פסיכולוגיה חינוכית ופסיכולוגיה קלינית של הילד

• הר הצופים

• מחקרי

• מידע כללי:

• התכנית הקלינית-חינוכית באוניברסיטה העברית הינה התכנית היחידה בארץ המכשירה את בוגריה הן להתמחות קלינית והן להתמחות חינוכית. שילוב ייחודי זה משקף את תפיסת העולם בתכנית, לפיה טיפול מיטבי דורש היכרות עמוקה עם מנגנוניו הנפשיים של הפרט יחד עם התייחסות להקשר המערכתי ומשפחתי. בהתאם לכך, ההכשרה מאופיינת בגישה אינטגרטיבית הכוללת עבודה עם הילד, ההורים והמשפחה, הבנה של מערכת החינוך ומסגרות נוספות שעשויות לסייע בהתערבות. אנו מאמינים כי אינטגרציה זו מספקת הכשרה מקיפה יותר המובילה לפיתוח אישי ולבניית אנשי מקצוע מן המעלה הראשונה בתחום של טיפול בילדים ובהורים.
    • בתכנית מושם דגש על מחקר איכותי ועל שילוב בין מחקר לעבודה טיפולית: התכנית מכשירה את תלמידיה לחשיבה מחקרית, הבנה מתודולוגית ופיתוח מיומנויות של קלינאים-חוקרים.

אתר החוג

לרשימת תכניות ביה"ס לחינוך לתואר שני

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 - 01.05.2024

סדרי הרשמה:

ברמה אוניברסיטאית: סטודנטים שלמדו בארץ נרשמים במדור לרישום ולקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה העברית יש לצרף מסמכים על פי הדרישות  המופיעות באתר.

ברמת בית הספר לחינוך: כניסה למערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.

מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידים מחו"ל, טל' 02-5882607.

תנאי קבלה:

ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי הבוגר, ציון 87 לפחות בלימודי הבוגר בפסיכולוגיה, ועמידה בבחינת המתא"ם בציון של 115 לפחות.

כל תנאי הקבלה מפורטים באתר בית בספר לחינוך

החוג שומר לעצמו את הזכות לשנות את תנאי הקבלה.

פרטי קשר:

לפרטים נוספים או שאלות בנוגע להליך ההרשמה ניתן לקבל במזכירות החוג לחינוך אצל גב' טללית גנץ tlalitg@savion.huji.ac.il, טל': 02-5881190.

לפרטים נוספים על התכנית או לשאלות בנוגע לתכנית הלימודים ותכנים אקדמיים ניתן לפנות ישירות

לרכזת התכנית: גב' איילה לרנר זיכרמן , דוא"ל: hug_239@savion.huji.ac.il 02-5882041.

ראש התכנית: ד"ר נועה סקה noa.saka@mail.huji.ac.il