התמחות בחקר הרציונאליות

• אדמונד י' ספרא בגבעת רם

• מחקרי

• מידע כללי:

מודלים תיאורטיים, תהליכי קבלת החלטות, והסברים רציונליים לתופעות טבע ותופעות חברתיות נחקרים בתחומים רבים, הכוללים למשל: משפטים I מתמטיקה I סטטיסטיקה I כלכלה I מדעי המחשב I פסיכולוגיה מדעי החיים I פילוסופיה I קוגניציה I מנהל עסקים I חינוך I מדעי המדינה. מרכז פדרמן לחקר הרציונליות הוא מרכז בין תחומי שחוקריו עוסקים בנושאים אלה.

תכנית העמיתים  של המרכז הינה תכנית חד שנתית ומיועדת לסטודנטים מצטיינים, מועמדים לתואר שני או שלישי באוניברסיטה העברית, מכלל החוגים, ביניהם החוגים שצוינו מעלה. מטרת התכנית היא לחשוף סטודנטים ללימודים מתקדמים לתחומי הפעילות המחקרית של חברי המרכז ולאפשר להם לקחת חלק בחיי הקהילה האקדמית המחקרית שבמרכז.

אתר החוג

אתר ה פקולטה

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל ב-23.06.2024 ותסתיים ב-23.07.24

למידע נוסף על החוג וסדרי ההרשמה

טפסים למילוי:

בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש למלא את טופס ההרשמה

מבנה התכנית:

במסגרת התכנית ידרשו התלמידים לקורס חובה אחד, המיועד לתלמידי התכנית בלבד. הקורס יתפרש על  2 סמסטר ים ויזכה ב6 נ"ז סה"כ. כל זאת בנוסף לחובות האקדמיים בחוג אליו התקבלו

קורס החובה "מידול ומדידה של תופעות חברתיות" יכלול: סדרה של הרצאות אורח, בעיקר של חוקרים חברי המרכז, שיציגו דוגמאות מחקר מתחומים שונים, מרכיב משמעותי של דיון בכל מפגש, ופרויקט מחקר בין-תחומי עליו יעבדו הסטודנטים לאורך השנה.

נוכחות חובה והשתתפות בפעילויות המרכז בימי א' (09:00-15:30), הכוללות את קורס החובה בבוקר, מפגש כריכים ושיח של סטודנטים עם חברי המרכז בצהריים והשתתפות בסמינר השבועי הקבוע של המרכז בשעות אחה"צ.

הגשת פרויקט מחקר בין- תחומי.

השתתפות בריטריט השנתי.

תנאי קבלה:

הקבלה לתכנית מותנית בקבלה והרשמה ללימודים מתקדמים באחד מהחוגים הרלוונטיים באוניברסיטה ובעמידה בתנאי התכנית.

המועמדים נדרשים לרקע במתמטיקה הכולל חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ואלגברה ליניארית, ורקע בסיסי בסטטיסטיקה והסתברות. סטודנטים שהתואר הראשון שלהם הוא בתחום פחות מתמטי, או שיש להם פערים בנושאים הנ"ל, מוזמנים להתייעץ עם ראש התכנית.

*תלמידים המעוניינים להגיש מועמדות צריכים לקחת בחשבון שעליהם לפנות במערכת הלימודים את ימי א' (עד 15:30) בשני ה סמסטר ים, לטובת תכנית הלימודים ברציונליות.

נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה האוניברסיטאית.

המרכז יעניק מלגות לסטודנטים.

פרטי קשר:

ראש התוכנית:  פרופ' אורי חפץ: ori.heffetz@mail.huji.ac.il