סטטיסטיקה

• جبل المشارف

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

הלימודים ל תואר מוסמך  בסטטיסטיקה מיועדים להרחבה, העמקה והשלמת הידע הנרכש ב תואר בוגר  בסטטיסטיקה. הלימודים מכשירים את הסטודנטים לקראת מחקר עיוני ומעשי ולקראת יישום הסטטיסטיקה וחקר הביצועים בשטחי מחקר ועבודה שונים.

אתר החוג

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ב:

ההרשמה תחל בתאריך 17.01.2021 ותסתיים בתאריך 30.06.2021.

תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

מבנה התכנית:

הלימודים בתוכנית מכוונים להכשיר סטטיסטיקאים להפעלה ולפיתוח של שיטות הסקה סטטיסטיות לצרכים מעשיים. הקורסים כוללים הן קורסים תיאורטיים להבנה עמוקה של מודלים הסתברותיים וסטטיסטיים והן קורסים יישומיים ללימוד שיטות חדשות לניתוח נתונים מורכבים. התוכנית כוללת בשנתה השניה קורס ייעוץ בו הסטודנטים מתנסים בעבודת ייעוץ עבור חוקרים מתחומי ידע שונים על בעיות סטטיסטיות אמיתיות. במהלך התואר הסטודנטים יוכלו ללמוד קורסי בחירה ממגוון תחומים שיעשירו את הידע וההתמחות שלהם בכיוונים שונים. סטודנטים העושים תואר מחקרי יתחילו בשנתם השנייה לעבוד על המחקר, לאחר שמצאו מנחה מבין אנשי הסגל.

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה  למדעי החברה

בוגרי החוג לסטטיסטיקה - ציון של 80 לפחות ב תואר בוגר  בסטטיסטיקה. תנאי זה מהווה תנאי מינימום אך אינו מקנה זכות אוטומטית לקבלה.
    בוגרי חוגים אחרים - רשאים להגיש מועמדות. יתקיים דיון אישי לגבי כל מועמד והקבלה תהיה מותנת בלימודי השלמה.

הנחיות לרישום:

המועמדים מתבקשים להירשם ללימודי המוסמך באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה ובמקביל לשלוח גיליון ציונים מקורי ואישור זכאות לתואר מקורי, לכתובת: מזכירות לענייני תלמידים עבור גב' סיון בכר, ה פקולטה למדעי החברה, האוניברסיטה העברית, הר הצופים, ירושלים, 9190501.

פרטי קשר:

מזכירת החוג: גב' קלייר פגיס,  clarep@savion.huji.ac.il, טלפון: 02-5883047