• גאוגרפיה, סביבה וגאואינפורמטיקה

        גאוגרפיה סביבה וגאואינפורמטיקה - הרבה יותר ממפות וגבולות

    התכנית עוסקת בקשרים המורכבים בין אנשים, סביבה ומרחב, ומשלבת ידע ממדעי הטבע, מדעי החברה ויישומי טכנולוגיה מתקדמים. במסגרת הלימודים תיחשפו לנושאים מרתקים כמו שינויי אקלים, פיתוח אזורי, שימושי קרקע, ושיטות מחקר חדשניות, לצד כלים מתקדמים כמו חישה מרחוק Big Data, ומערכות מידע גאוגרפיות (GIS). הלימודים אצלנו יאפשרו לכם לא רק לנתח ולהבין את העולם, אלא גם לעצב אותו וליצור עתיד בר קיימא.

    אז- אם אתם/ן אוהבים/ות לחקור, לשאול שאלות ולפתור בעיות גלובליות.

    אם חלומכם/ן הוא להשפיע על קבלת החלטות ולעצב מדיניות סביבתית.

    אם מעניין אתכם/ן לתכנן ערים חכמות ומקיימות.

    הצטרפו אלינו!
     

    מה לומדים?

    הכל! 

    מהסביבה והאקלים, דרך קיימות ואנרגיה, כלכלה ופוליטיקה, ועד לימודים עירוניים, תרבות והתנהגות מרחבית. ואם זה לא מספיק, תתעמקו גם בטכנולוגיות חדשניות כמו מערכות מידע גאוגרפיות (GIS), חישה מרחוק באמצעות לוויינים, שיטות איתור מתקדמות וכלי סימולציה מרחביים.

    הייחודיות? כל התחומים הללו שזורים זה בזה, ויחד יוצרים תמונה רחבה ומעמיקה שתאפשר לכם  ולכן להבין את העולם – ולהשפיע עליו. הלימודים במחלקה בדגש יישומי, כוללים שיעורים במעבדות חדשניות, לימודי שטח מחוץ לקמפוס, וסיורים בארץ ובעולם.

    סגל המחלקה הם לא רק אנשי אקדמיה מובילים, אלא גם מומחים פעילים שעוסקים במחקר חדשני ובפתרון אתגרים מרכזיים בזמננו, ומובילים עשייה תכנונית ומדיניות מעשית בישראל ובעולם.

    שימו לב למסלולים המיוחדים:

    • התמקדות בגאואינפורמטיקה: אפשרות להשתתף בלימודים אינטנסיביים בתחום מדע המידע המרחבי והחישוביות המרחבית במסגרת חטיבת לימודים ייעודית.
    • תוכנית מואצת למצטיינים/ות:  סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים יכולים להשלים תואר ראשון ושני בארבע שנים בלבד. מוסמכי/ות התוכנית מוכשרים/ות כמתכנני ערים (מוכר על ידי איגוד המתכננים), מתכננות סביבתיות (מוכר על ידי איגוד המתכננים), אנליסטים מומחים במדעי המרחב וגאואינפורמטיקה , ומנהלות משאבי טבע וסביבה.
       

      מה עושים עם זה?

      לימודי התואר הראשון מעניקים לבוגרים ולבוגרות כלים תיאורטיים ומעשיים, החל משימוש בטכנולוגיות מתקדמות למיפוי וניתוח נתונים מרחביים, דרך פיתוח חשיבה ביקורתית וכתיבה מדעית, ועד לאיסוף וניהול מידע מרחבי מורכב.

      בוגרי ובוגרות התוכנית משתלבים/ות בתפקידי מפתח בשוק העבודה: חוקרים, אנליסטיות, מתכננים, מפתחות תוכנה, מובילי פרויקטים ומנהלות תשתיות גיאואינפורמטיביות. הם מבוקשים במגזר הציבורי, הפרטי (כולל חברות היי-טק), ובמגזר השלישי.

      ומה לגבי לימודי המשך? התואר מהווה קרש קפיצה ללימודים המבוקשים בתחומים כמו תכנון עירוני, תחבורה, מדיניות ותכנון סביבתי, ומדע המרחב והגאואינפורמטיקה – כך שתוכלו להמשיך להשפיע, לחקור ולהוביל.

    אתר המחלקה

     

    פרטים נוספים