יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
מדע הדתות
-
מדעי הרוח
-
141
-
הר הצופים
-
מחקרי, עיוני
-
מידע כללי:
הלימודים ל תואר מוסמך מאפשרים לסטודנט להעמיק את ידיעותיו במסורת הדתית,- בה בחר להתמחות, לצד מפגש עם הפן המתודולוגי והתאורטי של חקר הדתות, וזאת תוך חשיפה למורים ולתחומים מחוגים אחרים. שיטת הלימודים יכולה לקבל דגש יותר פילולוגי-היסטורי או יותר השוואתי ותיאורטי. ותתמקד בהכרת הדתות, הספרויות והשפות כביטוי של מערכת תרבותית מורכבת, על היבטיה ההגותיים השונים. סטודנטים בעלי הישגים נאותים ורקע מתאים (הכולל שפת מקורות) יוזמנו ללמוד במסלול המחקרי ולסיים את התואר בכתיבת עבודה סמינריונית מורחבת המכשירה אותם למחקר מתקדם.
פתוחה לכל תלמידי המוסמך ב פקולטה , על חשבון מכסת ה נ"ז ים הדרושה לתואר.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:
25.02.2024 - 08.10.2024
תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.
• הרשמה לאוניברסיטה
סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
• הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.
מבנה התכנית:
לימודים שיטתיים והשוואתיים:
אנתרופולוגיה, סוציולוגיה, פסיכולוגיה ופילוסופיה של הדת; לימודי דתות בדרך השוואתית.
לימודים בתחום התמחות:
התחומים העיקריים הם: דתות המזרח הקרוב הקדום, דתות העולם ההלניסטי-רומי ושלהי העת העתיקה, הנצרות, דתות איראן, הודו וטיבט ודתות דרום אסיה ומזרחה. (התמחות ביהדות או באסלאם תהיה רק מנקודת מבט מתודולוגית-השוואתית).
לימודי דתות שלא בתחום ההתמחות:
יילמדו קורסים מלימודי הדתות שלא בתחום ההתמחות האישית.
הערה: חוגים רבים ב פקולטה וגם ב פקולטה למדעי החברה, מציעים קורסים שונים שיש בהם עניין ישיר לתלמידי החוג. הסטודנטים יורשו להשתתף בהם באישור יועץ החוג. תלמידי מסלול א' יוכלו ללמוד עד 12 נ"ז ותלמידי מסלול ב' עד 20 נ"ז מחוגים אחרים.
לימודי המוסמך בחוג מתנהלים בשני מסלולים:
1. מסלול מחקרי (מסלול א')
2. מסלול עיוני (מסלול ב')
תנאי קבלה:
הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:
א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה
ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.
ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.
ללימודי המוסמך מתקבלים, סטודנטים שעמדו בדרישות ה פקולטה והשתתפו במסגרת לימודי התואר הראשון בקורסים בנושאי דתות בהיקף של 20 נ"ז לפחות ועמדו בראיון קבלה אישי עם יועץ מוסמך בחוג ועם ראש החוג.
במסגרת המסלול המחקרי (מסלול א') יש להשלים (בציון עובר) שנתיים של לימודי שפה הקשורה לנושא המחקר של הסטודנט (מתחילים+מתקדמים). השפה יכולה להיות שפה "קלאסית" (יוונית, לטינית, ערבית, סנסקריט, סורית וכו') או שפה מודרנית (גרמנית, צרפתית וכו'). במקרה של שפה "קלאסית", יש ללמוד גם קורס קריאה אחד (2 נ"ז ). את החובות האלו ניתן להשלים לפני תחילת התואר השני או במהלכו.
סטונדטים ללא רקע מוקדם בלימודי דתות חייבים בלימודי השלמה שייקבעו ע"י יועץ המוסמך בחוג.
פרטי קשר:
יועץ למוסמך: ד"ר נפתלי משל, טלפון: 02-5883965, nmeshel@mscc.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' שרה פרנסה, טלפון: 02-5883965, sarap@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: ימי א' 14:30-11:30, ימים ב'-ה' בשעות 13:00-10:00, חדר 44404