עבודה סוציאלית עם חוג נוסף לתואר בוגר במשפטים

אודות החוג:
מאמינים בצדק חברתי? רואים את העתיד שלכם בעשייה למענו?
תכנית הלימודים מיועדת למצטיינים ומשלבת תואר ראשון בעבודה סוציאלית עם לימודי חוג נוסף במשפטים
תכנית הלימודים נמשכת 4 / 4.5 שנים ובסיומה יוענק לכל סטודנט תואר בעבודה סוציאלית ותעודה נלווית המעידה על סיום חובות הלימוד בחוג. 

מידע נוסף באתר

 

למה ללמוד עבודה סוציאלית עם לימודי החוג למשפטים?
הפערים החברתיים, המציאות הכלכלית והחברתית והאמונה בערכים של שוויון הזדמנויות הופכים את מקצוע העבודה הסוציאלית למבוקש וחיוני במדינת הרווחה. עובדים סוציאליים ממלאים תפקידים רבים המעוגנים בחקיקה, כגון "פקידי סעד לחוק הנוער" הפועלים ביחד עם בתי משפט בהגנה על ילדים בסיכון; "פקידי סעד לסדרי דין" שתפקידם להמליץ לבתי משפט על משמורת ילדים במקרים של סכסוכי גירושין. בנוסף לכך, עובדים סוציאליים פעילים בעבודה עם אוכלוסיות מגוונות סביב מאבק על זכויות חברתיות, דבר שמצריך הבנה של חקיקה חברתית. כל אלה יוצרים ממשקים הולכים וגוברים בין עולם המשפט ועולם העבודה הסוציאלית.
הסטודנטים בתכנית יזכו להכשרה כעובדים סוציאליים ויחשפו לאתגרים אקדמיים ושילובים מעניינים מהתחום המשפטי אשר יעשירו את הלמידה, יעמיקו אותה ויפתחו בפני כל סטודנט אפיקי מחקר ועיסוק פרקטי בעל משמעות חברתית ואישית.
מקצוע העבודה הסוציאלית מתבסס על ערכים ועל ידע ומיומנות. תכנית הלימודים המשולבת היא יוקרתית שמציבה את הבוגרים שלה כמובילים בעשייה החברתית.
תואר בעבודה סוציאלית הוא תנאי הכרחי לאיוש תפקידים ולקידום במערכת שירותי הרווחה במסגרת הממשלתית, הציבורית והפרטית- עסקית. השילוב עם לימודי משפטים מציב את הבוגרים בנקודת פתיחה מצוינת עם סיום התואר ומעניק להם יתרון תעסוקתי משמעותי.
הצטרפו אלינו! לבית הספר הראשון שהוקם בארץ ללימודים אקדמיים של מקצוע העבודה הסוציאלית.

 

מה עושים עם זה:
בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:
1.  עובדים סוציאליים במסגרת ציבורית: ברשויות המדינה (במחלקות לשירותים חברתיים בעירייה), בבתי ספר ממשלתיים, במחלקות בתי החולים, בבתי סוהר, בצבא, במוסדות פסיכיאטריים, בבתי המשפט, בסניגוריה הציבורית ועוד.
2.  עובדים סוציאליים במגזר השלישי - במעונות ובמרכזים לילדים ולנערים בסיכון, בארגונים המסייעים לאנשים עם מוגבלויות, תחנות ייעוץ לנישואין ומשפחה ובארגונים אחרים.
3.  עובדים סוציאליים במסגרות פרטיות – בבתי ספר פרטיים, בבתי אבות .
4.  המשך ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטאות מובילות אחרות.
5.  השתלבות במשרדי עורכי דין במגוון רחב של תחומים מסחריים, אזרחיים, פליליים ועוד.
6.  יעוץ משפטי לחברות ותאגידים.
7.  תעסוקה בפרקליטות המדינה.
8.  השתלבות בעמותות וארגונים חברתיים בתפקידי ייעוץ משפטי ועוד.

 

מבנה הלימודים:
תכנית הלימודים בעבודה סוציאלית
הלימודים ל תואר בוגר בעבודה סוציאלית ( B.S.W) משלבים לימוד עיוני מעמיק והתנסות מעשית משמעותית. את תחילת הדרך נקדיש ללימוד קורסי החובה וביניהם: מבוא לעבודה סוציאלית, האדם במשפחה, מדינת הרווחה, מושגי יסוד בפסיכולוגיה וסוציולוגיה ועוד.
בהמשך הלימודים, נשלב את הלימוד העיוני עם הכשרה מקצועית והתנסות מגוונת בסוכנויות, מוסדות וארגוני רווחה שונים כדוגמת: גופים קובעי מדיניות וחקיקה, ƒארגונים וולונטריים, מרכזי גמילה, מרכזי שיקום, בתי אבות, מקלטים לנשים מוכות, שירותי מבחן, שירותי בריאות הנפש, בתי חולים ושירותי בריאות, שירותי אימוץ, מרכזים קהילתיים, בתי ספר, מוסדות ושירותים לילדים ונוער ומחלקות לשירותים חברתיים.
ההכשרה המקצועית מתבצעת בלווי הדרכה אישית צמודה של עובדים סוציאליים המוכשרים על ידי בית הספר שלנו כמדריכי סטודנטים. המדור להכשרה מקצועית בבית ספרנו , משבץ, מלווה ותומך בסטודנטים בצורה מקיפה תוך כדי פיקוח על קליטתם בארגונים השונים בהם הם משובצים.
אנו מציעים לכל סטודנט לבחור מסלול לימודים:
•  המגמה הפרטנית: רכישת ידע עיוני והכשרה מקצועית בעבודה עם יחידים ומשפחות.
•  המגמה לעבודה סוציאלית קהילתית: לימודי התמחות בעבודה עם קבוצות וארגונים והכשרה לתפקידים בשירותים חברתיים ובמנהל. הסטודנטים במגמה ישובצו למרכז למידה קהילתי-אקדמי ויתנסו ביסודות העבודה הסוציאלית הקהילתית: בניית פרופיל קהילתי, איתור צרכים קהילתיים, אבחון בעיה חברתית, גיוס וארגון אנשים להתמודד עם סוגיות החברתיות והפעלת תכניות לשינוי חברתי. מרכז הלמידה פועל במשך שלוש שנים בשכונה ירושלמית נבחרת במטרה לנסות ולהשפיע על האזור וליצור קהילה ותחושת קהילתיות בקרב הסטודנטים.


תכנית הלימודים במשפטים
תכנית הלימודים כוללת לימודי חובה, לימודי בחירה ומסמינריונים בתחומי המשפט השונים, לרבות משפט חוקתי, משפט פלילי, דיני חוזים, דיני נזיקין, דיני קניין, דיני משפחה ומשפט בינלאומי.
הרמה הגבוהה של המתקבלים ל פקולטה מאפשרת ל פקולטה להציע לסטודנטים חופש רב ביותר בקביעת הרכב לימודיהם לתואר ולהפחית בדרישה של מקצועות החובה.
את שנת הלימודים הראשונה נקדיש בעיקר למקצועות החובה והחל מהשנה השנייה ייהנה כל סטודנט ממגוון רחב של קורסי בחירה.


מסלול לימודים :
הלימודים במסלול כוללים לימוד של תואר מלא בעבודה סוציאלית, בשילוב עם לימודי משפטים. בשל החפיפות הקיימות בתכנים ניתן לקבל פטורים מקורסים דומים/חופפים על פי התכנית המפורסמת באתר ביה"ס.

 

מספר נ"ז לתואר:
96-122 נ"ז בעבודה סוציאלית (תלוי בפטורים /זיכויים)
115 נ"ז במשפטים



סגל מרצים:
סגל המרצים מביה"ס לעבודה סוציאלית וה פקולטה למשפטים שהם מובילים אקדמית ובעלי תרומה חברתית מוכחת



תנאי קבלה:
אנו מציעים לסטודנטים בעלי חתך נתונים גבוה להירשם לתכנית זו. 

 

ייעוץ:
הסטודנטים שיתקבלו וירצו לממש את לימודיהם בתכנית, יוזמנו למפגשי אורינטצייה והתייעצות לגבי בניית תכנית הלימודים האישית. מטרת הייעוץ היא לסייע לסטודנטים לבנות תכנית לכל שנה מארבע שנות הלימודים שתאפשר שילוב של קורסים מעבודה סוציאלית והחוג הנבחר.


עו"ס -
הממונה על המעמד האקדמי ויועצת ביה"ס-ד"ר ענת אפשטיין: msae@mscc.huji.ac.il
מזכירות תכנית הבוגר: טלפון: 02-5880452 שלוחה 1


משפטים -

גב' ססיל שרון - ‏  ceciles@savion.huji.ac.il

 

פרטים מיוחדים:
ניסיון מעשי – אנו שמים דגש רב על פרקטיקה ומציעים למעלה מעשר סדנאות מעשיות, בהן מלמדים טובי עורכי הדין בישראל. אנו מזמינים את הסטודנטים להשתתף גם ב-8 קליניקות במסגרת המרכז לחינוך משפטי קליני, המטפל בכל שנה במאות לקוחות מהשכבות החלשות בחברה הישראלית.