פסיכולוגיה חינוכית ופסיכולוגיה קלינית של הילד

• מחקרי

• ← החוג נסגר להרשמה לשנת הלימודים תשפ"ב

מידע כללי:

• המגמה הקלינית-חינוכית באוניברסיטה העברית הינה המגמה היחידה בארץ המכשירה את בוגריה הן להתמחות קלינית והן להתמחות חינוכית. שילוב ייחודי זה משקף את תפיסת העולם במגמה, לפיה טיפול מיטבי דורש היכרות עמוקה עם מנגנוניו הנפשיים של הפרט יחד עם התייחסות להקשר המערכתי ומשפחתי. בהתאם לכך, ההכשרה מאופיינת בגישה אינטגרטיבית הכוללת עבודה עם הילד, הורים ומשפחה, הבנה של מערכת החינוך ומסגרות נוספות שעשויות לסייע בהתערבות. אנו מאמינים כי אינטגרציה זו מספקת הכשרה מקיפה יותר המובילה לפיתוח אישי ולבניית אנשי מקצוע מן המעלה הראשונה.
    • בשל מחסור רב בפסיכולוגיים חינוכיים וקליניים של הילד במגזר הערבי והחרדי, המגמה מקצה מקומות מיוחדים לסטודנטים לבני המגזר הערבי והמגזר החרדי, אשר ישולבו בתוכנית הלימודים הרגילה לתואר השני, תוך מתן אמצעי סיוע לימודיים וכלכליים לפי הצורך.

אתר החוג

לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ב:

17.01.2021 - 21.02.2021

סדרי הרשמה:

ברמה אוניברסיטאית: סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות  המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך: באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

פרטי קשר:

לפרטים נוספים או שאלות בנוגע להליך ההרשמה ניתן לקבל במזכירות החוג לחינוך אצל גב' טללית גנץ tlalitg@savion.huji.ac.il, טל': 02-5881190.

לפרטים נוספים על המגמה או לשאלות בנוגע לתכנית הלימודים ותכנים אקדמיים ניתן לפנות ישירות לרכזות המגמה: גב' דנה קצוטי / גב' אוריה לנקרי-דיין: דואל: hug_239@savion.huji.ac.il, 02-5882041.

ראש המגמה: פרופ' יואל אליצור.