אודות החוג:
מאמינים בצדק חברתי? רואים את העתיד שלכם בעשייה למענו?
תכנית הלימודים מיועדת למצטיינים ומשלבת תואר ראשון בעבודה סוציאלית עם לימודי חוג נוסף במדעי הרוח.
אנו מציעים לסטודנטים בתכנית ללמוד בבית הספר לעבודה סוציאלית ובלימודי חוג נוסף במדעי הרוח על פי בחירתם.
תכנית הלימודים נמשכת 4 שנים ובסיומה יוענק לכל סטודנט תואר בעבודה סוציאלית ותעודה נלווית המעידה על סיום חובות הלימוד בחוג.
מידע נוסף באתר
למה ללמוד עבודה סוציאלית עם לימודי חוג נוסף במדעי הרוח?
הפערים החברתיים, המציאות הכלכלית והחברתית והאמונה בערכים של שוויון הזדמנויות הופכים את מקצוע העבודה הסוציאלית למבוקש וחיוני במדינת הרווחה. מקצוע העבודה הסוציאלית נשען על הבנת האדם בהקשרים רבים: היסטוריים, פילוסופיים, חינוכיים, תרבותיים. שילוב של ידע מתחום מדעי הרוח לצד עבודה סוציאלית תעניק ללומד ראייה רחבה מאד על האדם ועולמו לצד מקצוע מעשי.
הסטודנטים בתכנית יזכו להכשרה כעובדים סוציאליים ולאתגרים אקדמיים ושילובים מעניינים מתחומי מדעי הרוח אשר יעשירו את הלמידה, יעמיקו אותה ויפתחו בפני כל סטודנט אפיקי מחקר ועיסוק פרקטי בעל משמעות חברתית ואישית.
מקצוע העבודה הסוציאלית מתבסס על ערכים ועל ידע ומיומנות. אנו מציעים תכנית לימודים מובילה ויוקרתית שמציבה את הבוגרים שלה כמובילים בעשייה החברתית.
תואר בעבודה סוציאלית הוא תנאי הכרחי לאיוש תפקידים ולקידום במערכת שירותי הרווחה במסגרת הממשלתית, הציבורית והפרטית- עסקית. השילוב עם לימודים ממדעי הרוח מציב את הבוגרים בנקודת פתיחה מצוינת עם סיום התואר ומעניק להם יתרון תעסוקתי משמעותי.
הצטרפו אלינו! לבית הספר הראשון שהוקם בארץ ללימודים אקדמיים של מקצוע העבודה הסוציאלית.
מה עושים עם זה:
בוגרי התכנית המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:
- עובדים סוציאליים במסגרת ציבורית: ברשויות המדינה (במחלקות לשירותים חברתיים בעירייה), בבתי ספר ממשלתיים, במחלקות בתי החולים, בבתי סוהר, בצבא, במוסדות פסיכיאטריים ועוד.
- עובדים סוציאליים במגזר השלישי - במעונות ובמרכזים לילדים ולנערים בסיכון, בארגונים המסייעים לאנשים עם מוגבלויות, תחנות ייעוץ לנישואין ומשפחה ובארגונים אחרים.
- עובדים סוציאליים במסגרות פרטיות – בבתי ספר פרטיים, בבתי אבות .
- המשך ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטאות מובילות אחרות.
- ביצוע הסבה לתחומים קרובים כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, השמה וכח אדם ועוד.
מבנה הלימודים:
תכנית הלימודים בעבודה סוציאלית
הלימודים ל תואר בוגר בעבודה סוציאלית (B.S.W) משלבים לימוד עיוני מעמיק והתנסות מעשית משמעותית.
את השנה הראשונה ללימודים נקדיש ללימוד קורסי החובה וביניהם: מבוא לעבודה סוציאלית, האדם במשפחה, מדינת הרווחה, מושגי יסוד בפסיכולוגיה וסוציולוגיה ועוד.
החל משנת הלימודים השנייה, נשלב את הלימוד העיוני עם הכשרה מקצועית והתנסות מגוונת בסוכנויות, מוסדות וארגוני רווחה שונים כדוגמת: גופים קובעי מדיניות וחקיקה, ארגונים וולונטריים, מרכזי גמילה, מרכזי שיקום, בתי אבות, מקלטים לנשים מוכות, שירותי מבחן, שירותי בריאות הנפש, בתי חולים ושירותי בריאות, שירותי אימוץ, מרכזים קהילתיים, בתי ספר, מוסדות ושירותים לילדים ונוער ומחלקות לשירותים חברתיים.
ההכשרה המקצועית מתבצעת בלווי הדרכה אישית צמודה של עובדים סוציאליים המוכשרים על ידי בית הספר שלנו כמדריכי סטודנטים. המדור להכשרה מקצועית בבית ספרנו , משבץ, מלווה ותומך בסטודנטים בצורה מקיפה תוך כדי פיקוח על קליטתם בארגונים השונים בהם הם משובצים.
אנו מציעים לכל סטודנט לבחור מסלול לימודים:
- המגמה הפרטנית: רכישת ידע עיוני והכשרה מקצועית בעבודה עם יחידים ומשפחות.
- המגמה לעבודה סוציאלית קהילתית: לימודי התמחות בעבודה עם קבוצות וארגונים והכשרה לתפקידים בשירותים חברתיים ובמנהל. הסטודנטים במגמה ישובצו למרכז למידה קהילתי-אקדמי ויתנסו ביסודות העבודה הסוציאלית הקהילתית: בניית פרופיל קהילתי, איתור צרכים קהילתיים, אבחון בעיה חברתית, גיוס וארגון אנשים להתמודד עם סוגיות החברתיות והפעלת תוכניות לשינוי חברתי. מרכז הלמידה פועל במשך שלוש שנים בשכונה ירושלמית נבחרת במטרה לנסות ולהשפיע על האזור וליצור קהילה ותחושת קהילתיות בקרב הסטודנטים.
תכנית הלימודים במדעי הרוח
בהתאם לחוג שנבחר לשילוב.
מסלול לימודים :
הלימודים במסלול כוללים לימוד של תואר מלא בעבודה סוציאלית , בשילוב עם לימודי חוג ממדעי הרוח מתוך טבלת הצירופים.
מספר נ"ז לתואר:
122 נ"ז בעבודה סוציאלית
60 נ"ז במדעי הרוח
סגל מרצים:
סגל המרצים מביה"ס לעבודה סוציאלית וה פקולטה למדעי הרוח שהם מובילים אקדמית ובעלי תרומה חברתית מוכחת.
תנאי קבלה:
אנו מציעים לסטודנטים בעלי חתך נתונים גבוה להירשם לתכנית זו.
ייעוץ:
הסטודנטים שיתקבלו וירצו לממש את לימודיהם בתכנית, יוזמנו למפגשי אורינטצייה והתייעצות לגבי בניית תכנית הלימודים האישית. מטרת הייעוץ היא לסייע לסטודנטים לבנות תכנית לכל שנה מארבעת שנות הלימודים שתאפשר שילוב של קורסים מעבודה סוציאלית והחוג הנבחר.
עבודה סוציאלית
הממונה על המעמד האקדמי ויועצת ביה"ס-ד"ר ענת אפשטיין: msae@mscc.huji.ac.il
מזכירות תכנית הבוגר: טלפון: 02-5880452 שלוחה 1
מדעי הרוח
המזכיר לענייני הוראה ותלמידים- גב' ריטה וידרי: ritab@savion.huji.ac.il ,02-5883715