בריאות הציבור

• عين كارم

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

בית-הספר מקיים לימודים ל תואר מוסמך בבריאות הציבור (MPH). משך הלימודים הוא שנתיים (יום לימודים אחד מרוכז בשבוע. בשנה א' ביום שלישי, ובשנה ב' ביום רביעי). בשנה א' הלימודים כוללים קורסים בסיסיים באפידמיולוגיה ושיטות מחקר, ביוסטטיסטיקה, ארגון ומינהל בשירותי בריאות הציבור, כלכלת בריאות, קידום בריאות ועוד. בשנה ב' ניתנים קורסים מתקדמים במגוון מקצועות המתחלקים למסלולים (מחקרי ועיוני) ולמגמות או התמחות (ראה פירוט בהמשך). הלימודים במסגרת ההתמחות כוללים גם קורסים מביה"ס המתקדם ללימודי הסביבה שיתקיימו מעבר ליום לימודים אחד.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 30.07.2024.

תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הרשמה נוספת בחוג:

במקביל להרשמה באמצעות אתר ההרשמה של האוניברסיטה העברית (רישום מקוון), על כל מועמד לפתוח חשבון במערכת להרשמה לתארים מתקדמים (EKMD) על מנת להעביר את המסמכים הדרושים לצורך תהליך הקבלה לתכנית. זהו תנאי הכרחי להמשך טיפול בבקשת המועמד.

לפרטים נוספים על תהליך הרישום ניתן להיכנס לאתר ביה"ס לבריאות הציבור או לפנות למזכירות תלמידים של בית-הספר לבריאות הציבור, ב קמפוס עין-כרם, דרך המייל: noemiec@savion.huji.ac.il או בטל' 02-6757689.

מבנה התכנית:

עד סוף שנה א' יש לבחור במסלול לימודים (מחקרי /עיוני). תנאי קבלה ל מסלול מחקרי : ציון ממוצע של 85 לפחות בקורסי שנה א'.

עד תחילת שנה ב' ללימודים על כל סטודנט לבחור במגמה/התמחות לפי הפירוט הבא:

1. מגמת אפידמיולוגיה וביוסטטיסטיקה
    2. מגמת קידום בריאות
    3. מגמת מנהל וכלכלת בריאות
    4. התמחות בבריאות וסביבה (בשיתוף עם ביה"ס המתקדם ללימודי הסביבה, ניתן לבחור קורסים מהתמחות זו כבר בשנה א').

תנאי קבלה:

יכולים להגיש מועמדות בעלי ציון 80 לפחות ב תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר.

פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

קבלה ללימודים נקבעת רק על ידי ועדת קבלה.

פרטי קשר:

מזכירות לענייני הוראה ותלמידים, בטל' 02-6757689, או מייל: noemiec@savion.huji.ac.il