הלשון העברית

• הר הצופים

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

מטרת הלימודים היא להקנות בסיס עיוני ומתודי לחקר הלשון העברית ולעבודה מעשית בה. הלימודים מעניקים ידיעה מעמיקה בלשון העברית לתקופותיה על פי שיטות הבלשנות המודרנית והפילולוגיה, בזיקה ללשונות הקרובות לעברית קרבה של מוצא ובזיקה ללשונות היהודים בנות לווייתה של העברית. החוג מציע התמחויות בתקופות העיקריות של הלשון העברית ובתחומי המחקר הבלשניים השונים.

הלימודים ל תואר מוסמך מתנהלים במסלולים אלה:

המסלול המחקרי (מסלול א')

המסלול העיוני (מסלול ב')

הסטודנטים מרכיבים את תכנית הקורסים שלהם בהתייעצות עם המדריך האישי או עם יועץ המוסמך.

התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים

פתוחה לכל תלמידי המוסמך ב פקולטה , על חשבון מכסת ה נ"ז ים הדרושה לתואר.

אתר החוג

חפשו אותנו בפייסבוק

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 - 08.10.2024

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

מבנה התוכנית:

המסלול המחקרי (מסלול א') סטודנטים הלומדים במסלול המחקרי בלשון העברית בוחרים בתחום התמחותם לפי התעניינותם. נוסף על הלימוד בקורסים הם כותבים עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי. מסיימי מסלול זה יכולים להמשיך לתואר דוקטור בכפוף לעמידה בדרישות הקבלה.

המסלול העיוני (מסלול ב') סטודנטים הלומדים במסלול העיוני בלשון העברית מרכיבים את תכנית הקורסים שלהם בהתייעצות עם יועץ המוסמך לפי תחומי התעניינותם.

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

מה עושים עם זה?

מוסמכי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

תעסוקה כעורכי לשון בימינו הביקוש לעורכי טקסטים עבריים הולך וגובר. רבים מבוגרי החוג הם עורכי לשון בהוצאות לאור של ספרים, בכתבי עת, בשירות הציבורי ובעולם התקשורת, הן בערוצי הרדיו והטלוויזיה הן באתרי אינטרנט.

השתלבות במערכת החינוך בוגרים רבים של חוגנו מלמדים את הלשון העברית ואת תולדותיה בחטיבות הביניים ובבתי ספר תיכוניים (יש מחסור חמור במורים ללשון העברית במערכת החינוך). רבים מהבוגרים משתלבים בהוראה במכללות, באוניברסיטאות, בהוראת העברית לסטודנטים מחו"ל ולעולים חדשים באולפנים. בוגרי האוניברסיטה העברית מבוקשים מאד למשרות אלו.

עיסוק בהוראת עברית כשפה זרה במוסדות רבים בארץ ובחו"ל

תעסוקה באקדמיה ללשון העברית במסגרת מפעל המילון ההיסטורי או במסגרת העבודה בוועדות המינוח או בייעוץ בענייני הלשון העברית שהאקדמיה מספקת לציבור הרחב.

אפשרויות תעסוקה בחברות המעסיקות מומחים בעלי ידע מעמיק בלשון העברית.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

פרטי קשר:

ראשת החוג: פרופ' עדינה מושבי adina.moshavi@mail.huji.ac.il

יועצת לימודים ל תואר מוסמך : פרופ' יעל רשף  Yael.Reshef@mail.huji.ac.il

מזכירות החוג: גב' איריס פרג, טלפון: 02-5883558 irispe@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: ימי א' בשעות 14:30-11:30,  בימים ב'-ה' בשעות 13:00-10:00, חדר 4504 (גוש 5, ירוק)