• מדעי הרוח, מנהל עסקים

• הר הצופים

• בית הספר למנהל עסקים בשיתוף עם החוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים מציעים תכנית לימודים חדשה ואטרקטיבית לתואר ראשון. התכנית מיועדת לסטודנטים המעוניינים להוביל את שיתוף הפעולה העסקי בין ישראל למדינות המזרח ומשלבת היכרות מעמיקה עם עולם העסקים יחד עם לימודי שפה ותרבות ייעודיים. מדובר בתכנית המובילה בישראל בתחום זה, שנבנתה מתוך רצון להכשיר את הדור הבא של אנשי העסקים שיוביל את הידוק הקשרים הכלכליים והעסקיים בין ישראל למדינות מזרח אסיה.

אתר התכנית

עמוד הפייסבוק

• כלכלות אסיה מציגות את שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר בעולם, והתפתחות כלכלית מהירה זו יוצרת שורה ארוכה של הזדמנויות עסקיות עבור חברות ואנשי עסקים ישראלים. התוכנית המשותפת שמה דגש על היכרות עם אנשי מפתח בקשרי ישראל ומדינות המזרח ביניהם יזמים, שגרירים, מנהלי קרנות השקעה ישראליות ואסיאתיות,  ואנשי מפתח בחברות העוסקות בקשרי ישראל-אסיה. בנוסף על כך, התוכנית משלבת עבודה בצוות במסגרת הפרויקטים השנתיים, אשר עוסקים בשאלות מהותיות ועכשוויות בתהליכי השינוי באסיה, ומאפשרים היכרות ישירה עם תחומי המפתח בעולם העסקים, כמו גם תחושת שייכות מובהקת ואווירה שיתופית ומשפחתית. למידה בתוכנית המשותפת - אשר משלבת בין לימודי העסקים, השפה, התרבות, והחברה באסיה - מעניקה לבוגרי התוכנית בסיס איתן לצמוח ממנו לקראת תפקידי מפתח בשוק האסיאני,  כמו גם כלים רלוונטיים לעולם העסקים במאה ה-21 בכלל.

• התוכנית מציעה קורסים בלעדיים המשלבים בין שני התחומים, ופועלת לייצר אינטגרציה לאורך כל התואר בין מנהל עסקים ללימודי אסיה. קורס הדגל של התוכנית הינו פורום כלכלות, המשלב הרצאות עם הדמויות המובילות באקו-סיסטם הישראלי-אסיאתי והתנסויות בהובלת פרויקטים אשר מייצר לסטודנטים חוויה לימודית-מעשית כבר מן השנה הראשונה לתואר. בנוסף לכך, במסגרת התוכנית מתקיים אחת לשנתיים סיור לימודי בהובלת הסטודנטים במדינות אסיה. בסיורים אלו הסטודנטים מבקרים בחברות ובמפעלים, ונפגשים עם יזמים מקומיים ובינלאומיים. למשתתפים בתוכנית, אשר עומדים בדרישות, מוצעות גם תוכניות חילופי סטודנטים ייחודיות בשיתוף עם האוניברסיטאות המובילות באסיה.

פטור משכר לימוד למועמדים שהשתתפו או זכו בהיותם תלמידי תיכון באולימפיאדות בינלאומיות בתחומים מדעיים ופטור משכר לימוד למשתתפי או זוכי חידון התנ"ך העולמי לפרטים נוספים לחצו כאן

• ד"ר דרור קוכן: Asia.Business@mail.huji.ac.il

• לסטודנטים הבוחרים במסלול זה מוצעים, מלבד הקורסים הנלמדים בכל אחד מהחוגים, גם קורסים אינטגרטיביים ייעודיים, שנבנו במיוחד עבור התכנית. בנוסף, משתתפים בשורה ארוכה של אירועים, המיועדים להם, כגון הרצאות אורח, סדנאות, פגישות עם אנשי עסקים מובילים והשתתפות בכנסים עסקיים ואקדמאיים.

• • מסלול לימודים חד חוגי בלבד

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• בחינת בגרות במתמטיקה ב-4 יחידות לימוד לפחות.

מועמדים בעלי 3  יח"ל  ישלימו את הידע במתמטיקה באחת הדרכים הבאות:

1. השלמת בגרות לרמה של 4  יח"ל .
    2. למידה במכינה האוניברסיטאית בהיקף מקביל ל-4  יח"ל .
    3. למידה במכינה למתמטיקה שתתקיים במהלך חודש ספטמבר. עלות המכינה 350 ₪. תלמידי המכינה ייבחנו בבחינת הביניים שתתקיים בקורס המתמטיקה הרגיל שלומדים תלמידי שנה א' ב סמסטר א'. לבחינה זו יהיה גם מועד ב'. ציון העובר הינו 60. למידע נוסף בנושא ניתן לפנות למזכירות החוג.
    4. חלופה ל-5 יח"ל במתמטיקה בתעודת הבגרות על סמך קורסים באוניברסיטה הפתוחה:
      סיום קורס חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי א' (20406) או חשבון אינפיניטסימלי 1 (20474) בציון 60 לפחות, מהווה חלופה למי שנבחן בבחינת הבגרות במתמטיקה ב-4 יח"ל לפחות.
      סיום הקורסים חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי א' ו-ב' (20406 ו-20423) בציון 60 לפחות, מהווים חלופה למי שנבחן בבחינת הבגרות במתמטיקה ב3 יח"ל לפחות וציונם יהיה ממוצע ציוני שני הקורסים.
      יש לקבל את אישור ועדת הקבלה של האוניברסיטה על מנת שציון הקורס/ים יחשב כחלופה לציון ב-5 יח"ל במתמטיקה ויתווסף לו הבונוס המתאים.

• ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

• 50%/50%, 70%/30%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• ערוץ קבלה רלוונטי

• נדרשת עמידה בתנאי הקבלה לשנה א' בחוג השני.

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • יש לעמוד בתנאי הקבלה לשנה ב' של שני החוגים. פרטים נוספים מופיעים בעמודי החוגים.

• התכנית משלבת לימודי מנהל עסקים עם לימודי תרבות, חברה ושפה, במטרה להעניק לבוגרים כלים, שיאפשרו להם להשתלב במהירות בעולם העסקים ויקנו להם יתרון יחסי בניהול קשרי עסקים ומסחר מול חברות ומנהלים מסין.

StartUpAsia- יריד התעסוקה לסטודנטים ובוגרים של בית הספר למנהל עסקים ולימודי אסיה: