ניהול מוסדות ללא כוונות רווח וארגונים קהילתיים

• הר הצופים

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

התכנית מוצעת במסגרת התכניות ע"ש יוסף י' שוורץ המתקיימות בחסותם המשותפת של בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד ובית הספר לחינוך.
    התכנית שמה לה למטרה להקנות ידע וכלים לחשיבה שיטתית, אנליטית וכוללנית בתחומי המדיניות והניהול; להקנות היכרות עם תיאוריות עדכניות וכלי ניתוח, תכנון ובקרה וכן לפתח תשתית של מחקר עיוני ומעשי אשר יזין ויעשיר את תכנית הלימודים ואת הלומדים בה. התכנית מקנה מיומנויות ניהוליות אישיות ובין-אישיות ומיועדת לקובעי מדיניות, מנהלים וסגל בכיר בארגונים קהילתיים ובארגונים ללא כוונת רווח בפועל או לכאלה המתעתדים לעסוק במגזר השלישי ובארגונים ללא כוונות רווח בעתיד.

אתר החוג

מבנה התכנית:

התכנית מציעה שני מסלולי לימוד: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ו מסלול לא מחקרי (ללא עבודת גמר).
    משך הלימודים בתכנית שנתיים אקדמיות. הלימודים מרוכזים ביום לימודים אחד בשבוע, וכן מוצעים קורסים מרוכזים במהלך חופשת ה סמסטר ובחופשת הקיץ.

התכנית מציעה מסלול מואץ לסטודנטים אשר סיימו את התואר הראשון שלהם בהצטיינות. במסגרת המסלול המואץ, הסטודנטים לומדים יומיים בשבוע ומסיימים את התואר תוך שלושה סמסטר ים. במסגרת התכנית קיימות שתי התמחויות:

התמחות בתחום יזמות חברתית

התמחות בתחום המוגבלויות, שיקום ובריאות הנפש

למסיימים בהצלחה את הלימודים יוענק ה תואר מוסמך בניהול ארגונים בחברה האזרחית (M.A).

תנאי קבלה:

ועדת הקבלה תדון בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד ובהתאם ליכולת הקליטה של התכנית. יתקבלו בעלי הנתונים הטובים ביותר מבין אלה שממלאים אחר תנאי הקבלה. במקרים חריגים תדון ועדת קבלה בבקשות מיוחדות.

התנאים להגשת מועמדות:

נדרשת תעודת זכאות ל תואר בוגר בציון ממוצע 80 ומעלה. תינתן עדיפות לבעלי ניסיון בניהול ארגונים קהילתיים, מוסדות ללא כוונות רווח או ארגונים ציבוריים.
    סטודנטים שיתקבלו לתכנית ולא למדו במסגרת תואר הבוגר את הקורסים מבוא למדינת הרווחה ושיטות מחקר, ידרשו לקורסי השלמה שיתקיימו לפני תחילת שנת הלימודים במסגרת בית הספר לעבודה סוציאלית או ידרשו להשלים לימודים אלו בכל מוסד אקדמי מוכר, לפני תחילת שנת הלימודים.

מועדי הרשמה:

20.01.19 - 22.08.19

הרשמה נוספת בחוג:

בנוסף להרשמה באתר הרישום של האוניברסיטה העברית באינטרנט, על המועמדים להעביר מסמכים נוספים דרך מערכת ההרשמה לתארים מתקדמים [2] כמפורט להלן:

1. קורות חיים
    2. אישור זכאות ל תואר בוגר בעבודה סוציאלית
    3. גיליון ציונים רשמי
    4. 2 המלצות (יועברו ישירות למערכת על ידי הממליץ): מכתב המלצה ממקום העבודה או ההתנדבות, מכתב המלצה ממקום הלימודים

לא תידון מועמדות ללא המסמכים המפורטים.