תוכנית המוסמך בעבודה סוציאלית לבוגרי תחומים אחרים - מסלול השלמות

• جبل المشارف

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד מציע לבעלי תואר בוגר  או מוסמך בתחומים אחרים, תכנית לימודים לקראת תואר מוסמך  בעבודה סוציאלית.

התכנית כוללת לימודי השלמה, הכשרה מקצועית במשך שנתיים, והשתלבות בתכנית המוסמך הרגילה לעבודה סוציאלית בכל אחת משתי מגמות הלימוד:

1. המגמה ללימודים מתקדמים בטיפול ישיר (סמל חוג 450) - מטרת הלימודים במגמה זו היא להרחיב את הידע העיוני, האמפירי והקליני של עובדים סוציאליים, על מנת לתת בידיהם כלים שיאפשרו להם להשתמש בניסיונם המעשי בהתמודדות עם סוגיות העולות מהשדה הטיפולי. בתכנית מושם דגש על עבודה קלינית עם יחידים ועם משפחות בהקשרם החברתי והתרבותי, תכנון שיטתי של ההתערבות המקצועית והערכת יעילותה, והפקת לקחים יישומיים.

2. המגמה לעבודה סוציאלית אינטגרטיבית (סמל חוג 452) המגמה מיועדת לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים המעוניינים להעמיק את הידע התיאורטי והמחקרי שלהם. התכנית משלבת בין הגישות השונות בעבודה הסוציאלית, ומשקפת את הדגש ששם בית הספר על שילוב בין הטיפול הישיר בפרט ובמשפחה, לבין גישות קהילתיות ותפיסות של שינוי חברתי ברמות המאקרו.

למסיימים בהצלחה את הלימודים בכל אחת מהמגמות יוענק תואר מוסמך בעבודה סוציאלית (MSW).

אתר התכנית

אתר ביה"ס

מבנה התכנית:

התכנית מציעה שני מסלולים בכל המגמות: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ו מסלול לא מחקרי (ללא עבודת גמר).

משך הלימודים בתכנית שלוש שנים. בשנתיים הראשונות לתואר יידרשו הסטודנטים ליום לימודים מרוכז אחד בשבוע וליומיים נוספים של הכשרה מעשית. בשנה השלישית יידרשו הסטודנטים ליום לימודים שבועי אחד בלבד. כמו כן מוצעים קורסים מרוכזים במהלך חופשת ה סמסטר ובחופשת הקיץ.

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ג:

ההרשמה תחל בתאריך 23.01.2022 ותסתיים בתאריך 30.04.2022

הרשמה נוספת בחוג:

בנוסף להרשמה באתר הרישום של האוניברסיטה העברית באינטרנט, על המועמדים להעביר מסמכים נוספים דרך מערכת ההרשמה לתארים מתקדמים כמפורט להלן:

1. קורות חיים
    2. תמונת פספורט סטנדרטית
    3. אישור זכאות ל תואר בוגר /מוסמך בתחום אחר
    4. גיליון ציונים רשמי עם ציון גמר
    5. 2 המלצות (יועברו ישירות למערכת על ידי הממליץ/ה):
      א.  מכתב המלצה ממקום העבודה או ההתנדבות
      ב. מכתב המלצה ממקום הלימודים

למעוניינים במגמת הטיפול הישיר יש לצרף בנוסף אישור מעסיק/ה וטופס מדריך/ה המעידים על ניסיון מקצועי של שנה לפחות מיום הזכאות ל תואר בוגר ועד לסיום מועד ההרשמה לתכנית שלפני שנת הלימודים המיועדת, כמפורט תחת תנאי הקבלה למגמה.

לא תידון מועמדות ללא המסמכים המפורטים.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן מהוות תנאי להגשת מועמדות בלבד, ואינן מקנות זכות קבלה אוטומטית לתכנית. בית הספר דן בכל בקשה בהתאם לכישורי המועמד/ת ובהתאם ליכולת הקליטה של התכנית. לתכנית יתקבלו בעלי הנתונים הטובים ביותר מבין אלו העומדים בתנאי הקבלה.

על המועמדים להציג לימודים קודמים במדעי החברה בהיקף של 12 נ"ז לפחות משלוש הקבוצות הבאות (ראו פירוט):
    »  נ"ז מלימודי הפסיכולוגיה.
    »  נ"ז מלימודי המחקר.
    »  נ"ז מלימודי הסוציולוגיה, החברה הישראלית, הכלכלה, ההתנהגות הארגונית ומדע המדינה.

לכל מגמה תנאי קבלה נוספים משלה:

1. המגמה ללימודים מתקדמים בטיפול ישיר (סמל חוג 450): תואר בוגר בציון ממוצע 85 לפחות והתנסות עדכנית של שנה לפחות מיום הזכאות ל תואר בוגר ועד לסיום מועד ההרשמה שלפני שנת הלימודים המיועדת, בשכר או בהתנדבות במסגרת טיפולית ציבורית עם שלושה מטופלים לפחות למשך תקופה של שלושה חודשים לפחות כל אחד, תוך הדרכה שבועית על ידי איש מקצוע רלוונטי (עובד סוציאלי/פסיכולוג).

2. המגמה לעבודה סוציאלית אינטגרטיבית (סמל חוג 452): תואר בוגר בציון 85 לפחות. למי שטרם סיים את תואר הבוגר, אישור הזכאות צריך להיות עד ה- 30.09 של אותה שנה.

» מועמדים עם ציון ממוצע 80 עד 85 יכולים להגיש בקשה להתקבל למוסמך והיא תידון בועדת הלימודים של התכנית.

» כמו כן נדרש פטור באנגלית ממוסד אקדמי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה  בעת הגשת המועמדות.

לרשימת המוסדות האקדמיים ש לימודי בוגר בהם מקנים פטור באנגלית.

ועדת הקבלה שומרת לעצמה הזכות לזמן מועמדים לראיון אישי על פי הצורך.

פרטי קשר:

רכזת התכנית: גב' רמה בוטביניק, 02-5880452 או 02-5882185/8, swm@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: ימים א'-ה', 09:00 - 15:00, חדר 310 בבית הספר לעבודה סוציאלית