מדעים ביורפואיים

• عين كارم

• מחקרי

• מידע כללי:

הלימודים למוסמך במדעים ביו-רפואיים (M.Sc) כוללים מגוון רחב של תחומי התמחות המשלבים באופן ייחודי מחקר ולימודים במדעי הרפואה והחיים, תוך שימת דגש על הבנה של תפקוד מערכות גוף האדם במצבי בריאות וחולי. הלימודים מכשירים ומכינים את בוגרי  תואר מוסמך ודוקטורט להיות בראש ובראשונה חוקרי העתיד בחוד החנית של מדינת ישראל. עם סיום התואר הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידי מחקר והוראה במוסדות אקדמיים, עבודה ומחקר בתעשיות עתירות ידע, עבודה במעבדות בבתי חולים ומערכות הבריאות.
    תחומי ההתמחות מתפרשים מהבנת הצופן הגנטי ותרגומו, לתהליכי התפתחות מהשלבים המולקולריים-תאיים ועד ליצירת הגוף השלם, וכלה בהבנת תפקוד התא הבודד ומערכות הגוף.

אתר החוג

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 - 15.09.2024

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

מועד אחרון להגשת מועמדות לתכנית מצטיינים "אביש פרנקל" - 31.5.2024

(ראיונות יתקיימו במהלך חודש יוני -יולי )

הרשמה נוספת בחוג:
    הרישום למגמות השונות יתקיים בחוג לפרטים
    חובה לבצע רישום פנימי לחוג דרך ה פקולטה בנוסף לרישום באתר הכללי של האוניברסיטה

מבנה התכנית:
    מגמות החוג למדעים ביו-רפואיים:

1. מגמת נוירוביולוגיה
    2. מגמת גנטיקה של האדם
    3. המסלול לייעוץ גנטי -  מסלול עיוני בלבד, נפתח אחת לשנתיים, לא יפתח ב שנה"ל תשפ"ה.
    4. מגמת מיקרוביולוגיה
    5. מגמת ביולוגיה של התא, אימונולוגיה וחקר הסרטן
    6. מגמת ביוכימיה, מטבוליזם ואנדוקרינולוגיה

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה לרפואה

נדרש תואר בוגר במדעים ביו רפואיים, ברפואת שיניים, ברוקחות, בחקלאות, או במדעי החיים בציון 80 כתנאי מינימום.

תנאי הגשת מועמדות לייעוץ גנטי (לא יפתח  ב שנה"ל תשפ"ה): רשאים להגיש מועמדות לייעוץ גנטי בוגרי תואר ראשון במדעי החיים או ביולוגיה או מדעי הרפואה/מדעים ביו-רפואיים- בעלי ציון בוגר של 85 לפחות. תישקל מועמדותם של בעלי תואר ראשון ממקצועות אחרים (כגון סיעוד, רוקחות, פסיכולוגיה), אך למועמדים אלה תיתכן דרישה לקורסי השלמה טרם אפשרות להירשם למסלול.

השגת פטור באנגלית טרם התחלת הלימודים, הוא תנאי הכרחי לקבלה בכל בתי הספר ב פקולטה ל תואר מוסמך .

תנאי הקבלה מפורטים בכל מגמה בנפרד.

מספר המתקבלים מוגבל בהתאם ליכולת הקליטה של החוג, לפיכך עמידה בתנאי הקבלה של כל מגמה אינה מבטיחה קבלה למוסמך.

ועדת קבלה תחליט על קבלתם של המועמדים.

הסטודנטים שיתקבלו יוכלו לבדוק  מול ה פקולטה את זכאותם למלגת מחיה.

גובה המלגה ייקבע בהתאם וכפוף לתקנון המלגות של ה פקולטה .

תכנית מצטיינים אביש-פרנקל למסלול ישיר לדוקטורט במדעים ביו-רפואיים

תכנית חדשה (פועלת החל מתשפ"א) וייחודית שמטרתה להכשיר את דור המדענים הבא, שיעמוד בחזית המדע והתעשייה הרפואית בישראל ובעולם. התכנית מציעה לתלמידות ותלמידים מצטיינים מסלול הכשרה ייעודי בו יודרכו בעריכת מחקר בתחומי מחלות האדם, המנגנונים המולקולריים העומדים בבסיסן, ודרכי זיהוי וטיפול מתקדמות במחלות.

במסלול יסיימו המשתתפים תואר דוקטורט במדעים ביו-רפואיים. המשתתפים יקבלו את הבסיס הטוב ביותר עבור המשך הצטיינות במחקר אקדמי או עבור השתלבות בתעשייה הרפואית.
    מוזמנים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר במדעים.​
    לתכנית היוקרתית יתקבלו 8 תלמידות ותלמידי מחקר חדשים בכל שנה. קבלה לתכנית הינה על בסיס מצוינות ויכולות לימודיות, וכן מוטיבציה גבוהה להשתלב בצמרת המחקר הביו-רפואי העולמית. למועמדים המתאימים יתקיים ראיון ומבחן קבלה.​
    התלמידים שיתקבלו לתכנית יסיימו בשנה הראשונה את קורסי המוסמך ולאחר מכן יעברו למסלול הישיר לדוקטוראט.
    ההרשמה לתכנית המצטיינים "אביש פרנקל" תסתיים ב-31.05.2024.

פרטי קשר:
    מזכירות החוג: