פיסיקה

• أدموند ي سفرا - جفعات رام

• מחקרי

• מידע כללי:

פיסיקה היא מדע הטבע הבסיסי ביותר, המנסה לפענח את חוקי הטבע היסודיים, החל מההרכב המיקרוסקופי של החומר וכלה במבנה היקום כולו. לימודי הפיסיקה מהווים אתגר אינטלקטואלי מרתק, ומכשירים אנשי הוראה, מחקר ופיתוח מבוקשים ביותר באקדמיה ובתעשיה. הפיסיקה, כמדע טבע, משלבת ניסויים במעבדות עם מחקר תיאורטי שבו כלי המחקר העיקריים הם המתמטיקה והמחשב. תלמידי המוסמך משתלבים בקבוצות המחקר המתקדמות של המכון לפיסיקה. סטודנטים מצטיינים מוזמנים בתום השנה הראשונה ובמהלך השנה השנייה של לימודי המוסמך להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט.

אתר החוג

אתר ה פקולטה

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-31.08.24

הודעות החלטה יישלחו למועמדים בתחילת חודש יולי.

סדרי הרשמה:

ההרשמה ל תואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1.
    ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת ה פקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף המסמכים הבאים:
    - גיליון ציונים הכולל ממוצע ל תואר בוגר ואישור זכאות ל תואר בוגר .
    - קורות חיים.
    עמוד המתאר פרויקט מחקר בו היית מעורב/ת או נושא בפיסיקה המעניין אותך במיוחד.
    - מכתבי המלצה.
    לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

» מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).
    » למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות ל תואר בוגר , יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.
    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל shulic@savion.huji.ac.il

מבנה התכנית:

משך הלימודים: שנתיים

לימודים בקורסים בהיקף 32 נ"ז (8 נ"ז חובה, 17 נ"ז חובת בחירה, 7 נ"ז בחירה).

החל מ סמסטר ב' של השנה הראשונה- תחילת המחקר עם מנחה וכתיבת עבודת הגמר. יש להתקשר עם מנחה לעבודת התזה עד תחילת סמסטר ב'.

ניתן לשלב במוסמך לפיסיקה תוכניות המתמחות בטכנולוגיה ואינפורמציה קוונטית, מדעי המחשב או בננו מדע. תוכניות אלו דורשות תהליך קבלה נוסף.

לפרטים לגבי התמחות בננוטכנולוגיה לחצו כאן

לפרטים לגבי התמחות בטכנולוגיה ואינפורמציה קוונטית לחצו כאן

לפרטים לגבי התמחות במדעי המחשב לחצו כאן

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע.

ללימודים ל תואר מוסמך רשאי להגיש מועמדות סטודנט בעל תואר בוגר בפיסיקה מהאוניברסיטה העברית, שציונו הסופי המשוקלל הוא 85 לפחות. במקרים חריגים תישקל קבלתם של סטודנטים שציון הבוגר שלהם נמצא בתחום 80-85. כמו כן, סטודנט שהשלים לימודי תואר בוגר בפיסיקה במוסד אקדמי מוכר אחר בהישגים זהים, יוכל להגיש את מועמדותו ל לימודי מוסמך . מועמדים מתאימים יתבקשו להגיש חומר נלווה באתר ה פקולטה  ולעיתים יזומנו לראיון. משרות הוראה ומלגות תוצענה למתאימים.

תנאי קבלה נוסף ל תואר מוסמך הוא השלמת קורסי החובה אם טרם נלמדו ובפרט הקורסים: מבוא לפיסיקה סטטיסטית, תורת הקוונטים 2, משוואות של פיסיקה מתמטית, חשמל אנליטי ומבוא למחקר.

סיום לימודי המוסמך יאושר רק לאחר מילוי חובות לימודי ההשלמה בתנאים שייקבעו ובהתאם לתכנית הלימודים לבוגר.

דרישת פטור באנגלית - בעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג יהיו פטורים מלימודי אנגלית כשפה זרה.

הסדרי הוראה ומלגות מחיה בחוג לפיסיקה:

סטודנטים המתקבלים ללימודי המוסמך יקבלו לכל הפחות 5,500 ש"ח או יותר (בצירוף משרת הוראה).

להלן פירוט אפשרויות השילוב:

כ-7,000 ש"ח לתלמידים בעלי משרת הוראה.

כ- 8,000 ש"ח לתלמידים מצטיינים בעלי משרת הוראה. (הגדרת מצטיינים - כרבע עליון ממקבלי משרות ההוראה).

מספר המשרות בחוג משתנה משנה לשנה ומוערך בכ-67% מכלל תלמידי המוסמך אשר מתקבלים.

הטבות נוספות לבעלי משרות הוראה: קרן השתלמות וביטוח פנסיוני.

חובת ההוראה בחוג לפיסיקה במסגרת התכנית:
    סמסטר ים לפי שיבוץ החוג באפשרויות הבאות:
    כ-4 שעות תרגול בכיתה, כ-6 שעות הדרכה במעבדה או כ-12 שעות בדיקת תרגילים.

קבלת משרה בחוג למי שנרשם אחרי 01.07.2024 הינה על בסיס מקום פנוי ולפי צרכי החוג.

מעבר למסלול ישיר לדוקטורט:

סטודנטים חוקרים מצטיינים במוסמך, מוזמנים להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט במהלך השנה השנייה של לימודי המוסמך.

פרטי קשר:

ראש החוג: פרופ' אילון שרמן - טל': 02-6585226 Eilon.Sherman@mail.huji.ac.il

יועץ לימודי מוסמך : פרופ' אלדד בטלהיים - טל':02-6585148, בתיאום במייל: eldadb@phys.huji.ac.il בניין דנציגר ב, חדר 204

מזכירה לענייני הוראה: גב' טל בן שטרית - 02-6584541, talbs@savion.huji.ac.il

מזכירה לענייני תלמידים: גב' טלי קורן-קטן - 02-6585226talikk@savion.huji.ac.il

קבלת קהל: ימים א'-ה' בין השעות 09:00- 12:00 ובין השעות 13:00- 15:00 בניין לוין, חדר 9