מדיניות ומנהל בחינוך

• הר הצופים

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

התכנית למנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך מציעה תכנית לימודים עשירה ומגוונת המיועדת למתעתדים לשמש בתפקידי מנהיגות, ניהול ועיצוב מדיניות במערכת החינוך הפורמאלית והבלתי פורמאלית ולאלה המעוניינים לעסוק במחקר בתחום המדיניות, המנהיגות וההתנהגות הארגונית. הלימודים בתכנית מכוונים לאפשר ללומדים התפתחות אישית וצמיחה פרופסיונאלית ולפתח בקרב הלומדים רגישות לשיקולים הרלוונטיים לקביעת מדיניות ולניהול מערכות וארגוני חינוך. מערך הקורסים המוצע מיועד לתת כלים לחשיבה ולהבנה של תהליכים החיוניים להובלת  ארגוני חינוך לפעולה אפקטיבית, יעילה, רגישה וצודקת מוסרית.

אתר החוג

לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 - 31.10.2024 (רישום במועד מאוחר יותר יתאפשר באישור מיוחד).

סדרי הרשמה:

ברמה אוניברסיטאית: סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית - יש לצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך: כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים חתום בחותמת האוניברסיטה/המכללה בה למד, הכולל ממוצע ל תואר בוגר  ואישור זכאות ל תואר בוגר  (למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות ל תואר בוגר  , יש לצרף רק גיליון ציונים רשמי, מקורי, חתום, הכולל ממוצע ביניים לתואר).

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

מבנה התכנית:

הלימודים בתכנית למנהל מדיניות ומנהיגות בחינוך ל תואר מוסמך יתקיימו בשני מסלולים:

• מוסמך במנהיגות בית ספרית
      מיועד לסטודנטים המעוניינים לעסוק בניהול פורמלי של בתי ספר
    • מוסמך במנהל ומדיניות של מערכות חינוך
      מיועד לאנשים המעוניינים לעסוק בניהול עמותות, בתחומי מנהל במשרד החינוך, בקביעת מדיניות ועוד

בכל אחד מהם יתקיימו הלימודים בשני מסלולים:

• מסלול מחקרי

מיועדים לתלמידים מצטיינים המעוניינים בכיוון העיוני והמחקרי. תלמידי המסלול המחקרי יזכו להנחיה ולהדרכה אישית במהלך כל תקופת לימודיהם, ישולבו במידת האפשר במחקרים הנעשים על ידי מורי התכנית, ויעשה מאמץ לשלבם בתפקידים של עוזרי הוראה ומחקר.

• מסלול עיוני
      מיועדים לתלמידים הרוצים להרחיב את ידיעותיהם וכישוריהם לקראת השתלבותם בעשייה בשדה החינוכי.

תנאי קבלה:

ציונים

רשאים להגיש את מועמדותם ל לימודי מוסמך בחוג לחינוך תלמידים שסיימו את לימודי התואר הראשון בציון 80 לפחות. תלמידים שטרם סיימו חובותיהם לתואר הראשון, בקשתם תדון לפי ממוצע ביניים של 80 לפחות. היות ומספר הנרשמים גדול ממספר התלמידים אותם ניתן לקבל, אין ציון הקבלה המינימאלי הנדרש מבטיח קבלה - הדבר תלוי במספר המועמדים ביחס למספר המקומות בכל תכנית.

קורסי השלמה

סטודנטים שלא למדו קורס בסטטיסטיקה וקורס בשיטות מחקר בתואר הראשון, יידרשו לקורסי השלמה

• "השלמה בסטטיסטיקה ושיטות מחקר" מס' 37212 (קורס סמסטר יאלי)
    • "השלמה במחקר בחינוך" מס' 37225 (קורס סמסטר יאלי)

יש ללמוד את קורסי ההשלמה בשנה א, משום שהם תנאי מעבר לשנה ב'.

במכתב הקבלה יפורט לסטודנט אילו קורסי השלמה עליו לקחת על סמך גיליון הציונים מהתואר הראשון.

ריאיון אישי

מועמדים שעומדים בתנאי הקבלה שצוינו לעיל ושיימצאו מתאימים מבחינת תיקם יוזמנו לריאיון אישי.

פרטי קשר:

רכזת התכנית: כרמית דקל, 02-5881293, hug_237@savion.huji.ac.il