי תעסוקה רבים ומגוונים והבוגרים/ות שלנו מבוקשים/ות בתחומי עיסוק רבים ומגוונים ובמוסדות האקדמיים בארץ ובעולם.