לימודי הגיל הרך

• الخدمة الاجتماعية

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

תכנית המוסמך בגיל הרך מוצעת במסגרת התכניות ע"ש יוסף י' שוורץ, המתקיימות בחסותו של בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד.

מטרת התכנית לפתח מנהיגות מקצועית ויכולת מחקרית בתחום הגיל הרך. התכנית מבוססת על תפיסה מערכתית ועל גישה התפתחותית אקולוגית לגיל הרך, תוך שילוב ידע אינטרדיסציפלינרי אשר בא לתת מענה לצרכים הייחודיים של ילדים וילדות אלה.

קיימות 3 מגמות במסגרת תכנית המוסמך בלימודי הגיל הרך:

1. המגמה להדרכה וייעוץ- סמל חוג 453: המגמה מיועדת להכשיר את הסטודנטיות והסטודנטים לתפקידי הדרכה ויעוץ, פרטני וקבוצתי, במסגרות חינוכיות לגיל הרך. הלימודים במגמה כוללים קורסים תיאורטיים ומקצועיים, סמינר מחקר וקורסי מחקר,  פרקטיקום  המלווה בהדרכה אישית ובסדנה קבוצתית

2. המגמה למדיניות וניהול- סמל חוג 454: מגמת מדיניות וניהול בגיל הרך מפתחת ומקנה  ידע בגיל הרך הממוקד בפיתוח תוכניות, מדיניות וניהול בתחום השירותים לגיל הרך. המגמה מיועדת  לסטודנטים וסטודנטיות שמעוניינים לרכוש ידע על הורים ילדים ומסגרות בגיל הרך מתוך רצון ללמוד לפתח תוכניות חדשות בתחום הגיל הרך או לנהל שירותים בתחום זה.

3. המגמה לטיפול בבריאות הנפש- סמל חוג 455: המגמה מיועדת להכשיר אנשים ממגוון המקצועות הטיפוליים לעבודה עם ילדים וילדות בסיכון ועם משפחותיהם, ועם הצוותים במסגרות החינוך בהן הם שוהים. הלימודים במגמה כוללים קורסים תיאורטיים ומקצועיים, סמינר מחקר וקורסי מחקר,  פרקטיקום  המלווה בהדרכה אישית ובסדנה קבוצתית.

במקביל ללימודים העיוניים, במסגרת המגמות להדרכה וייעוץ ובריאות הנפש הסטודנטים מבצעים פרקטיקום בשדה, המלווה בהדרכה.

למסיימים בהצלחה את הלימודים יוענק תואר מוסמך בלימודי הגיל הרך (M.A).

אתר התכנית

אתר ביה"ס

מבנה התכנית:

התכנית מציעה שני מסלולים בכל המגמות: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ומסלול עיוני (ללא עבודת גמר).

משך הלימודים בתוכנית שנתיים אקדמיות. הלימודים במגמה למדיניות וניהול מרוכזים ביום לימודים אחד בשבוע והלימודים במגמות הדרכה ויעוץ ובריאות הנפש, מרוכזים ביומיים בשבוע (יום לימודים עיוני ויום פרקטיקום בשדה), וכן מוצעים קורסים מרוכזים במהלך חופשת ה  סמסטר  ובחופשת הקיץ.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.06.2024

הרשמה נוספת בחוג:

בנוסף להרשמה באתר הרישום של האוניברסיטה העברית באינטרנט, על המועמדים להעביר מסמכים נוספים דרך מערכת ההרשמה לתארים מתקדמים כמפורט להלן:

1. קורות חיים
    2. תמונת פספורט סטנדרטית
    3. אישור זכאות ל תואר בוגר /מוסמך
    4. גיליון ציונים רשמי עם ציון גמר
    5. 2 המלצות (יועברו ישירות למערכת על ידי הממליץ/ה):
      א.  מכתב המלצה ממקום העבודה או ההתנדבות
      ב. מכתב המלצה ממקום הלימודים

לא תידון מועמדות ללא המסמכים המפורטים.

תנאי קבלה:

תואר בוגר בציון ממוצע 80 לפחות.

1. המגמה להדרכה וייעוץ (סמל חוג 453): רצוי ניסיון של שנה לפחות בעבודה עם הגיל הרך.

2. המגמה למדיניות וניהול (סמל חוג 454): תינתן עדיפות למועמדים המגיעים מתחומי הניהול והפיקוח בגיל הרך או במסגרות טיפול או חינוך קרובות

3. המגמה לטיפול בבריאות הנפש (סמל חוג 455): ראיון קבלה אישי. נדרש תואר בוגר בתחומי הטיפול בילדים צעירים במסגרת טיפולית (עובדים סוציאליים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת.

» כמו כן נדרש פטור באנגלית ממוסד אקדמי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה  בעת הגשת המועמדות.

» סטודנטים שיתקבלו לתכנית ולא למדו במסגרת תואר הבוגר את הקורס בשיטות מחקר, יידרשו לקורס השלמה שיתקיים לפני תחילת שנת הלימודים במסגרת בית הספר לעבודה סוציאלית או יידרשו להשלים לימודים אלו בכל מוסד אקדמי מוכר, לפני תחילת שנת הלימודים.

לרשימת המוסדות האקדמיים ש לימודי בוגר בהם מקנים פטור באנגלית.

פרטי קשר:

רכזת התכנית: גב' איילה ויינברג פירו, 02-5880452 או 02-5882185/8, swm@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: ימים א'-ה', 09:00 - 15:00, חדר 311 בבית הספר לעבודה סוציאלית