ספרות עברית

• كلية العلوم الانسانية

• מחקרי, עיוני

מידע כללי:

מטרת הלימודים לתואר השני בחוג לספרות עברית היא להעמיק ולפתח את הידע בתחום זה, ולגבש תפיסה רחבה של שדה הספרות העברית לתקופותיו ולסוגותיו. הלימודים קושרים את קצות החוטים שהתחילו להתגלות בתואר הראשון ומעודדים את הסטודנטים לפתח עמדה ביקורתית, טעם וכיווני עניין עצמאיים משלהם, ולאפשר צעדים ראשונים במחקר. הלימודים לתואר שני בחוג, מזמינים אתכם להביא את הספרות העברית שמרתקת אתכם אל הלימודים האקדמיים.

ההדרכות האישיות וכיתות הסמינרים מאפשרות דיוני עומק והשתהות על סוגיות עקרוניות, מתוך שיחה קרובה עם מיטב המורים והחוקרים של הספרות העברית שמחקריהם מצויים בחזית המחקר בתחום, בארץ ובעולם.
    הלימודים מבוססים על קריאה מעמיקה ביצירות הספרות המשולבת בדרכי עיון ביקורתיות, שיטות מחקר ותיאוריה מגוונת מתחומי הספרות והאסתטיקה וגם מתחומי מחקר של לימודי תרבות ומדעי החברה, כדוגמת סוציולוגיה, מדע המדינה ופסיכולוגיה. הצטרפו אלינו!

תחומי ההתמחות בחוג: ספרות עברית חדשה, ספרות ימי הביניים, אגדה וספרות עממית, פיוט ושירת קודש, לימודי תרגום.

אתר החוג

התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים

פתוחה לכל תלמידי המוסמך ב פקולטה , על חשבון מכסת ה נ"ז ים הדרושה לתואר.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024- 08.10.2024

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

מבנה התכנית:

הלימודים מתקיימים במסלולים והמגמות הבאים:

מסלול מחקרי

מסלול עיוני

סטודנטים ל תואר מוסמך שהינם בוגרי אחד החוגים הספרותיים או הבלשניים יכולים להשתלב בתכנית של לימודי התרגום המוצעת על ידי בית הספר לספרות. מידע נוסף ניתן למצואכאן.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

פרטי קשר:

ראש החוג: ד"ר תמר הס tamar.hess@mail.huji.ac.il
    יועץ לימודים ל תואר מוסמך : פרופ' גדעון טיקוצקי giddon.ticotsky@mail.huji.ac.il
    מזכירות החוג: גב' איריס פרג, טלפון: 02-5883558, irispe@savion.huji.ac.il
    שעות קבלת קהל: ימים א-ה, 10:00-13:00, חדר 45407 (גוש 5, ירוק)

• תואר שני בספרות עברית חשוב לכל מי שמתעתד לעסוק בהוראת הספרות בבתי ספר או מוסדות אחרים, בחינוך ובגיבוש תוכניות לימודים. בוגרות החוג פונות אל הוראה והנחיית סדנאות, עריכה לשונית ועריכה ספרותית, תרגום, עיתונות, ניהול מוסדות תרבות, הפקת אירועים תרבותיים, כתיבה ספרותית של סיפורת ושירה וכמובן, לימודים מתקדמים ומחקר. הלימודים מאפשרים העמקה בנושאים הקרובים אל לבכם והרחבה של הידע.