קבלה על סמך תעודת מכינה ובחינה פסיכומטרית

מכינה קדם אקדמית - בחישוב הציון המשוקלל , ניתן משקל זהה (50%) לציון ה מכינה ולציון הפסיכומטרי (בדגש הרלוונטי לחוג).

המכינות המוכרות הן:
1. מכינת האוניברסיטה העברית

2. מכינת אוניברסיטת תל אביב  (הכרה עד שנת תשע"ה 2014-2015 בלבד)
3. מכינת בר אילן (הכרה משנת תשע"ו 2015-2016)
4. מכינת הטכניון (הכרה משנת תשע"ז 2016-2017)
5. מכינת חיפה במסלול מדעי הרוח והחברה בלבד - (הכרה ב מכינה החל משנת תשפ"ב 2021- 2022)

• בוגרי המכינות הקדם אקדמיות שפורטו מעלה, אינם מחויבים בזכאות לתעודת בגרות.
  • בוגרי המכינות הנ"ל, למעט העברית, מתבקשים להעביר למדור רישום וקבלה את גיליון הציונים לשם המרת ציון ה מכינה למחשבון האוניברסיטה העברית שבאמצעותו יוכלו לבדוק את סיכויי קבלתם. מועמדים לרפואה
  • למידע על ה מכינה החרדית האוניברסיטאית ניתן ליצור קשר בטלפון 02-5881155, 02-5881263 או בדוא"ל: mechina.charedi@mail.huji.ac.il

בוגרי מכינת העברית עד שנת תש"ף (2020-2021) כולל ובוגרי מכינות אחרות מכל השנים (ת"א, בר אילן והטכניון) מתבקשים לחשב את סיכויי קבלתם בקישור זה בלבד.

מועמדי מכינת האוניברסיטה העברית בלבד שסיימו את ה מכינה משנת תשפ"א (2021-2022) ואילך, יבדקו את סיכויי קבלתם במחשבון סיכויי הקבלה שבאתר המידע.

» בוגרי המכינות מועמדים לרפואה, רפואת שיניים וריפוי בעיסוק ממכינת בר אילן, הטכניון וחיפה, אינם יכולים להירשם בשנה העוקבת ללימודי ה מכינה , בשל הצורך בהמצאת מסמכים עד סיום ההרשמה בחודש אפריל 2024. מועמדים אלו יוכלו להירשם לשנת תשפ"ו (2025-2026).

על מנת להתקבל לפקולטות הבאות, נדרשת מכינה במסלולי טבע בלבד:

• ה פקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע (*ראו הערה למטה).
  • ביה"ס להנדסה ומדעי המחשב
  • ה פקולטה לרפואת שיניים
  • ה פקולטה לרפואה כולל ביה"ס לרוקחות (למעט בחוגים ריפוי בעיסוק וסיעוד).

* בוגרי מכינת האוניברסיטה העברית יכולים להתקבל ל פקולטה למדעי הטבע גם ממסלול רוח וחברה מוגבר.