ייעוץ חינוכי

• كلية العلوم الانسانية

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

התכנית מכשירה לתפקיד יועץ/ת חינוכי/ת, באמצעות הקניית תשתית עיונית, מחקרית ומעשית בתחום הייעוץ החינוכי. הסטודנטים לומדים לפתח אסטרטגיות עבודה ושיטות התערבות כגון: איתור צרכים של ילדים, הורים וצוות, היוועצות פרטנית וקבוצתית עם צוותים חינוכיים, ייעוץ לפרט, התערבות מול הורים, תכנון והעברת תכניות התערבות, התערבות במצבי לחץ ומשבר ואבחון המערכת ודרכי ההתערבות בה.

הלימודים בתכנית שמים דגש על צמיחה אישית, פיתוח ושכלול מיומנויות אישיות ומקצועיות בתוך הסביבה בה פועל היועץ ותוך שימוש בידע מחקרי כבסיס לדרכי ההתערבות.

למי מיועדים הלימודים בתכנית?

לכל מי שמעוניין לסייע לתלמידים (צעירים ומבוגרים) בתהליכי התפתחות נורמטיבית, לסייע לתלמידים בעלי בעיות שונות בתהליכי ההתפתחות ולאלו החווים קשיים שונים כגון קשיי הסתגלות או משבר.

התכנית לייעוץ חינוכי באוניברסיטה העברית מזמינה אותך:

• להיות כוח מסייע ומניע בשלב רגיש בחייהם של תלמידים
    • לעבור הכשרה בייעוץ חינוכי במסגרות בית ספריות (יסודי, חטיבה ותיכון)
    • לרכוש ידע ומיומנות בתחום הייעוץ בבחירת מקצוע, ייעוץ למבוגרים וייעוץ במוסדות להשכלה גבוהה

אתר החוג

לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

רישום מוקדם: 25.02.2024 - 01.05.2024

רישום מאוחר (על בסיס מקום פנוי): 02.05.2024 - 31.10.2024 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד)

סדרי הרשמה:

סדרי הרשמה ברמה אוניברסיטאית:

סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך:

כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע ל  תואר בוגר  ואישור זכאות ל  תואר בוגר  .*

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

לתשומת לבכם לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

בטופס ההרשמה הפנימי של החוג לחינוך ניתן להירשם לשלוש מגמות עפ"י סדר עדיפויות. לסדר העדיפויות יינתן משקל בשיקולי הקבלה של התכנית. אנא שימו לב לכך שחלק מהמגמות מטפלות במועמדים שנרשמו רק בעדיפות ראשונה או שנייה (פירוט נמצא בדף של כל תכנית).

* מועמדים אשר טרם קיבלו זכאות ל תואר בוגר , יש לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתום, הכולל ממוצע ביניים לתואר.

תנאי קבלה:

ציון ממוצע של 83 לפחות בלימודי תואר בוגר (יתרון לבעלי ציון 87 ומעלה).

עדיפות לבעלי תואר בוגר בתחומים רלוונטיים (כגון: חינוך, מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת).

עדיפות למועמדים עם ותק של שנתיים לפחות בעבודה חינוכית, ייעוצית, חברתית, קהילתית או טיפולית.

פרטי קשר:

רכזת התכנית: גב' מאי אלפסי  hug_240@savion.huji.ac.il