ביוכימיה מבנית ומולקולרית

• أدموند ي سفرا - جفعات رام

• מחקרי

• מידע כללי:

תחומי המחקר בחוג משלבים דיסציפלינות ביוכימיות ומולקולריות חדשניות, תוך שימוש במערכות מודל של תאי-שמר, תאים אנימליים, אורגניזם שלם וחיות טרנסגניות.

בעלי תארים בתחומים אלו יוכלו להמשיך ולעסוק במחקר במוסדות מדעיים, להשתלב בתעשייה הביוטכנולוגית המתפתחת בארץ, להשתלב במעבדות מחקר הצמודות למחלקות קליניות בבתי-חולים או לפנות להוראת המדעים בבתי הספר התיכוניים.

אתר החוג

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

סדרי הרשמה:

ההרשמה ל תואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת ה פקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע ל תואר בוגר ואישור זכאות ל תואר בוגר . לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

*מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

*למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות ל תואר בוגר , יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ל לימודי מוסמך , מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

מבנה התכנית:

נושאי המחקר בחוג הם מגוונים ביותר, חלקם ברמת התא הבודד וחלקם עוסקים באורגניזם השלם. מאפיין מרכזי של נושאי המחקר הוא שהם מכוונים בכדי לענות על שאלות מרכזיות בביולוגיה תוך כדי מתן דגש על תהליכים שפגיעה בהם גורמת להיווצרות מחלות מסוגים שונים, כגון סרטן, מחלת המלריה, מחלות נגיפיות, מחלות המופיעות לעת זקנה, כגון אלצהיימר ופרקינסון, אוטם שריר הלב, אנמיה ועוד. כיוון מחקרי נוסף עליו ישנו דגש הוא ביולוגיה מבנית העוסקת בקשר שבין מבנה החלבון ותיפקודו תוך כדי שימוש בכלי פיענוח מבנה מתקדמים ובביואינפורמטיקה. בחוג נחקרים גם תהליכים תוך-תאיים של העברת אותות ומעבר חומרים דרך ממברנות כמו גם תהליכי יצירה ופירוק של חלבונים ומנגנונים לשמירה על מבנה החלבון.

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

ללימודים לקראת ה תואר מוסמך במכון למדעי החיים, יוכלו להתקבל בעלי תואר בוגר של האוניברסיטה העברית בציון 85 לפחות אשר למדו ביולוגיה בהיקף מלא (מסלול 4010). גם סטודנטים אשר למדו ביולוגיה בהיקף מצומצם (מסלול 4011), או בעלי תואר בוגר בחוג אחר, או בעלי תואר דומה ממוסדות השכלה גבוהה אחרים בארץ או בחו"ל, יוכלו להתקבל ללימודים, אך במידת הצורך יוטלו עליהם לימודי השלמה.

הקבלה ללימודים מותנית במציאת מנחה מבין מורי החוג.

נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

פרטי קשר:

ראש החוג: ד"ר ניר קליסמן - טל: 02-6584487, אימייל: NirKa@mail.huji.ac.il