• אגרו-אינפורמטיקה (חטיבת לימודים)

     

    מחקרים רבים בתחום החקלאות, המזון והסביבה עוסקים באיסוף, ניתוח והבנה של מידע כמותי. בעידן המודרני נדרשים כלים חישוביים הן לניהול ועיבוד המידע והן להפקת תובנות.  על כך בדיוק אמונה האגרו-אינפורמטיקה, שהינה תחום דעת אינטרדיסציפלינרי חדש המשלב בין עולם החקלאות, המזון והסביבה לעולם המתמטיקה, מדעי המחשב, הפיזיקה וההנדסה.

     

    פרטים נוספים
  • אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי אגרואקולוגיה ובריאות הצמח להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • ביוכימיה ומדעי המזון

    מתעניינים בביוכימיה? מחפשים לעסוק בתעשיית המזון?

    תכנית הלימודים שלנו מציעה מגוון קורסים ברמה ובאיכות המקבילה למוסדות ההוראה המובילים בעולם.

    ביוכימיה היא תחום המחקר של תהליכים ביולוגיים ואורגניזמים חיים שמפוענחים על ידי כלים מתחומי הכימיה והביולוגיה. במסגרת הלימודים גם נעסוק בטיפול בתוצרת החקלאית מהיצרן ועד לצרכן - שלבים קריטיים המהווים חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון.

    המסלול מיועד למי שרוצה לעסוק במחקר ביוכימי ולאלו הרוצים להשתלב בתעשיית המזון כאחד.

     

    קצת לעומק:

    במהלך הלימודים נלמד מספר נושאים מדעיים כלליים (ביולוגיה של התא, עקרונות הכימיה וכימיה אורגנית, פיסיקה, ביוכימיה ומיקרוביולוגיה) ובנוסף נתעמק באספקטים המדעיים של תעשיית המזון (אנליזה, אריזה, אחסון וטכנולוגיה של מזון). במהלך המסלול, יש אפשרות גם להרחיב כיוונים מתקדמים יותר, כגון: ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה וביוכימיה מבנית, כימיה של נוגדי חימצון, טכנולוגיה של חלב, הרחבה בנושא חקיקה ותקינה במזון, תפיסה חושית של מזון והערכתו, טכנולוגיה של אפייה, טיפולי מים והרחבה בנושא פולימרים טבעיים ושימושם במזון ובביוטכנולוגיה, איכות הסביבה ושימוש בחומרים ממקור טבעי לשימור מזון.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים - תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי ביוכימיה ומדעי המזון להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • בלשנות

    הבלשנות עוסקת בחקר העקרונות הבסיסיים של השפה, ובמחקר תופעות לשוניות.

    היכולת להשתמש בשפה מורכבת ועשירה היא ייחודית לאדם ונוכחת בכל היבט של חיינו. מכאן העניין הרב בחקר השפה ובהבנת מאפייניה ועקרונותיה. האם יש עקרונות מבניים המשותפים לשפות כולן, או שהשפות השונות נבדלות זו מזו ללא הגבלה? כיצד ניתן להשוות בין שפות? כיצד השפה משתנה בהקשרים חברתיים שונים? אילו תאוריות קיימות כיום בחקר הלשון? מה ניתן ללמוד מחקר השפה על הקוגניציה האנושית?
    החוג שלנו מתייחד במחקר בלשני במגוון של גישות, וזה יתרונו על פני חוגים אחרים בארץ, שבהם ננקטת גישה מחקרית אחידה.

    הלימודים בחוג מתחילים בשנה משותפת לכל הסטודנטים, ואחריה מתחלקים לשני מדורים: 

    1. בלשנות גנרטיבית

    2. בלשנות פונקציונלית

     

    החוג לבלשנות מציע מגוון קורסים מאת חוקרים מובילים בתחומם המלמדים נושאים ועקרונות כלליים בשפה האנושית, וכן, על פי בחירת הסטודנטים, קורסים בלשניים המתרכזים במבנה של שפות מסוימות. כגון, שפות שמיות (כולל עברית, ערבית, שפות אתיופיות שונות) ושפות שכנות כמו המצרית העתיקה; שפות הודו-אירופיות (כולל שפות רומאניות, גרמאניות, סלאוויות, בלטיות) ועוד. כמו כן ניתן ללמוד שפות מתוך מגוון הלשונות הנלמדות בפקולטה כולה, למשל שפות יהודיות כגון יידיש, לאדינו, ארמית חדשה, סינית, יפנית, מונגולית, פרסית, קצ'ואה, תורכית ושפות הודיות שונות.

    הלימודים מכשירים את הסטודנטים לחשיבה אנליטית וביקורתית. ישנם אפיקי תעסוקה רבים הפתוחים לבוגרי החוג. בשני המדורים הסטודנטים יוכלו להשתלב במחקר, בהוראה, בהיי-טק, בתרגום ובעריכה ובתחומים רבים אחרים.

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • גאוגרפיה, סביבה וגאואינפורמטיקה

    מהי גאוגרפיה?

    הגאוגרפיה היא תחום דעת העוסק בתהליכים ובגורמים המעצבים ומייצרים את המרחב, ובקשרי הגומלין בין תהליכים וגורמים אלה. הגאוגרפיה במהותה היא מדע אינטגרטיבי המשלב תפיסות וגישות מחקר מתחומי דעת שונים. בהתאם לכך, תכנית הלימודים במחלקה לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים משלבת בין מספר תחומי דעת גאוגרפים כדוגמת: גאוגרפיה עירונית, כלכלית, פוליטית, התנהגותית, פיזית, סביבתית, תרבותית והיסטורית, כמו גם תחומי הכרטוגרפיה, חישה מרחוק והגאואינפורמטיקה. התחומים הללו אינם נפרדים, אלא משולבים וניזונים זה מזה.

    הלימודים במחלקה לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים 

    חברי הסגל במחלקה לגאוגרפיה מעורבים במחקרים רבים העוסקים בתחומים שונים המצויים בחזיתות הידע השונות בתחומי מדעי החברה, הטבע והרוח. לצד העיסוק המחקרי מעורבים חברי המחלקה בעבודות תכנון ובסוגיות מדיניות מרחבית בישראל כגון מדיניות דיור, גבולות מוניציפלייםהתמודדות עירונית עם אירוע קיצון, התנהגות של תיירים במרחבים עירוניים , שימור, תחבורה ועוד. לימודי הגאוגרפיה עוסקים במספר תחומים מרכזיים: גאוגרפיה היסטורית, גאוגרפיה אנושית, סביבה, גיאואינפורמטיקה וגאוגרפיה פיזית. במסגרת הלימודים נבחנות סוגיות מרכזיות כגון: תהליכי גידול עירוני מואץ, אי-שוויון ופערים בין-אזוריים,  תהליכי גלובליזציה המתנגשים עם תרבויות וזהויות מקומיות,  תחבורה, תיירות, מדיניות תכנון, התמודדות עם היבטים  סביבתיים, התחממות כדה"א והתמורות האקלימיות הנובעות מכך, הלחץ הגובר על משאבי הטבע, הכוחות המעצבים את פני כדה"א, ונופי ארץ ישראל בעבר ובהווה.  

    אתר המחלקה

     

    פרטים נוספים
  • הנדסת חשמל ומדעי המחשב

    רוצים לעצב את טכנולוגיית העילית של העתיד? מחפשים תכנית לימודים שתיתן לכם כלים להתמודד עם אתגרי ההיי-טק?

    העולם הטכנולוגי מציב פתרונות חדשניים לאתגרים קיימים ומתהווים בזכות מהנדסי הייטק עתירי ידע, יוזמי חדשנות וחשיבה יצירתית. יכולת המהנדסים להתמודדות עם בעיות מורכבות מתבססת על הענקת רקע טכנולוגי ומדעי מעמיק, עם התנסויות מעשיות בפיתוח.

    במסגרת הלימודים נשלב יסודות עיוניים שיעניקו השכלה רב-תחומית וראיה מערכתית, מעבדות יישומיות להדגמה להמחשה ולהתנסות מעשית עם תכני הלימודים, ופרויקט גמר שנתי כדי להכשיר בצורה מיטבית בוגרים להתמודדות עם משימות מחקר ופיתוח, לייזום והובלת פרויקטים מתקדמים בתעשיית ההיי-טק, ולהתמחות מעמיקה בלימודים מתקדמים.

     

    תכנית הלימודים מבוססת על הכשרה מקיפה במתמטיקה, פיסיקה ומקצועות עיוניים מרכזיים בהנדסה ובמדעי המחשב, ומאפשרת היכרות מעמיקה של היבטים מעשיים והנדסיים כגון אותות ומערכות, למידה חישובית, ראייה ממוחשבת, מערכות חישה והדמיה,  מערכות תקשורת, מערכות תוכנה, מחשוב קלאסי וקוונטי, ממשק אדם מחשב, ומערכות חומרה.

    במהלך הלימודים תרכשו כישורים מדעיים מעמיקים, פיתוח כושר הפשטה, הסקת מסקנות, ויכולת פתרון בעיות, הבנה של תהליכי יסוד פיסיקליים ושל החשיבה האלגוריתמית-חישובית. כמו כן, נשים דגש על פיתוח מיומנויות עבודת צוות וראיה מערכתית רב-תחומית הדרושים במיוחד בתחומי הטכנולוגיה העילית.

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית

    לתשומת לבכם:
    בגלל חפיפה גדולה של קורסי החובה, בוגרי פיזיקה אינם יכולים להתקבל לחוג להנדסת חשמל ופיזיקה יישומית

     

    תוכנית בה המדע וההנדסה נפגשים!

    עולם המחקר והפיתוח נשען על מדענים ומהנדסים יצירתיים ובעלי כושר המצאה, עם השכלה רחבה בחזית הטכנולוגיה והמדע היישומי. תכנית הלימודים בהנדסת חשמל ופיזיקה יישומית מכשירה סטודנטים בעלי רקע ועניין פיזיקלי-מתמטי לעיסוק במחקר ופיתוח בחזית היצירה של טכנולוגיות בראשיתיות בתחומי האופטואלקטרוניקה (לייזרים, חיישנים, מערכות דימות), המיקרואלקטרוניקה (רכיבי עיבוד מידע, מיתוג, תקשוב, זכרונות), הננוטכנולוגיה (תופעות פיזיקליות בגבול הננומטרי, עולם הקוונטים), ושילובם במערכות מתקדמות (תקשורת, מחשוב, חישה, ועוד). התוכנית מיועדת לסטודנטים השואפים לעסוק בפעילויות מו"פ המשלבות הנדסה, מחקר מדעי וכושר המצאה בתעשיית ההיי-טק המבוססת או בחברות הזנק, הבטחון, או כקרש קפיצה למחקר מתקדם.

     

    קצת לעומק:

    תחום הנדסת החשמל במאה ה-21 התרחב מאוד, ופורס את המרחב בין הפיזיקה מצד אחד ועד מדעי מחשב מצד שני. כדי להגיע להתמקצעות ברמה גבוהה, כנדרש מהדור הבא של מובילי עולם ההיי-טק, האוניברסיטה העברית מציעה שתי תוכניות לימוד למתעניינים בלימודי הנדסת החשמל:

    הראשונה "הנדסת חשמל ומדעי המחשב" (סמל חוג 583), מכסה את הטווח מן המערכתי ועד לחישובי, והשנייה "הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית" (סמל חוג 581), המכסה את הטווח מהמערכתי לפיזיקלי. קיים אפיק מעבר לאחר שנה א' מחוג אחד לשני, וניתן לשלב קורסים מכל תכנית במסגרת קורסי בחירה.

    חשיבות החומרה הפיזיקלית בעולם המידע גוברת עם חדירת הטכנולוגיה לזירות חדשות: רכב אוטונומי הממפה את סביבתו במהירות ובדיוק גבוה; אחסון מסיבי וגישה מהירה לכמויות מידע עצומות בענן; וטלפונים חכמים רווי חיישני מגע, ביומטריה, מיקום, תאוצה וצילום ממחישים את האתגרים הניצבים בפנינו. תוכנית הלימודים בהנדסת חשמל ופיזיקה יישומית מבוססת על הכשרה מקיפה ביסודות הפיזיקליים והמתמטיים הנדרשים להבנה מיטבית של תחום הנדסת החשמל, ולהתמחות בתחומי רכיבי החומרה, החל מההתקן ועד להטמעתו במערכות מורכבות. הלימודים נפרשים על פני ארבע שנים ומשלבים לימודים עיוניים ברמה הגבוהה ביותר, עם התנסויות רבות במעבדות הוראה מתקדמות, ובחירה באחד ממסלולי התמחות הבאים: אופטואלקטרוניקה, מיקרואלקטרוניקה, וננו-הנדסה. פרויקט גמר: סיום הלימודים מחייב ביצוע פרויקט גמר שיאפשר לכל סטודנט לממש פתרון מעשי של בעיה הנדסית תוך שימוש במיומנויות שנרכשו במהלך הלימודים. הפרויקט בהדרכת סגל מורי האוניברסיטה בשילוב עם מומחים מהתעשיות עתירות הידע בישראל. פרויקט הגמר מקנה מיומנויות של הובלת פתרון הנדסי לבעיה נבחרת החל מייזום ועד למימוש, תוך שימת דגש על עבודת צוות, התמודדות מול בעיות העולם האמיתי, ובחירת פתרונות מעשיים.

    ייחוד תוכנית הלימודים בהכשרת מהנדסי חשמל עם תפישה מערכתית-ניסיונית על בסיס מדעי בתחום ההתקנים הפיזיקליים.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • כימיה והנדסת חומרים - תואר כפול בשיתוף מכללת עזריאלי

     

    מצטיינים? יש לנו תכנית מצוינת עבורכם!

    חדש! "תכנית לתואר בוגר כפול בכימיה והנדסת חומרים מתקדמים, בשיתוף עם עזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה"

    החל משנת תשע"ז החוג לכימיה מציע תכנית לתואר בוגר כפול בכימיה והנדסת חומרים מתקדמים, בשיתוף עם עזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה ירושלים.
    כימיה היא תחום מרתק להפליא של המחקר המדעי. למעשה, כימיה מהווה את בסיסו של עולמנו וממלאת תפקיד מרכזי בחייו של כל אחד מאתנו כי היא נוגעת כמעט בכל היבט של קיומנו בדרך כלשהי: מזון, ביגוד, בניה, תרופות, איכות הסביבה, ואפילו רגשות אנושיים בסיסיים. טכנולוגיות כימיות מעשירות את איכות חיינו בדרכים רבות על-ידי מתן פתרונות חדשים לבעיות בריאות, חומרים או שימוש באנרגיה. המסלול מיועד להללו המבקשים לקבל הכשרה מעמיקה ואיכותית הן בתחום ההנדסי והן בתחום המדעי. ההכשרה המעמיקה בשני התחומים: כימיה מחד, ומדע החומרים מאידך, תאפשר ללומדים להשתלב במחקר ובפיתוח בתעשיות ההייטק המתקדמות באותם תחומים בהם יש צורך בידע מעמיק בכימיה או במחקר לתארים מתקדמים בתחומי הכימיה והנדסת החומרים.

    התכנית מקנה תואר כפול: תואר בכימיה בהיקף חד חוגי באוניברסיטה העברית ותואר בהנדסת חומרים מתקדמים בעזריאלי מכללה להנדסה.

     

    פרטים נוספים
  • כלכלה

     

    מדע הכלכלה עוסק בדרך בה החברה האנושית משתמשת במשאבים מוגבלים על מנת לייצר מוצרים ושירותים הנדרשים לקיומם ולרווחתם של בני האדם ובדרך בה המוצרים מחולקים ביניהם. לימודי הכלכלה מעניקים לסטודנטים מגוון של כלים תיאורטיים ואמפיריים ומכשירים אותם לחשוב באופן אנליטי.

    אתר המחלקה

     

    פרטים נוספים
  • כלכלת סביבה וניהול וביוטכנולוגיה בחקלאות

     

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין כלכלה ומינהל להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג
     

     

    פרטים נוספים
  • מדעי בעלי חיים וביוטכנולוגיה

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים - תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי מדעי בעלי חיים להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג
     

    פרטים נוספים
  • מדעי המחשב

    לאור הביקוש הרב ללימודי מדעי המחשב בסמסטר ב', ומתוך רצון לניהול הרישום בהוגנות, הרינו להודיע כי ההרשמה לחוג זה תהיה פתוחה במהלך השבועיים הראשונים לרישום - 28.01.2024 ועד 10.02.2024.

    בתום שבועיים אלו תיסגר ההרשמה, ייקבע סף הקבלה הסופי והמועמדים יטופלו על פי נתוניהם. לאחר ה-10.02 הקבלה לחוג תהיה על בסיס מקום פנוי בלבד.

     

    תמיד אהבתם מחשבים? רוצים לסלול לעצמכם את העתיד?

    בעולם של ימינו אנו מוקפים מחשבים, וכמעט כל היבט של חיינו עבר מהפיכה בעקבות כניסת המחשב. בתחום המחקר הרפואי התרחשה קפיצת מדרגה בזכות מדעני מחשב שהצטרפו לתחום והציגו שיטות חדשות להסקת מסקנות מכמויות גדולות של מידע כגון רצפי מולקולות DNA. בפיזיקה ניתן למדל במחשב התפוצצות גלקסיות וללמוד דברים חדשים על היקום. במדעי המוח נעזרים במחשבים כדי להבין את תהליך המחשבה ואגירת זיכרונות. בעזרת האינטרנט, חולים במחלה נדירה יכולים למצוא אחד את השני וליצור קהילה תומכת. הרשתות החברתיות מאפשרות הפצת רעיונות בקלות ומעוררות מהפיכות פוליטיות. המחשוב שינה את הדרך שבה אנו נוהגים, מתקשרים, לומדים ומתבטאים. בעזרת תואר במדעי המחשב תוכלו לגשת לבעיות בכל תחום ולמצוא פתרון שישפר את חיינו.

    במסגרת הלימודים נעניק לכל סטודנט כלים לחשיבה אנליטית ומובנית ובסיס להבנת התיאוריה של מדעי המחשב ויישומה בהקשרים שונים.

    תכנית הלימודים שלנו מציעה לסטודנטים לצבור ניסיון מעשי משמעותי בתכנון ובניה של מערכות תוכנה ושמה דגש על הפן המעשי-פרקטי בשילוב עם ידע תיאורטי של מדעי המחשב.

    אצלנו תזכו לקבל את הידע והכלים הנדרשים להמשך לימודים לתארים מתקדמים, או להשתלבות בתעשייה לאחר התואר.

     

    תכנית הלימודים כוללת קורסים מתמטיים, קורסים עיוניים שונים בתחום, למידת מעשית של מערכות הפעלה, שפות תכנות רשתות ומערכות מבוזרות, מערכות מסדי נתונים, ועוד.

    אנו מציעים לכל סטודנט להעמיק את הידע בתחומים המעניינים אותו ומציגים מגוון רחב של קורסי בחירה כדוגמת: עיבוד תמונות, שפות טבעיות, בינה מלאכותית, אנליזה נומרית, תכנון וייצור בעזרת מחשב, למידה חישובית, עיבוד אותות, גרפיקה ממוחשבת ורבים אחרים.

    מידע למועמדים

    אתר החוג

    אתר ביה"ס

     

    פרטים נוספים
  • מדעי המחשב וביולוגיה חישובית

     

    אוהבים ביולוגיה ומחשבים? מחפשים להתמחות בשניהם?

    בשנים האחרונות גוברת המודעות לצורך בביולוגיה חישובית, בעיקר בזכות פרויקט מיפוי הגנום האנושי וקביעת הקשרים בין תאי המוח. פרויקטים אלו מציבים אתגרים רבים עבור חוקרים ברחבי העולם. הביואינפורמטיקה היא ענף אינטר-דיסציפלינרי שעוסק בניתוח והבנה של מידע ביולוגי כמותי באמצעות אלגוריתמים ממוחשבים, בינה מלאכותית וכלים סטטיסטיים.

    תכנית הלימודים מספקת בסיס עיוני מוצק במדעי המחשב ובמדעי החיים. הסטודנטים בתכנית ילמדו חטיבת לימודים במתמטיקה ולימודים משלימים במדעי הטבע. במסגרת תכנית הלימודים נעניק לכל סטודנט כלים להתמודדות עם מודלים מתמטיים מורכבים, תוכנות מחשב ואלגוריתמים המאפיינים מאגרי מידע גדולים תוך חיפוש אחר תבניות. מיומנויות אלה יתגלו כשימושיות בכל תחומי המחקר והחיים.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה

     

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי מדעי הצמח להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג
     

     

    פרטים נוספים
  • מט"ר - ממשקי טכנולוגיה, חברה ורשתות

    במהלך העשורים האחרונים, הפכו טכנולוגיות רשת דיגיטליות לשחקניות מרכזיות בתהליכים חברתיים, כלכליים ופוליטיים חובקי עולם. אין ספור פעילויות יום יומיות (החל בהיכרויות וכלה במסחר בין לאומי) עברו ועוברות שינויים מרחיקי לכת בעקבות התמורות הטכנולוגיות. שינויים אלו משפיעים על החברה שאנו חיים בה באופן מהותי, ואחד האתגרים המשמעותיים הניצבים בפנינו הוא שליטה ועיצוב של התפתחות זו. בפרט, אנו שואפים לכך שהטכנולוגיות והמדיה החדשים יתפתחו באופן שלא רק יענה על צרכי המשתמשים אלא גם יסייע לתהליכי שינוי וצמיחה חברתית.

     

    מטרת תכנית המצטיינים מט"ר היא להכשיר את המנהיגים אשר ישפיעו על תצורתה העתידית של המדיה הדיגיטלית והפעולה החברתית שהיא מאפשרת. במהלך הלימודים, ירכשו הסטודנטים ידע נרחב במגוון נושאים – טכנולוגיים, אנליטיים, חברתיים, כלכליים, משפטיים ואתיים. ידע זה יבסס הבנה מעמיקה וכוללת של התמורות בעולם הטכנולוגיה, התקשורת, והרשתות של השנים האחרונות. לצד הידע התאורטי, יושם בתכנית דגש על פיתוח כלים וחיבור לעולם המעשה.

    לאתר החוג


    • תכנית מט"ר הייתה מוכרת בשם "אינטרנט וחברה" עד לשנת 2021.
    בשנת 2022, השם הוחלף למט"ר כדי לשקף בצורה טובה יותר את מהות התוכנית.

     

    פרטים נוספים
  • מנהל עסקים

     

    מטרות התכנית:

    » הקניית ידע בסיסי ונרחב במושגים, תאוריות, כלי ניתוח ושיטות לקבלת החלטות.
    » פיתוח יכולת לנתח בעיות והתרחשויות בארגון העסקי וסביבתו.
    » טיפוח יכולות ליישם את חומר הלימוד בפועל בתחום העסקי והמוסדי.

    תכנית הלימודים בבית הספר היא דו-חוגית, מתוך הכרה בחשיבותה של השכלה מעמיקה בתחומים משלימים למנהל עסקים ובנחיצותם של אופקים רחבים להמשך הקריירה של הבוגרים. המסלול הדו חוגי מאפשר לסטודנטים ליהנות מהיתרונות הגדולים שמציעים הלימודים בחוגים מובילים אחרים של האוניברסיטה העברית.

    במהלך הלימודים, נחשפים הסטודנטים למרצים מהשורה הראשונה בעולם ולומדים בסביבה המדגישה מצוינות אקדמית. העובדה, שהמרצים בחוג נמצאים בחזית הידע העולמי מבטיחה את איכות ההוראה וחושפת את התלמידים למגמות העדכניות והמתקדמות ביותר.

    אתר החוג

    אתר בית הספר
     

    פרטים נוספים
  • מתמטיקה

    "אף מחקר אנושי לא יכול להיקרא מדע אמיתי אם לא ניתן לבססו מתמטית" (לאונרדו דה-וינצ'י)

     

    לימודים לתואר ראשון

    הידע והשימוש במתמטיקה בסיסית היוו תמיד חלק טבעי וחיוני בחיי האדם והקבוצה. התפתחות המתמטיקה מורכבת מסדרה של הפשטות ופיתוחים בנושאים שונים. העוסקים במתמטיקה מחפשים דפוסים במספרים, במרחב, במדע, במחשבים ועוד.

    במסגרת הלימודים נחווה לרוחב ולעומק את תחום המתמטיקה ונעסוק בנושאים המצויים במחקר מתמיד במתמטיקה המודרנית כדוגמת: תורת המספרים והאלגברה, הסתברות ומתמטיקה שימושית, גיאומטריה לסוגיה, לוגיקה ויסודות המתמטיקה.

    הסטודנטים בתכנית יזכו ללמוד עם מרצים שרבים מהם הם בעלי שם עולמי בתחומם.

    תכנית הלימודים שאנו מציעים מתאימה לסטודנטים שמתכננים להמשיך את לימודי המתמטיקה לתארים מתקדמים ולסטודנטים המעוניינים לשלב את לימודי המתמטיקה עם חוג נוסף ועם לימודי תעודת הוראה.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • סטטיסטיקה ומדע הנתונים

     

    מה זה מדע הנתונים?

    התכנית הינה תכנית BSC.

    בעקבות השינוי הדרמטי המתרחש בעולם בכמות הנתונים הנאספים ובשיטות הטיפול בקבצי ענק, המחלקה לסטטיסטיקה ומדע הנתונים שמה דגש רב יותר על שיטות של מדע הנתונים. מדע הנתונים הוא מושג רחב יריעה ששתי אבני הפינה שלו הן סטטיסטיקה וחישוביות. 

    בעידן הנוכחי, נאספים נתונים על כמעט כל פעילות שאנו עושים, תהיה זו פעילות יומיומית כמו גלישה באינטרנט, שימוש בטלפון או ניווט ברכב, או פעילות ארעית כמו אשפוז בבית חולים, קניות בסופר או בקשת הלוואה מהבנק. נתונים אלו משמשים כמקור עשיר לכריית מידע ולהסקת מסקנות אם לצרכים שיווקיים ואם לצורכי מחקר ופיתוח. הדבר מתבטא בדרישה גבוהה בשוק העבודה למדעני נתונים – אנשים השולטים בכלים סטטיסטיים וחישוביים ובעלי היכולת להוציא תובנות מבסיסי נתונים גדולים ומסובכים. ניתוח נכון של נתונים הינו המפתח להסקת תובנות בעלות משמעות מדעית, כלכלית או חברתית.

    אתר המחלקה

     

    פרטים נוספים
  • פילוסופיה

    פילוסופיה היא עיסוק שיטתי, מעמיק, מדויק ואינטלקטואלי בשאלות גדולות וכלליות. פילוסופים/ות עוסקים/ות בחקר הקיום, ההכרה האנושית, ההיגיון, המוסר והמדינה, ותחומים רבים אחרים. הפילוסופיה חותרת לחשיבה שיטתית וביקורתית הנשענת על טיעונים רציונליים; היא צומחת מתוך סוגיות יומיומית, ומבקשת לחשוב עליהן לעומק במסגרת דיון מובנה.

    במסגרת הלימודים נעסוק בשאלות רבות, "השאלות הגדולות" שאחת לזמן מה צצות לנו בחיים כדילמות של צדק, מוסר, מציאות ועוד. ההתמודדות עם השאלות האלו תהיה בדרך שיטתית יותר, מדויקת יותר, אחראית יותר אינטלקטואלית, ולעתים גם יותר עשירה היסטורית, מהדרכים בהן דנים בהן בהקשרים אחרים.

    הדרך הטובה ביותר להבין מהי פילוסופיה (או אהבה, או מוסיקה או שחייה צורנית) היא פשוט להתחיל לקרוא, לכתוב, לדבר, לשמוע, לחשוב או בקיצור לעשות פילוסופיה (או אהבה, או מוסיקה, או שחייה צורנית). הסטודנטים/יות בחוג יזכו לרכוש ידע והבנה בפילוסופיה על תקופותיה השונות ותחומיה השונים ויפתחו כישורים הדרושים לעיון בספרות הפילוסופית ולעיסוק עצמאי בבעיות פילוסופיות, כמו חשיבה מופשטת, ביקורתיות, יצירתיות - כישורים שהם בעלי ערך גם בתחומים רבים אחרים.

    פילוסופיה נלמדה באוניברסיטה העברית מיום הקמתה ב-1925.

     

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים