סיכויי קבלה לשנה א' לתואר בוגר למסיימי המכינה

תלמידים הלומדים בתכנית המכינה לתלמידים מחו"ל באוניברסיטה העברית, יכולים להתקבל באחד מהערוצים הבאים:

1. קבלה על סמך ציוני מכינה וציון בבחינת הכניסה הפסיכומטרית/SAT
תלמידים יוכלו להיעזר בממוצע הסופי של המכינה כדי לשפר את סיכויי הקבלה שלהם, כפי שניתן לראות בטבלה להלן.  טבלה מקבילה לנבחנים ב-SAT  ניתן לראות להלן. ציוני ה SAT מופיעים כממוצע. רב תחומי = 50% מתמטיקה ו-50% אנגלית; כמותי = 67% מתמטיקה ו-33% אנגלית; מילולי = 67%אנגלית ו-33% מתמטיקה. 
תלמידים אשר נבחנו בבחינת ה ACT יוכלו להסב את הציונים לציון SAT כדי לקבל מושג על סיכויי קבלתם על פי הטבלה של ציוני מכינה/SAT.

לתשומת לבכם: ה פקולטה למדעי הטבע, ה פקולטה לחקלאות מזון וסביבה (למעט כלכלת סביבה), ה פקולטה לרפואה (למעט סיעוד וריפוי בעיסוק) וה פקולטה לרפואת שיניים מקבלים רק את מסלול טבע של המכינה.

2. קבלה על סמך ציוני מכינה*
תלמידים אשר ישיגו ציונים טובים במכינה, יכולו להתקבל ללא בחינת הכניסה הפסיכומטרית.
הקבלה מבוססת על סיום קורסים מסויימים במכינה במסלול המתאים לחוג המבוקש, ועל פי הממוצע הנדרש לחוג זה. על המועמדים לעמוד בכל דרישות הקבלה האחרות, כולל ידע בשפות עברית ואנגלית.
הציונים הנדרשים לחוגים השונים מפורטים בטבלה להלן.

* הערוץ פתוח לתלמידים אשר למדו במכינה משנת 2018/2019 ואילך.

הקורסים הנדרשים לחוגים השונים מפורטים להלן:

 

סל טבע

סל כלכלה-מינהל עסקים

סל רוח-חברה

קורסי חובה

מתמטיקה – חדו"א בסיסי (8 נ"ז )

מתמטיקה – חדו"א למדעים (8 נ"ז )

פיסיקה או ביולוגיה (8 נ"ז בכל סמסטר )

היסטוריה – 4 נ"ז
 

סה"כ: 36 נ"ז

כתיבה אקדמית (2 נ"ז )

היסטוריה (4 נ"ז )

מבוא לחדו"א (8 נ"ז )

קורס במדעי החברה (4 נ"ז לפחות)
 

סה"כ: 18 נ"ז

כתיבה אקדמית (2 נ"ז )

היסטוריה (4 נ"ז )

הסתברות (4 נ"ז )

קורס במדעי החברה (4 נ"ז לפחות)
 

סה"כ: 14 נ"ז

קורסי בחירה

---

א': 2 קורסי בחירה במדעי החברה והרוח (8 נ"ז )

ב': קורס נוסף במתמטיקה (8 נ"ז )

ג': קורס עברית רמה ב' או ג' (7 נ"ז )
 

סה"כ חובה ובחירה: 25-26 נ"ז

א': 3 קורי בחירה במדעי החברה והרוח (10-12 נ"ז )

ב': קורס מתמטיקה (8 נ"ז ) + קורס בחירה (4 נ"ז )

ג': קורס עברית רמה ב' או ג' (7 נ"ז ) + קורס בחירה (4 נ"ז )
 

סה"כ חובה ובחירה: 24-26 נ"ז

 

מידע נוסף ותנאי קבלה נוספים בחוגים השונים ניתן למצוא כאן.