לימודים רוסיים וסלאוויים

• جبل المشارف

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

הכשרה למחקר בתחומים: היסטוריה, פוליטיקה, ספרות ותרבות רוסית, היסטוריה ותרבות של יהודי רוסיה ומזרח אירופה.

במסלול המחקרי לימודים שיילמדו מחוץ לחוג ייקבעו בהתייעצות עם המדריך האישי ובאישורו של ראש החוג. שיעורים או סמינריונים אלה יהיו בעיקר מהחוגים הבאים: היסטוריה, היסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו, ספרות כללית והשוואתית, ספרות עברית, בלשנות, פילוסופיה, לימודי התאטרון, תולדות האמנות, לימודי תרבות ולימודים גרמניים.

אתר החוג

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ג:

23.01.2022 - 16.10.2022

להרשמה

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי:
    סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול הלא מחקרי: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. לתכנית לימודים אישית, בכל אחד מהמסלולים, ניתן להתקבל על פי אותם תנאי קבלה של כל מסלול כבר מראשית הלימודים לקראת תואר מוסמך .

ה. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

אין דרישה לידיעת השפה הרוסית.

פרטי קשר:

ראש החוג: פרופ' אלכסנדר קוליק kulik@mail.huji.ac.il