פסיכולוגיה חינוכית ופסיכולוגיה קלינית של הילד

• הר הצופים

• מחקרי

• מידע כללי:

• המגמה הקלינית-חינוכית באוניברסיטה העברית הינה המגמה היחידה בארץ המכשירה את בוגריה הן להתמחות קלינית והן להתמחות חינוכית. שילוב ייחודי זה משקף את תפיסת העולם במגמה, לפיה טיפול מיטבי דורש היכרות עמוקה עם מנגנוניו הנפשיים של הפרט יחד עם התייחסות להקשר המערכתי ומשפחתי. בהתאם לכך, ההכשרה מאופיינת בגישה אינטגרטיבית הכוללת עבודה עם הילד, הורים ומשפחה, הבנה של מערכת החינוך ומסגרות נוספות שעשויות לסייע בהתערבות. אנו מאמינים כי אינטגרציה זו מספקת הכשרה מקיפה יותר המובילה לפיתוח אישי ולבניית אנשי מקצוע מן המעלה הראשונה.
    • בשל מחסור רב בפסיכולוגיים חינוכיים וקליניים של הילד במגזר הערבי והחרדי, המגמה מקצה מקומות מיוחדים לסטודנטים לבני המגזר הערבי והמגזר החרדי, אשר ישולבו בתוכנית הלימודים הרגילה לתואר השני, תוך מתן אמצעי סיוע לימודיים וכלכליים לפי הצורך.

אתר החוג

לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ג:

23.01.2022 - 23.02.2022

סדרי הרשמה:

ברמה אוניברסיטאית: סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות  המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך: כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

תנאי קבלה:

ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם בציון של 115 לפחות.

מידע על תנאי קבלה: מגזר חרדי והחברה הערבית.

החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

פרטי קשר:

לפרטים נוספים או שאלות בנוגע להליך ההרשמה ניתן לקבל במזכירות החוג לחינוך אצל גב' טללית גנץ tlalitg@savion.huji.ac.il, טל': 02-5881190.

לפרטים נוספים על המגמה או לשאלות בנוגע לתכנית הלימודים ותכנים אקדמיים ניתן לפנות ישירות לרכזות המגמה: גב' דנה קצוטי / גב' מריאנה גורביץ: דוא"ל: hug_239@savion.huji.ac.il 02-5882041.

ראש המגמה: פרופ' יואל אליצור yoel.elizur@mail.huji.ac.il