מסלול זה הוא חלק מתכנית הלימודים לתואר שני ביחסים בין לאומיים
למידע נוסף על מועדי הרישום ותנאי הקבלה הנדרשים לחצו כאן
סמל חוג: 312
תל"ם יחב"ל במסגרת המכון ע"ש לאונרד דיוויס - התכנית ללימודי מחקר ביחסים בין-לאומיים
תכנית ראשונה מסוגה בארץ!
התכנית ללימודי מחקר (תל"ם) במסגרת המכון ע"ש לאונרד דיוויס ליחסים בין-לאומיים היא תכנית ראשונה מסוגה בארץ, של המחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית, המשלבת תואר שני ודוקטורט במסלול ישיר ותוך חמש שנים. התכנית ביחב"ל נעשית תוך שיתוף עם תכנית מקבילה במדע המדינה.
מטרת התכנית להכשיר דור חדש של חוקרים מעולים ביחסים בין-לאומיים, שיעמדו בחזית המחקר ויהיו מועמדים ראויים למשרות אקדמיות. המחלקה ליחסים בין-לאומיים מקבלת לתכנית מספר קטן של סטודנטים, הזוכים לפטור משכר לימוד, מלגות מחייה ומשרות תרגול.
התכנית מהווה את חוד החנית של ההכשרה למחקר מתקדם ביחסים בין-לאומיים בישראל. התכנית מאפשרת לתלמידי מחקר לזכות בהכשרה דומה לזו הניתנת באוניברסיטאות מובילות בחו"ל ולסיים מאסטר ודוקטורט בתקופת זמן קצרה (בדומה ל-Graduate School). הקורסים ניתנים ברמה הגבוהה ביותר, תוך שילוב הוראה וכתיבה בשפה האנגלית, ויחד עם קבוצת סטודנטים בעלת יכולות גבוהות במיוחד.
בכל תקופת הלימודים זוכים הסטודנטים למלגה המאפשרת להם להתרכז בלימודים ומחקר. הסטודנטים זוכים לליווי אישי של מנחה ושל ראש התכנית. התכנית מגבשת קבוצה קטנה ואיכותית של לומדים וחוקרים.
בוגרי התכנית יוכשרו לקראת קריירה אקדמית במוסדות מחקר והשכלה גבוהה. הכשרה זו מאפשרת גם השתלבות במכוני מחקר ממשלתיים, פרטיים וציבוריים כמו גם השתלבות בדרג הבכיר של מחקר וניתוח מדיניות בארגונים בינלאומיים ולאומיים העוסקים בקידום מדיניות. תלמידי התוכנית יזכו בייעוץ והכוונה בקידום הקריירה שלהם ובחברות לעולמות האקדמיה והמחקר.
מבנה הלימודים:
בשנתיים הראשונות לתכנית לומדים הסטודנטים תכנית מובנית הכוללת קורסי תשתית לתואר שני מחקרי בתיאוריה ובמתודולוגיה וכן קורסים מתקדמים (ברמת דוקטורט) בביטחון בינלאומי, כלכלה פוליטית בינלאומית, ועוד. עם סיום חלק זה של התכנית וכתנאי מעבר לדוקטורט, על התלמידים לעבור בחינת גמר. סטודנטי התכנית פטורים מכתיבת תזת מ"א. שלוש השנים הבאות מוקדשות למחקר עצמאי ולכתיבת דוקטורט, תחת הנחיה של אחד מחברי הסגל של המחלקה. תכנית הלימודים מועשרת במפגשים ובסדנאות עם חוקרים מובילים בעולם ובעידוד ובתמיכה בלימודים בחו"ל, במסגרות של חילופי סטודנטים ובתי ספר קיץ.
בשנתיים הראשונות (שלב המאסטר) מספר נקודות הזכות לתואר יעמוד על 36 נ"ז . לאחר מכן, כתלמידי דוקטורט, לומדים התלמידים מספר קטן של קורסים (12 נ"ז ) בהתאם לצרכים.
מוזמנים להגיש מועמדות סטודנטי תואר בוגר מצטיינים, שהממוצע שלהם בתואר הראשון עומד על 90 ומעלה ו/או ציון מקביל לאור מנעד הציונים בחוג הרלוונטי. למי שלא למדו תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים תבנה תכנית ייחודית הכוללת השלמות.
על המועמדים להגיש בקשה עד לתאריך 16.05.2024.
לבקשה יש לצרף:
- תדפיס ציונים מלימודי הבוגר
- שתי המלצות המעידות על כישורי מחקר
- קורות חיים
- מסמך הצהרת כוונות בהיקף של שני עמודים המפרט את תחומי העניין למחקר עתידי
מועמדים שיעברו את תהליך הסינון הראשוני יוזמנו לראיונות שיערכו במהלך חודש יוני.
פרטי קשר:
ראשת תכנית תל"ם ויועצת דוקטורנטים: פרופ' גדי היימן Gadi.Heimann@mail.huji.ac.il
רכזת המחלקה: גב' ורד אייסverede@savion.huji.ac.il
מידע נוסף ניתן לקבל במזכירות המחלקה בטלפון: 02-5883061 או 02-5883233